Iskaffe & sjokkogrøt

God morgen dere. Jeg er en periodespiser, og nå er jeg virkelig tilbake på sjokkogrøt kjøret. Denne deilige smaksfulle grøten er enkel å lage, gir super næring og smaker helt himmelsk. Sammen med grøten har jeg en iskaffe med melk og en håndfull mandler. En komplett frokost i mine øyne. 

Grøten lages enkelt ved at du koker opp ønsket mengde havregryn. Jeg bruker 60g, kok den opp mens du rører godt, og sper på med vann og litt melk. Jeg slumper bare, men bruker mer vann enn man skulle tro er nødvendig, fordi grøten sveller godt ut. Melken gjør at grøten får en kremete og deilig konsistens. Når grøten er ferdig kokt tar jeg den til side, sper på med litt ekstra melk, før jeg rører inn 30g sjokoladeprotein. Jeg drypper av og til et par dråper stevia vanilje også i. Så gjenstår det bare å røre godt sammen, og servere. 

Jeg vet at jeg har mange havregrøtentusiaster blandt mine lesere, og jeg har veldig lyst å høre hvordan du lager din havregrøt. Hva har du i, og hvordan synes du grøten smaker best? Jeg gleder meg til å lese og bli inspirert til å teste nye ting med havregrøten. 

 

Smiiiil Maren 

 

47 kommentarer
    1. Hei! Takk for inspirerende oppskrift og ikke minst bilder 😉
      Lurer på om den svarte Adidas-tightsen på 3Tshop, er det angrerett/mulighet å få returnert varen og penger tilbake dersom den ikke skulle passe? Litt skeptisk til kleshandel på nett 😛 Hilsen en fast og glad leser

    2. -Kaffe og banan havregrøt = 😍 (du koker grøten på kaffe+melk+evnt vann, og moser 1 banan til slutt og tar oppi) Mhmmmm..
      – grøt kokt på melk (veldig godt og plaint, for den blir søt av melken)
      Topping: fryste bringebær

    3. Rører alltid grøten ut med 1 SS olivenolje tilslutt: lett måte å få i seg litt ekstra kalorier, og det er en fin fettkilde, da havregrøt for det meste består av mest karbohydrater og protein.

    4. God morgen, Maren 🙂 Nesten samme frokost hadde jeg i dag, er jo sååå godt! I tillegg til det du har oppi grøten, hadde jeg også oppi en halv boks med cottage cheese original. NAM sier jeg bare! (rør den inn til slutt, når du har tatt kjelen fra plata). Ha en flott onsdag 🙂

    5. Min standardgrøt er at jeg lar havregryn stå å svelle i vann et par timer først. Så koker jeg den opp på middels varme og sper på med melk til jeg får den konsistensen jeg vil ha. Jeg elsker (!) kanel og bruker å røre inn en spiseskje mens jeg koker grøten, i stedet for å toppe med det etterpå. Rører inn litt stevia for å få den søt, og så serverer jeg den med peanøttsmør som topping 😀 True love!

    6. Ser helt nydelig ut! 🙂
      Min favorittkombinasjon for tiden er havregrøt sammen med havrekli, kokt med vann/melk og tilsatt en scoop vaniljeprotein på slutten av koketiden. Topper med gresk naturell yogurt, frosne jordbær eller jordbærsyltetøy, en banan hvis jeg er ekstra sulten, samt pistasjnøtter/pistasjsmør (kombinasjonen jordbær og pistasj er helt himmelsk og passer også kjempegodt sammen med sjokoladegrøt 🙂 )
      Ha en kjempefin dag!

    7. Susanne: det vil jeg da absolutt tro, men slike ting står alltid på nettsiden – jeg kan nok ikke svare deg på det. Tror du må spør de som jobber der :):) Aldri opplevd at han ikke har returrett så vil jeg så absolutt tro. Ta en titt på 3tshop.no så finner du det garantert 🙂

    8. God morgen til deg også!
      Jeg er også havnet på sjoko-grøt kjøret:
      Jeg lager min ofte på jobb, og da blir det 60g havregrøt, 1 scoop sjokoladeprotein, 1,5 ss sukrilett, 1 liten ts kakao og 1/2 rør steviadråper sjokolade – ja jeg er en søtmoms 🙂 Så har jeg bare i vann (ca 3,5 dl) og inn i mikroen til den er ferdig.
      Ha en fortreffelig dag!

    9. Min favoritt er å koke havregryn på vann, (har oppi en egghvitte for protein) når den er ferdig kokt å slått over i en bolle så rører jeg inn 1-2ss mager kesam med sukrin gold og kanel 🙂 Blir såå kremete og super digg! Kunne spist det flere ganger om dagen :p Ha en super dag, fine deg :))

    10. Du sprer så mye glede og motivasjon, at jeg tenkte at jeg for første gang får legge igjen en kommentar, etter å ha lest bloggen din i flere år… Keep up the good work! Jeg heier på deg.
      Min frokost, med unntak av det første trimesteret da jeg var gravid, er ALLTID havregrøt.
      Jeg lager den på havremel og melk, for jeg elsker den konsistensen. Tar så en skje med peanøttsmør, evt. kokosolje, litt honning og en slump kanel. Voila 😀

    11. Havregrøt kokt på melk, rører inn 1 egg og 1 scoop sjokoladeprotein når ferdig kokt. Serveres med 1 god ts peanøttsmør og en halv banan i skiver. Absolutt favoritt 🙂

    12. Jeg er også en person som er skikkelig glad i havregrøt og kunne godt spist dette til alle dagens måltider uten noe problem!
      Selv er jeg en bananelsker og kan spise banan flere ganger til dagen! Og har begynt å ha det sammen med havregrøt etter jeg smakte det, det er helt himmelsk! Jeg pleier å koke opp havregryn med vann også etter den er ferdig kokt, moser jeg en banan og blander inn i havregrøten, og topper grøten med valnøtter og tørket papaya og ananas! Det er favoritten, mm det må du smake en gang! <3

    13. Nam! Jeg har ikke spis grøt til frokost på mange mnd, ble så lei av det i en periode der jeg spiste det nesten hver dag. Ble litt inspirert, så kanskje jeg skal lage det i morgen. 🙂

    14. Havregrøt er så godt!! Det har vært min frokost i snart 1 år, hver dag.
      Jeg lager havregrøt av havremel, skummetmelk og så har jeg frosne jordbær (som
      er varmet i mikro) toppet med sukrin og kanel 🙂 Grøten blir fløyelsmyk og super god 🙂

    15. Hei! Må bare si at jeg finner deg utrolig inspirerende 🙂
      Jeg pleier å koke banan sammen med havrgrøten, topper med eple, nøtter og kanel 🙂

    16. Nam nam, den grøten så skikkelig god ut! Jeg pleier å bruke 40 g havregryn med 2,5 dl melk og når den er ferdig tar jeg den av plata og rører inn en stor spiseskje chiafrø. Etterpå topper jeg med kanel og noen ganger honning eller frukt. Så godt, elsker havregrøt!

    17. Jeg lager havregrøt med mandelmelk, og topper den gjerne med bær, peanøttsmør, sukrin, kanel, rosiner, eple eller banan. Naam!

    18. Havregrøt på melk med squash (raspet) og most banan i. Blander noen ganger inn peanuttpulver fra iherb eller sjokoladeprotein. Topper med bær/nøtter.

    19. Havregrøt laget i mikroen, halvparten melk og halvparten vann blandet sammen med kanel, kardemomme og et par dråper stevia kanel. Når grøten er ferdig blander jeg inn frosne blåbær og bringebær rett fra fryseren, da tiner de fort og gir grøten en deilig smak! 🙂

    20. Jeg skal teste din variant med sjokoladeprotein, henter pakke med nytt pulver på Posten i dag:-)
      Ellers har jeg fått dilla på å lage grøten slik: Koker først havregryn med litt vann og når det har fått en grøtete konsistens, har jeg oppi litt melk. Når melka er absorbert har jeg ett eller to egg oppi og rører rundt til grøten er god og gul. Har gjerne også noen spiseskjeer cottage cheese oppi, dersom jeg har det tilgjengelig. Topping kan være smør, kokosolje, kanel, peanøttsmør eller lakrispulver (!)
      Lykke til, og takk for alle tipsene som er lagt igjen i kommentarfeltet 🙂

    21. Åh, jeg har hatt fått en ny variant du må teste 🙂
      Koker ønsket mengde havregryn med vann og ett egg.. Når det har kokt opp tar jeg det på svak varme og 3-4 ss cottagecheese.
      Når du ser / kjenner grøten er ferdig serveres den med;
      sukrin, kanel, cottage, nøtter og evt fryste blåbær! magisk <3

    22. Hei Maren!
      Fast leser, og blir så motivert av bloggen din!
      Havregrøten min varierer en del men for tiden koker jeg den opp med halvparten melk og halvparten vann. Tilsetter kanel i grøten mens jeg koker den opp. Smelter frosne bær i mikroen før jeg blander det inn i den ferdige grøten!
      Har som regel ganske knapt med tid om morningen så er nødt til å gjøre det kjapt og enkelt!

    23. Hei!
      Det høres veldig godt ut, må testes!
      Jeg er veldig enkel når det gjelder havregrøt,
      min favoritt er rett og slett å koke opp havregryn med halvparten vann og melk. Deretter strør jeg rosiner over, eplebiter og kanel! MAGISK! Min frokostfavoritt.
      Det går også an å rive eple og putte oppi grøten sammen med rosiner og kanel, men da bør man helst putte oppi litt søtning også.

    24. Hehe, jeg er også en periodespiser 🙂 Ihvertfall til frokost og kvelds, middag er mer variert. Men hvis jeg først finner ett pålett eller en grøt jeg liker så spiser jeg kun det i flere uker i strekk!

    25. Om du ikke har prøvd med cottage cheese oppi, så anbefaler jeg det på det varmeste ! Kok gjerne opp havregryn, rasp et eple, dryss på kanel, cottage cheese og topp med mandler, mums så godt :)!

    26. Synes havregrøt er ganske vondt.. Og ikke synes jeg det holder meg mett særlig lenge heller… Men ser jo at det er meg det er noe galt med 😂

    27. Lager vanligvis plain havregrøt med banan og kanel, men når jeg vil ha noe ekstra godt varierer jeg mellom disse:
      – Koker opp 1,5 dl havregryn med vann. Når vannet har kokt inn tilsetter jeg ønsket mengde bringebær og rører til bæra er blanda godt inn mens grøten fortsatt koker. Når bærene er ”oppløst” og grøten er blitt rosa er den ferdig. Topper det hele med en banan.
      – Koker opp 1,5 dl havregryn med vann og 2/3 raspet eple. Når grøten er ferdig kokt topper jeg med resten av eplet som jeg har finhakket og drysser på litt kanel.
      Kjempegodt! 🙂

    28. Dette må jeg prøve! Elsker både havregrøt og sjokolade, så dette er nødt til å være den perfekte kombinasjonen for meg 🙂 Jeg rører alltid inn kanel i grøten før den har kokt opp, synes det smaker mye bedre da. Det er også skikkelig godt å røre en skive brunost inn i grøten mens den koker! 🙂

    29. Jeg ELSKER havregrøt 😀
      Standard grøt hos meg er 30gr havre kokt med vann og litt melk,1ts kardemomme, 20gr vaniljeprotein, 150gr cottage cheese (røres i til slutt). Toppet med sukrin/kanel og evt. litt frø for fettkilde eller en dært smør- Himmel!
      Ellers er det digg med havregryn kokt på melk, tilsatt masse frosne blåbær som kokes inn- DET er en smaksbombe:)
      Kanskje du må lage ett “grøt innlegg” med alle tipsene du får inn? hadde vært gøy 😀

    30. Namm 🙂
      Starter alltid med havregrøt til frokost og til kveldsmat!
      Min består av: 3,5-4dl (ca.130g) havregryn, 5dl melk, 2 eggehviter og 1 helt egg. Dette er 1 porsjon som jeg spiser selv! 🙂 Har også over litt varm melk etter at jeg har fått grøten i skålen.
      Sjekk gjerne instagram-profilen min, Ingeborgnor 🙂
      Ha en fin dag!

    31. Spiser vedlig mye havregrøt, og elsker det! Prøver å variere den mye med diversse topping og hva slags væske jeg tilsetter. Syntes den er best når jeg tilsetter vann + vandelmelk når den koker opp, og når den snart er ferdigkokt tilsetter jeg litt vanilje youghurt eller youghurt naturell/annen smak. Topper alltid med frisk frukt, og er veldig glad i kombinasjonen av blåbær, bjørnebær og banan – toppet med hakkede mandler, hvalnøtter og kanel.
      Chia frø er også veldig godt å ha sammen med havregrøten. I tillegg er kombinasjonen av kokt opp havregrøt og quinoa veldig god, det spiser jeg ofte!
      Digger bloggen din 🙂

    32. Jeg lager alltid havregrøten på melk. Koker grøten ferdig før jeg tilsetter et par spiseskeier cottage cheese og blander godt. Bruker en halv banan, jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker, litt valnøtter og kanel på toppen. Kjempegodt! 🙂

    33. Hei! Jeg anbefaler virkelig frokosten min, og den er slik:
      jeg legger frosne bringebær på et tomt fat mens jeg lager havregrøten som inkluderer litt melk, vann, havregryn og eggehvite. Når den er ferdig heller jeg grøten over bringebærene og topper alt med kanel! Blir en kontrast mellom bærene og den varme grøten, og det er like godt hver gang!

    34. Jeg har egentlig aldri vært noe stor fan av havregrøt, men etter at jeg begynte å toppe den med peanøttsmør, har det blitt en fast frokost til meg! Dog hurtigversjonen i mikrobølgeovnen, siden jeg ikke har særlig god tid om morgenen i hverdagen. Anbefaler virkelig peanøttsmør på, for da blir det jo kombinasjonen saltsøtt, noe som er en fest i munnen 😀

    35. Jeg elsker havregrøt! Min favoritt ser slik ut: – 1 dl havregryn (store eller små spiller ingen rolle), 1 dl ekstra lett melk, 1 dl vann, litt salt, litt kardemomme, litt vaniljepulver. Har frosne bringebær (eller blåbær) i bunn av skåla, så grøten tiner bæra når den blir lagt oppå. Topper med eple, banan, hjemmelaget granola, rosiner og kanel. Sikker vinner, hver morgen! 🙂

    36. Jeg pleide å lage grøten helt lik som deg, men i det siste har jeg kokt opp ønsket mengde med vann og melk. Når den er ferdig rører jeg inn 10 gram chia frø for omega 3 og fiber, sjokoladeprotein og blåbær. Tilsetter litt Walden Farms Pancake Syrup for litt ekstra søtning! Kjempedigg!
      Kan også anbefale og røre inn litt peanøttsmør i sjokoladegrøten 😀

    37. Spiser havregrøt hver morgen 😀 Lager den litt på slump; ca. 1 dl havregryn, 1,5 dl vann, 0,5 dl melk. Tilsetter yoghurt og cottagecheese og koker den. Toppingen kan variere i alt fra gulrot til jordbær og sjokolade. Jeg har faktisk laget en instagrambruker, oatmealinspiration, hvor jeg poster inspobilder av hva man kan bruke som topping på grøten. Ta gjerne en titt 🙂
      Jeg er allerede inspirert til hva jeg skal tilsette i grøten min i morgen 😀

    38. Jeg liker å lage kald-over-natten-havregrøt! Bruker et beger yoplait vaniljeyoghurt, 1 dl havregryn, slumper oppi litt melk og blander dette godt sammen, og til slutt noen ts med sukkerfritt blåbærsyltetøy som røres forsiktig inn. Setter dette i kjøleskapet over natten så er det ferdig til man står opp. Smaker suupergodt! Vaniljen gir så god sødme, men kan jo fint bytte ut med hvilken som helst annen yoghurt! Blåbæryoghurt og biter av mørk sjokolade! mmm

    39. Hjemme blir det ofte havregrøt som får kanel før den settes i mikro, toppes med hva jeg har av frukt (druer, banan, pære, kiwi). Om jeg skulle forsove meg eller ha mindre tid enn planlagt på morgenen jeg jeg så heldig å ha gratis frokost på skolen, nemlig havregrøt! Da blir det tipping som sukker/kanel og noen biter hermetisert frukt 🙂

    40. Jeg legger havregryn til bløt i vann kvelden i forveien og koker grøten om morgenen. Da sper jeg med melk mens den koker opp og tilsetter ren kanel, vanilje og litt honning. Så har jeg gjerne også rosiner og eplebiter oppi 🙂 Ved å bløtlegge havregryna en natt, blir de lettere å fordøye 😉 For oss med sarte mager 😉

    41. Havregryn+melk/vann+double 0% blåbær yoghurt med banan på toppen er den beste jeg har smakt. Spiser den hver dag! Bare rør inn yoghurten etter du har varma grøten i mikroen i 2,5min.

    42. Har oppi både nøtter, mandler, rosiner, kanel, kardemumme og sukrin gold. Hvem sa at havregraut trenger å være kjedelig?dødsdigg!!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg