Slik spiser du sunt på ferie

Sunn og smakfull grillings

Jeg får mye spørsmål om hvordan man kan spise sunt på ferie. Nå kan vi la diskusjonen om å kose seg VS spise sunt når man først er på ferie en annen gang, for her mener jeg jo så absolutt at det skal være rom for begge deler. Hvis temaet nå er hvordan man kan gå frem hvis man ønsker å være litt smart i matveien, så har jeg et par tips. Jeg for min del ønsker å spise sunn, næringsrik og god mat, også koser jeg meg heller med både potetgull ( fy søren så godt det er i varmen ), is og godsaker som snacks utenom måltidene.

Okei la oss se på det, hvis man ønsker å gjøre maten i ferien litt sunnere så kan du gjøre følgende: 

 • Book en leilighet/hus med eget kjøkken, på den måten kan du lage mye av maten selv. Eller dersom du bor på et hotell med buffet kan du fint gjøre smarte valg der. 
 • Sørg alltid for å ha noe grønt på tallerkenen din. Litt salat, et par skiver agurk og tomat på brødskiven med ost og skinke, en frukt osv. 
 • Pass på at du får i deg proteiner. Proteiner er skinke, egg, meieriprodukter, kjøtt, fisk, ost osv. Dette metter godt, og holder deg mett lenge. Det samme gjelder sunne fettsyrer, slik som usaltede nøtter, fet fisk og avokado. 
 • Ta gjerne saus til, men det er lov å tenke mengde. 
 • Bytt gjerne desserten ut med frukt av og til 
 • Pass på å drikke godt med væske, spesielt hvis du er i varmere strøk trenger du mer væske enn vanlig. 
 • Velg sterke farger på salaten og grønnsakene dine, det er så mye mer fristende. Husk vi spiser med øynene også, og det visuelle spiller faktisk en rolle.  

Vi har et stort kjøkken her i huset og lager derfor mye mat selv. I går var det som sagt grillings, og her ser dere noen av godsakene som ble servert. Hjemmelaget potetsalat, to digre salater med masse godt, grillspyd med biff og grønnsaker, burgere av karbonadedeig med ost, hjemmelaget hvitløksbrød, stekt sopp, og oliven. Så mye godt, og ikke minst både sunt og næringsrikt. 

Er dette et måltid du kunne kost deg med på ferie? 

 

Smiiil Maren 

 

8 kommentarer
  1. Det så herlig ut, så flinke dere er!💗
   Hvordan gikk det å trene ute i Thailand? Drar dit om en uke men uten treningsrom på hotellet.. Litt redd for at det blir for varmt ute😊
   Kos deg masse videre og nyt ferien!💗

  2. Hei.
   Takk for gode tips. Har du noen råd ang. kjøtt og grønt når man er i mer eksotiske strøk? Flere ganger har jeg fått magetrøbbel og matforgiftning pga. ukjent bakterieflora, og derfor skygger jeg litt unna disse matvarene fordi jeg ikke ønsker å få ferien ødelagt.

  3. Nanna: Det er ikke noe problem her i Frankrike. Vi kjøper kjøtt og grønt på store matbutikker og spesial forretninger. Ingen har hatt noe styr med magen verken på denne turen eller på noen av de tidligere turene hit. men generelt så er det vel det å passe på at kjøttet er godt stekt, og alt grønt er godt vasket 🙂

  4. Kaia: Ja det er virkelig varmt, da må du opp tidlig og passe på å drikke godt! En caps for å skjermet hodet kan også være smart. Vi hadde første treningsøkt kl 07.00 på morgenen og det gikk fint, men på slutten av økten var varmen ganske så intens.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg