En super-duo for rumpe og lår

Jeg liker å kjøre sirkeltrening, øvelser i superlett (to øvelser etter hverandre uten pause) eller en heftig finisher etter styrkeøktene mine. I dag tenkt jeg å dele en solid liten kombinasjon med dere. Denne kan brukes som et superlett, eller som en finisher når du trener styrke med fokus på bena. Eller det er en perfekt liten sak å bryne seg på når du er på ferie eller hjemme, ikke har tilgang på treningssenter. 

Øvelsene er en kombinasjon av: 

 • Hoppende knebøy 
 • Skihopp 

1. Hoppende knebøy 

Muskler som trenes: Hovedsakelig rumpe og lår 

Slik gjør du: Stå rett opp og ned, litt bredere enn hoftebreddes avstand mellom bena. Bøy knærne og la hoften gli bakover, kom ned i en knebøy like under 90 grader. I bunnposisjon aktiverer du setemuskulaturen, og hopper eksplosivt opp. Kom direkte ned i en ny knebøy og gjenta. Pass på at du har en stolt holdning, med brystet frem og rett rygg. 

2. Skihopp (hoppene utfall)

Muskler som trenes: Ben og rumpe 

Slik gjør du: Stå rett opp og ned, ta et godt steg frem og bøy ned til kneet på det bakerste benet såvidt treffer bakken. Pass på at kneet på det fremste benet ikke glir frem over foten. Fra bunnposisjon presser du eksplosivt opp i et hopp, og bytter ben i luften. Øvelsen kan også gjøres uten hopp. 

   Fotograf: Victoria Nevland

Slik gjør du: 

Første runde tar du 10 hoppende knebøy, direkte etterfulgt av 10 skihopp. Uten noe mer pause enn at du skal riste litt på bena, og trekke pusten godt, kjører du på med 9 hoppene knebøy og 9 skihopp, deretter direkte over på 8 av hver, 7,6,5,4, helt ned til du kun gjør én repetisjon av hver. Tro meg, da vil du bare legge deg rett ned etterpå. Ben og rumpe svir godt av denne her. For dem som har lyst på en enda heftigere utfordring så kan denne kjøres omvendt også – etter en god pause. Da begynner du med én repetisjoner av hver, og jobber deg oppover helt opp til 10 av hver igjen. 

Tar du utfordringen? 

 

Smiiil, Maren 

 

3 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg