Dagens økt og nødpass

I dag har jeg løpt rundt som en forvirret vegglus og stresset meg halvt ihjel. Jeg må bare le, i dag har jeg virkelig vært en håpløs utgave av meg selv. Det startet med at jeg plutselig oppdaget at passet mitt var gyldig til 27 mai, det var jo flott tenkte jeg, for jeg kommer jo hjem 10 mai. Helt ærlig – hvem av dere visste at passet må være gyldig 3 måneder etter du kommer hjem fra reise? Vel, det visste ikke jeg, så da ble løsningen en rimelig stressa frøken, og til slutt et flott nødpass. 

Etter alt dette pass-styret dro jeg til Solsiden for en styrkeøkt. Trening hjelper alltid når jeg er litt stresset, og i dag var intet unntak. Jeg går liksom inn i en boble når jeg trener, og i den boblen er hverdags mas og kjas ikke velkommen. Jeg kobler ut, og fokuserer kun på øvelsene, kontakten med muskulaturen,pulsen som øker, og svetten som pippler frem. Det er så magisk, den timen jeg er på trening er faktisk magisk for meg, og jeg verdsetter den så høyt. 

Dagens økt inneholdt følgende øvelser: 

 • Pullups 
 • Pushups
 • Dips 
 • Nedtrekk
 • Brystpress
 • Triceps pushdown 

Jeg kjørte enkelt og greit 10 repetisjoner og 3 sett på alle øvelsene. En god økt som fikk meg til å legge bort stresset. Egentlig er det jo helt unødvendig å stresse, for ting løser seg jo alltid til slutt. Nå sitter jeg her med nødpasset i hånden, og smiler fra øre til øre. Nytt pass er også bestillt, så sommerens reiser er sikret! Jeg storkoser meg med å lese gjennom alle reisetipsene deres i dette innlegget hvor jeg spurte om reisetips. Hvor herlige er ikke dere som kommer med så mange fine tips om reisemål, hoteller, ting man bør se osv. Tusen tusen takk!

Nå er jeg spent på å høre hvordan har dagen deres har vært? 

 

Smiiiiiil Maren


Oppskrift: Tunfiskpizza

For ca to år siden postet jeg tunfiskpizzaen for første gang, og da fikk folk hakeslepp. Tunfisk og pizza, sammen? Mange var skeptiske, men heldigvis turte flere av dere lesere å teste den ut. Det tok ikke lang tid før tilbakemeldingene kom fra fornøyde blogglesere som elsket tunfiskpizzaen. Jeg lager denne retten jevnlig, og nå tenkte jeg det var på tide å dele oppskriften igjen. 

Jeg lagde en veldig enkelt versjon denne gangen, da jeg ikke hadde så mye spennende ingredienser i kjøleskapet. Det er kun fantasien som setter grenser for pizzafyllet her, og av erfaring kan jeg si at både biffstrimler, kylling, parmaskinke, karbonadedeig, chorizo, og pepperoni er geniale proteinkilder. Mais, løkringer, tomat, sopp, paprika, purre eller ananas er noen eksempler på godsaker du kan bruke som fyll. Jeg brukte karbonadedeig, mais, løk og mozzarella ost denne gangen. Det ble en enkel, men utrolig god variant. Bunnen i seg selv er så smakfull og deilig at fyllet trenger ikke være så voldsomt spennende for at dette skal bli en suksess. 


Til to små pizzaer trenger du: 

 • 60g havregryn 
 • En boks tunfisk i vann
 • 1 egg 
 • 200g karbonadedeig (1/2 pakke) 
 • Ost (jeg brukte mozarella) 
 • Rødløk
 • Mais 
 • Krydder 

 

Slik gjør du

Ha havregryn, egg og tunfisk i en bolle (ikke hell av vannet på tunfisken, det skal med i bollen), og mos det godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser. Smør ut to små pizzabunner på pakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10 min. Stek karbonadedeigen, og krydre godt. Jeg brukte cayennepepper (obs! sterkt krydder), og grillkrydder. Hakk løk og ha det i stekepannen. Når pizzabunnene er ferdig stekt tar du dem ut av ovnen, og fyller på med karbonadedeig og løk, dryss over litt mais, og topp med ost. Inn i ovnen igjen til osten har smeltet. 

Så enkelt og greit er det å lage en super sunn og smakfull pizza. Selv om tunfisk er en av hovedingrediensene vil du ikke smake tunfisksmaken når pizzaen er ferdig. Dette er en fest av en helsepizza, og jeg anbefaler dere alle å teste den ut. 

Hva tenker dere om Tunfiskpizzaen? Fikk dere lyst å smake, eller høres det bare ekkelt ut?

 

Smiiiiiil MarenDagens lille treat

Det er kun noen få dager til jeg reiser til Portugal, men likevel klarte jeg ikke dy meg og måtte handle inn friske roser til leiligheten. Jeg skal jo tross alt ha noen dager hjemme før jeg drar, og ingenting lyser opp leiligheten som en bukett friske roser. I dag hadde jeg planlagt en styrkeøkt, men kroppen kjentes tung og sliten så da valgte jeg å utsette den en dag, og heller kose meg med en rolig ettermiddag og kveld hjemme. Dagens lille treat ble en mini utgave av den friske og gode sorbet isen fra Dugg serien. Den er bare så god, og når jeg fant den i en super søt liten miniutgave måtte jeg bare kjøpe den med meg. 

I skrivende stund sitter jeg under pleddet og er straks klar for å sette på en film. Jeg tror det blir en av det litt skumle slaget i kveld, noe jeg i utgangspunket egentlig ikke er så veldig glad i. Heldigvis har jeg trygt og koselig besøk, så jeg satser på at det skal gå bra. Nå skal skuldrene senkes, og batteriene lades, så satser jeg på å våkne opp med super energi til morgendagens treningsøkt. Da står det intervaller på planen. Jeg gru-gleder meg! 

Ha en deilig onsdagskveld dere, så blogges vi igjen i morgen tidlig. 

 

Smiiiiiiil Maren


Ny uke – ny handlepose

Jeg bakte nye knekkebrød for et par dager siden, og fikk derfor lyst på noe ekstra godt å ha på knekkebrødene. Oppskriften på mine knekkebrød finner dere HER. Det er ikke hver dag jeg har roastbiff og provance skinke på knekkebrødene mine, men en gang i bland må det være lov å unne seg litt ekstra godt pålegg. Ellers synes jeg kokt egg, med et dryss salt og majones er nydelig på knekkebrød. Brunost eller helt fersk gulost er også helt fantastisk godt på hjemmebakte knekkebrød. 

Hva er ditt favorittpålegg på knekkebrød? 


Ellers er det jo som alltid påfyll av meieriprodukter, frukt og bær. Epler, bananer og bær går det enormt mye av, og spesielt bananer er jeg skikkelig hekta på for tiden. Jeg bruker det i smoothier, på havregrøten, i marenskåla, kuttet i skiver på knekkebrød, før/etter trening, eller bare som noe søtt snacks i løpet av dagen når jeg trenger litt ekstra energi. Honningmelon er så utrolig godt, og det havner veldig ofte i handleposen. Vannmelonen har også kommet nå, og den er nesten like god som honningmelonen. 

Ha en super onsdag dere, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiiiil Maren


Ost & kjeks

I kveld står ost, kjeks, druer og Frikjent på menyen. Jeg har hatt den siste episoden liggende på sumoen siden i går kveld, og har gått å gledet meg til å se den i hele dag. Det er viktig å kose seg litt, selv på en hverdag og i dag fallt valget på kjeks, og krydderost med druer. Så enkelt og så godt! Mmmmm. 

I dag har det vært fullt kjør i praksis, etterfulgt av en treningsøkt med en venninne. Vi kjørte en kombinasjon av egenvekstrening, og sirkeltrening, blandet med litt løpsrelatert styrketrening. Dagens økt så slik ut: 

 • Pullups 
 • Dips 
 • Eksplosive stepups med high knee
 • Pushups mellom kettlebells 
 • Kettlebell swing 
 • Rygghev
 • Planke variasjoner

Et variert og gøy program som jeg la opp slik at noen av øvelsene ble satt sammen til en mini sirkel, mens andre ble kjørt alene. Tunge øvelser som pullups og dips for eksempel kjører jeg aldri supersett eller sirkel, fordi de krever all energi og fokus. Kettlebell swing, rygghev, step-ups og push-ups er øvelser jeg gjerne kombinerer med hverandre eller andre øvelser. I dag kjørte vi 10 repetisjoner og 3 sett pr øvelse. 

Til slutt må jeg bare si at det er utrolig gøy med så stort engasjement fra dere rundt konkurransen jeg la ut tidligere i dag. Jeg gleder meg til å dele ut både Freddy jeans og Questbarer til en heldig vinner. Nå er det tid for snacks, kos og Frikjent. Ha en super kveld videre dere.

 

Smiiiiiil MarenKonkurranse: Questfest & Freddytights

Har dere noen gang sett en så fresh tights? Når denne deiligheten dukket opp i posten så fikk jeg hakeslepp, se de fargene!! Det beste er at dette er, tro det eller ei, den berømte Freddy tightsen. Dere som kjenner den vet at den har en magisk evne til å løfte og forme rumpen, det er ikke uten grunn at den kalles for “rumpetightsen”. Jeg har tidligere hatt Freddy buksene i jeansvarianten, og i svart, men jeg ante virkelig ikke at de fantes i slike herlige mønstere. 

Annonse

Det beste av alt er at denne tightsen kan bli din. Bodypower gir nemlig bort tightsen til en heldig vinner. Det er ikke alt – jeg lovet dere en Questbar giveaway og her kommer den. Bodypower gir bort en eske med Questbarer også. Freshe fargerike Freddytights og questbarer, jeg føler det står mitt navn over hele denne konkurransen. Fargerike tights og proteinbarer er jo noe av det beste jeg vet, og det tror jeg alle som leser denne bloggen vet veldig godt. 

Når jeg bodde i Oslo dro jeg både støtt og stadig mot svenskegrensa for å handle, det er det kanskje flere av dere som gjør? Det er ganske så smart, og her er det mye å spare. Et godt tips er å stoppe innom Nordby Shopping center, Töckfors Shoppingsenter eller Charlottenberg Shopping center, der holder nemlig butikken til Bodypower til. Butikkene er digre, og inneholder alt du trenger innen treningsprodukter, kosttilskudd, treningsklær osv. Prisene er også mye billigere enn i Norge.

På Bodypower kan man kjøpe en 12pakning med questbarer for rundt 200kr. Kjøper jeg dem her hjemme så betaler jeg ca 45 kr for kun EN. Så dette er jo virkelig et tips å ta med seg hvis man likevel skal en tur over grensa. Jeg nevnte at butikkene er digre, og virkelig inneholder alt du trenger relatert til treningen din. Her ser dere et par bilder fra en av Bodypower butikkene, så får dere et inntrykk av hvor store og innholdrike de er. 


Hvis du er på tur over grensa, og er innom en av butikkene til Bodypower så får du ekstra 20% rabatt på alle tightser lik den jeg har på meg i dette innlegget, hvis du oppgir koden “Maren” når du skal betale. Dette gjelder på en pris som allerede er mye billigere enn i Norge. Koden gjelder frem til 10.mai. 

Nå over til det gøyeste – konkurranse!

Har du lyst å vinne en eske med 12 questbarer, og lik tights som meg? Da er alt du trenger å gjøre å like Bodypower på facebook HER, legge igjen en kommentar i kommentarfeltet på dette blogginnlegget. Husk å skriv mailen din slik at jeg enklelt kan kontakte vinneren! Vinneren trekkes 5 mai! 

Lykke til dere!!

 

Smiiiiil Maren

Why do you run?

People ask why I run. I say: “If you have to ask, you will never understand”. It is something only those selected few know. Those who put themselves through pain, but deep down know how good it feels. 

Jeg digget sitatet over, og hadde lyst å dele det med dere. Jeg leste det på instagramprofilen til en god venn, og det traff meg bare så veldig. Det beskriver så godt hvordan jeg føler det ift løpingen. Jeg elsker å løpe, virkelig virkelig elsker det. Det er slitsomt, og det kan gjøre vondt, det krever enormt mye både fysisk og psykisk, men endorfiene, treningsgleden og den ubeskriveligste følelsen av mestring gjør det så verd det. Den berusende, endorfinrusen er så magisk, og jeg må ha min ukentlige dose av den rusen. Det er som sitatet sier: Det gjør vondt, men innerst inne kjennes det bare så utrolig godt. 

Foto: Mats Grimseth

Er det noen av dere som kan kjenne dere igjen på denne berusende følelsen? Har jeg noen løpeglade lesere? 

 

Smiiiiil Maren

 

Hvor burde jeg reise?

Jeg har sommerferie fra sykepleien så tidlig som 20 mai, det betyr at jeg har en lang og deilig sommerferie forann meg. Nå reiser jeg jo til Portugal som trener på ShapeUp Bootcamp allerede nå på søndag, så det blir jo en tur ned i varmen, men jeg har likevel lyst reise masse i sommer. Jeg har vært på den Franske Rivieraen hele seks gager, jeg har besøkt Dubrovnik i kroatia, og et par steder i Hellas (Dette er lenge siden, så jeg tar gjerne i mot hellas-tips). Jeg har også hatt en uforglemmelig tur til New York, og en super deilig helg i London. Nå sitter jeg her og skal planlegge sommeren 2015, og jeg har så lyst å spørre dere om noen reisetips. 

Hvor anbefaler dere å reise hvis man ønsker sol, strand, stabilt vær, avslappende deilig livsstil? Det er et stort pluss hvis det er vakre omgivelser, og fine joggemuligheter der. Har dere noen forslag? Jeg ønsker også gjerne tips til storbyferie, typisk lang-weekend. Jeg har kun besøk New York, London, og København så her har jeg nok en god del igjen å utforske. 

Så folkens, hvor anbefaler dere å reise og hvorfor?

Å som jeg gleder meg til å høre reisetipsene deres. Alle tips mottas med stor stor takk! 

 

Smiiiiil Maren


Helly Hansen – ikke bare regntøy!

I samarbeid med 3t-shop

Mange forbinder Helly Hansen med regntøy, og det forstår jeg godt. Det har jeg også gjort lenge, men det er faktisk slik at Helly Hansen har masse treningsklær. og ikke nok med det – de er super freshe! Jeg har flere produkter fra Helly Hansen, og her er noen av mine favoritter. 

Denne tightsen er bare så utrolig kul , og jeg digger mønsteret. Den er høy og god på livet, og sitter utrolig godt på. Den sklir ikke ned, og jeg har testet den i en dyp knebøy – den blir IKKE gjennomsiktig. Kan dere tenke dere noe verre en tights som blir helt gjennomsiktig i bunnposisjon på knebøy? Du har jo ikke lyst at hele treningsenteret skal se rett hjem liksom. Huff! 

En annen favoritt er denne deilige genseren. Jeg har den faktisk i tre ulike farger, og bruker dem så mye. Dere har sett disse på bloggen ofte, og det er fordi de er så utrolig komfortable, og ikke minst praktiske. Til og fra trening, under oppvarmningen, under en lett løpejakke på joggetur eller bare som en kosegenser hjemme. Jeg har den i lilla og korall rød som dere ser på bildene her, og i en fresh blåfarge. 

Jeg er stor fan av Helly Hansen, og for meg representerer de kvalitet. Nå kjører 3t-shop 20% på absolutt ALLE varer fra Helly Hansen. Tights, topper, gensere, jakker, bagger, absolutt alt er på salg. Ta en titt på 3t-shop sin nettbutikk for å se hele utvalget. 

 

Smiiiiiil Maren


Vaniljegrøt ala Maren

God søndagsmorgen. I dag fikk jeg akutt lyst på havregrøt, så det måtte bli frokosten. Jeg har laget en proteingrøt med vaniljesmak, toppet med druer, mandler og granola. Grøten lager jeg enkelt ved å ha havregryn, og vann i en bolle, så rører jeg inn 4 dråper stevia vanilje og litt sukrin gold. Inn i mikroen i ca 1 minutt. 

Jeg lagde også en vaniljerøre, som dere ser i den lille skålen. Den er laget av vaniljeproteinpulver, sukrin, stevia og vann. Du trenger kun bittelitt vann, slik at det blir en tykk røre. Denne proteinrøren smaker helt himmelsk, men den er veldig søt. Den passer perfekt å helle over havregrøten, eller sammen med granola slik jeg har gjort i glasset. Søtt, godt, enkelt og proteinrikt. Akkurat slik jeg liker det!


Søndag, og uten en eneste fast plan. Kan dere tenke dere noe bedre? Solen er tilbake på sørlandet, og bare det gjør at jeg kjenner dette blir en fin dag. Nå skal jeg kose meg med frokosten, før jeg må få beveget denne kroppen litt. 

Ha en deilig søndag dere. Nyt, senk skuldrene og kos dere!

 

Smiiiiil Maren