Oppskrift: Grove rundstykker

God morgen dere🧡 Jeg fikk så mange meldinger på Instagram etter jeg la ut et bilde fra lunsjen hos mine foreldre på søndag. Mammas grove rundstykker ble en stor hit, og så mange spurte etter oppskriften. Nå har jeg fått mamma til å dele den med meg, og da deler jeg selvfølgelig med dere også🧡

Disse rundstykkene smaker helt nydelig, er grove og kan helt fint fryses. Rundstykkene ble så store, og høye at de kunne skjæres i tre, og ha pålegg på alle tre delene. Det kan jeg like!!

La oss gå over på oppskriften. Lag opp en stor porsjon når du først er i gang, også har du sunne, deilige rundstykker klare i frysen til lunsj på jobb/skole, tilbehør til middagen eller som en rask og deilig frokost / lunsj hjemme.

Du trenger: 

1 pakke tørr gjær

6,5 dl melk

125g smør

1 ts salt

1 egg

300g lettkokte havregryn

500g grovt sammalt hvete

200g sammalt speltmel

1 egg til pensling

Solsikkefrø ( topping, valgfritt)

 

Slik gjør du:

Smelt smøret i en liten gryte. Ha melken i det smeltede smøret og varm opp forsiktig til fingervarmt. Bland det tørre i en bakebolle, hell i smør og melk. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Underveis i eltingen tilsettes 1 egg. Justér om nødvendig med mer mel. La deigen heve under plast og kjøkkenklede til dobbel størrelse. Bak ut og form til 12 rundstykker. Sett alle på samme bakebrett. Sett ovnen på 225 grader. La dem etterheve i minst 15 minutter. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist🧡

  

Jeg har blitt så glad i te i det siste, og prøver å bytte ut et par av dagens kaffekopper med te. Det finnes jo så mye god te også, akkurat jeg nå er jeg helt hekta på en aprikos-te. Mmmm🧡

Jeg skal straks avgårde for å være med min skjønne lille niese til frisøren. Stor stas at tante får lov å være med på både store og små ting som skjer i hverdagen hennes. Håper du får en finfin onsdag, og klarer å putte inn noen ekstra hyggelige ting i uken din⭐️

 

Smiiil, Maren 

 

17 kommentarer

Siste innlegg