Sunne smakfulle knekkebrød

En god oppskrift kan ikke deles for mange ganger. En god oppskrift brukes jo også flere ganger. Slik er det med mine hjemmelagde knekkebrød, jeg lager dem utrolig ofte, og har dem nesten til en hver tid tilgjengelig i skapet. De er så enkle å lage, og smaker helt himmelsk. Når jeg først lager dem så liker jeg å lage opp ekstra store porsjoner. Disse knekkebrødene er sunne, og gode. De er perfekte som frokost, lunsj, kveldsmat eller tilbehør til middag. 

Du trenger: 

  • 2dl sammalt hvete
  • 2dl lettkokte havregryn 
  • 2dl havrekli
  • 2dl sesamfrø
  • 2dl solsikkefrø
  • 1dl linfrø
  • 1dl kruskakli
  • 7dl vann
  • 2ts salt

Slik gjør du: 

Bland ingrediensene godt sammen og la blandingen “sette seg” i ca 1 time. Smør blandingen så jevnt du kan utover bakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen på 185 grader i ca 40 minutter, slikk ut litt damp underveis. Hvis knekkebrødene ikke blir sprø og crispy, så setter du dem bare inn igjen på litt svakere varme og lar dem stå å “tørke”. Jeg pleier å ta ut knekkebrødene halveis i steketiden for å rute dem opp, så setter du dem inn igjen til steketiden er over. Avkjøl på rist og nyt. 

Nybakte knekkebrød med fersk ost er noe av det beste jeg vet, får jeg i tillegg et glass iskald appelsinjuice til så blir det perfekt. Så ikke dette fristende ut? Kanskje disse kan være et tips til dagens kveldsmat. Eller du kan lage dem opp i kveld, og ha dem til frokost eller med på jobb/ skole som lunsj i morgen. 

 

Smiiiiil Maren


6 kommentarer
    1. Jeg har fått oppskrift av deg tidligere og lager de minst x1 pr måned – supert som mellommåltid – elsker de med makrell i tomat og iskald melk til

    2. Mari: Jeg synes faktisk de er litt gode når de blir myke, men mulig jeg er sær. Hehe. Prøv å oppbevar dem i kjøleskap. Føler du de blir myke selv om du har dem i en helt tett boks? For hvis det så ville jeg testet kjøleskap trikset.

    3. Bakte også knekkebrød i går, hjemmelagde knekkebrød er de beste! 🙂 jeg bruker oppskriften på Trines matblogg, men disse så også veldig gode ut!
      For å unngå at de blir myke bruker jeg varmluft og 160 grader i 1 time og 10 minutter (10 min først, tar brettene ut og ruter dem, før 3×20 min der jeg bytter rekkefølge på brettene hvert 20. minutt) 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg