Disse pannekakene må du smake

I dag har eksamensgjengen vært samlet hos meg igjen, for en siste gjennomgang før det braker løs i morgen. Det er viktig å kose seg litt når man jobber, og i dag hadde snilleste Steffen med seg pannekaker til oss. Dette er virkelig noen av de aller beste pannekakene jeg noensinne har smakt. Det kan jo ikke bli feil når banan, og peanøttsmør kombineres i skjønn harmoni. Jeg momset meg gjennom halve porsjonen før jeg kom på at dette må jo deles med dere. Jeg fikk lov å dandere pannekakene på et av mine fat, og knipse et par bilder til dere. 

Steffen er så snill at han ville dele oppskriften med meg også, og jeg deler jo selvfølgelig videre med dere. Det er viktig å dele på godene. 

Oppskrift på Peanut butter banana pancakes: 

  • En moden banan
  • 2 ss peanøttsmør (økologisk)
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver
  • En klype salt
  • Kanel
  • 5-6 dråper stevia vanilje
  • 2 dl glutenfri havregryn
  • 1 ss knuste linfrø
  • 1 ss chiafrø
  • Sukrin
  • Melk ( gjerne mandelmelk)

Mos bananen, og bland ingrediensene. Tilsett litt melk til jevn fin konsistens. Stekes i kokosfett. Jeg har som oftest en eller annen form for topping på mine lapper eller pannekaker, men disse er så gode i seg selv at det faktisk ikke er nødvendig. Dersom du ønsker topping vil jeg tro brunost, eller syltetøy er nydelig på. Mmmm


Det var dagens lille matinspirasjon her fra. Nå skal macen bort, og notatene til muntlig fremføring  i morgen finleses. Håper dere har en herlig kveld. 

 

Smiiiil Maren 

 

6 kommentarer
    1. Så gode de så ut – dette skal prøves – takk for tips
      Og lykke til med eksamener og innspurt i sykepleien

    2. Denne oppskriften så veldig god ut! Godt jeg har litt peanøttsmør igjen 😉 Masse lykke til med muntlig eksamen i morgen!

    3. Pannekakene så nydelige ut!!
      Ville bare si at det ikke er nødvendig å kjøpe glutenfritt havregryn med mindre en har cøliaki. Havregryn er naturlig glutenfritt, men kan inneholde SPOR av gluten, når det males på samme mølle som hvete, rug eller bygg.
      Det eneste som skiller glutenfritt havregryn fra vanlig og som gjør har prisene er mye høyere, er at havren blir dyrket på egne åkre, fraktet i egne biler og malt på egne møller 😉
      Ha en fin dag 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg