Pizzaboller

Det er helg, og da er det lov å kose seg litt ekstra. Hvertfall er det slik jeg liker å gjøre det. Jeg har et sunt, variert kosthold med ren mat og gode råvarer i ukedagene, også koser jeg meg litt ekstra når helgen kommer. I dag er det hjemmelagde pizzaboller som står på menyen. Disse pizzabollene er ekte vare, med fint hvetemel, gjær og masse masse ost. Akkurat slik det bør være på en søndag. Du trenger altså ingen sære ingredienser fra iherb for å lage disse. Ser de ikke fristende ut?

Du trenger:

  • 400g Karbonadedeig
  • Ost
  • 1 pose pizzafyll 
  • ca 7 dl hvetemel
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss olje
  • 3 dl lunkent vann

 

Slik gjør du:

Først lager du deigen ved å blande mel, gjær, salt, olje og vann i en bolle, bland det sammen og kna det til en fin deig. Tilsett litt vann eller mel for rett konsistens. Sett til heving i ca 1 time. Jeg satt min bolle inn på badegulvet, der er det lunt og varmt. Stek karbonadedeigen, og tilsett posen med pizzafyllet, tilsett litt vann. Når deigen er ferdig hevet triller du den til små boller og lager en liten grop, så fyller du på med det ferdige pizzafyllet fra stekepannen. Legg på godt med ost, og sett inn i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Vips saftige, nydelige pizzaboller!

Jeg er fullt klar over at disse kan sunnifiseres til det uendelige, men i dag hadde jeg ikke lyst å gjøre det. I min verden funker det veldig dårlig å skulle gå rundt å telle kalorier og tenke over alt man spiser. Det er det du putter i deg hver dag som har noe å si, ikke det du koser deg med i helgen. Så jeg synes alle skal nyte pizzaboller med verdens beste samvittighet, det skal hvertfall jeg gjøre. God søndag alle sammen 🙂

 

Smiiiiiil Maren


14 kommentarer

Siste innlegg