Oppskrift: Tunfiskpizza

For ca to år siden postet jeg tunfiskpizzaen for første gang, og da fikk folk hakeslepp. Tunfisk og pizza, sammen? Mange var skeptiske, men heldigvis turte flere av dere lesere å teste den ut. Det tok ikke lang tid før tilbakemeldingene kom fra fornøyde blogglesere som elsket tunfiskpizzaen. Jeg lager denne retten jevnlig, og nå tenkte jeg det var på tide å dele oppskriften igjen. 

Jeg lagde en veldig enkelt versjon denne gangen, da jeg ikke hadde så mye spennende ingredienser i kjøleskapet. Det er kun fantasien som setter grenser for pizzafyllet her, og av erfaring kan jeg si at både biffstrimler, kylling, parmaskinke, karbonadedeig, chorizo, og pepperoni er geniale proteinkilder. Mais, løkringer, tomat, sopp, paprika, purre eller ananas er noen eksempler på godsaker du kan bruke som fyll. Jeg brukte karbonadedeig, mais, løk og mozzarella ost denne gangen. Det ble en enkel, men utrolig god variant. Bunnen i seg selv er så smakfull og deilig at fyllet trenger ikke være så voldsomt spennende for at dette skal bli en suksess. 


Til to små pizzaer trenger du: 

  • 60g havregryn 
  • En boks tunfisk i vann
  • 1 egg 
  • 200g karbonadedeig (1/2 pakke) 
  • Ost (jeg brukte mozarella) 
  • Rødløk
  • Mais 
  • Krydder 

 

Slik gjør du

Ha havregryn, egg og tunfisk i en bolle (ikke hell av vannet på tunfisken, det skal med i bollen), og mos det godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser. Smør ut to små pizzabunner på pakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10 min. Stek karbonadedeigen, og krydre godt. Jeg brukte cayennepepper (obs! sterkt krydder), og grillkrydder. Hakk løk og ha det i stekepannen. Når pizzabunnene er ferdig stekt tar du dem ut av ovnen, og fyller på med karbonadedeig og løk, dryss over litt mais, og topp med ost. Inn i ovnen igjen til osten har smeltet. 

Så enkelt og greit er det å lage en super sunn og smakfull pizza. Selv om tunfisk er en av hovedingrediensene vil du ikke smake tunfisksmaken når pizzaen er ferdig. Dette er en fest av en helsepizza, og jeg anbefaler dere alle å teste den ut. 

Hva tenker dere om Tunfiskpizzaen? Fikk dere lyst å smake, eller høres det bare ekkelt ut?

 

Smiiiiiil Maren



16 kommentarer
    1. Jeg har lest om tunfiskpizza på diverse blogger i flere år, men har aldri kommet så langt som til å teste det. Kanskje på tide å gi den en sjanse 😉

    2. Tunfiskpizza er fantastisk! Skulle introdusere det for kjæresten min, han var veldig skeptisk og ville i utgangspunktet ikke spise den, haha, men han rett og slett bare digget den og rubbel og bit forsvant. Anbefaler ALLE å kjøre på, du angrer på at du ikke prøvde den før!

    3. Tunfiskpizza er en ny vri, ja! Selv er jeg litt skeptisk, men etter å ha lest både ditt innlegg og kommentarene ovenfor, må jeg innrømme at det frister å prøve. Kanskje blir det en ny favoritt her i huset? Takk for at du deler oppskriften! 🙂
      Ha en fortsatt fin dag!

    4. Hei:-).
      Du er til stor inspirasjon, jeg klikker meg inn på bloggen før trening for å motivere meg selv:-)
      Men jeg lurer litt på hvilke planer du har etter sykepleien? Hva med og hvor vil du jobbe? Tenker du å ta mere skole?
      Er selv sykepleier som lurer litt på hva jeg skal gjøre videre:-)

    5. Tunfiskpizza er godt, men som en som ikke liker tunfisk så må jeg si at man kjenner faktisk tunfisksmaken. Og det til tross for at jeg DYNKER den med krydder haha

    6. Kjenner jeg blir fryktelig skeptisk, selv om jeg er en som spiser “alt” fra lutefisk til smalahove, så høres dette ikke sånn superfristende ut må jeg innrømme. Elsker å lese bloggen din- og et par andre treningsblogger- men kjenner jeg blir litt lei av mye av den maten som blir presentert. Jeg liker mat med rene smaker og rene råvarer, og synes ikke bakst med proteinpulver smaker godt, og disse questbarene som “alle” bloggere lager sånn enorm hype om smaker sagflis og høgg etter min mening. Når det sagt, så er du en av de som er flinkest til å skrive om vanlig sunn mat med “normale” ingredienser. Jeg foretrekker det- men det er jo smak og behag. Synes uansett bloggen din er like bra og inspirerende som alltid!

    7. Kjersti: Jeg synes det er herlig at du deler din mening og ikke er enig med “alle andre”. Vi er jo alle ulike og liker ulike ting. Du liker ren mat, og er ikke fan av questbarer og det er helt ok 🙂 Tenk så kjedelig om alle var like. Takk for koselige ord, glad for å lesere som deg. Ingenting er bedre enn ærlige tilbakemeldinger og egne meninger;) Ha en herlig kveld. M

    8. Ha en herlig kveld du og! Takk for hyggelig svar- du skjønte hva jeg mente. Bloggen din blir bare bedre og bedre! 😃

    9. Personlig kjente jeg tunfisk-smaken godt! Varierer nok fra person til person. Kjæresten min syntes den var grei.
      Men jeg er nok litt som Kjersti over her. Måtte kaste questbaren jeg hadde kjøpt, bakepro smaker kunstig og ekkelt, de fleste proteinshakes gjør meg kvalm, og for å ikke snakke om mandelbrødet jeg lagde en gang.. Blæh. Jeg liker jo ikke marsipan.. Haha 😛
      Men som du sier, så er det godt vi alle er forskjellige 🙂

    10. OH! Der har jeg en ting jeg kan bruke tunfisk boksen jeg har i kjøleskapet på! Har ikke turt å prøve tunfisk enda! :p Men må nok gjøre det alene fordi samboern vil aldri ha noe annet enn kjøttdeig på pizza! :p

    11. Testet denne i dag, og syns den var super. Enkel å lage samt god på smak. Her er det bare kreativiteten som kan stoppe på fyll 🙂 takk for tips.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg