God morgen dere🧡 Jeg fikk så mange meldinger på Instagram etter jeg la ut et bilde fra lunsjen hos mine foreldre på søndag. Mammas grove rundstykker ble en stor hit, og så mange spurte etter oppskriften. Nå har jeg fått mamma til å dele den med meg, og da deler jeg selvfølgelig med dere også🧡
Disse rundstykkene smaker helt nydelig, er grove og kan helt fint fryses. Rundstykkene ble så store, og høye at de kunne skjæres i tre, og ha pålegg på alle tre delene. Det kan jeg like!!
La oss gå over på oppskriften. Lag opp en stor porsjon når du først er i gang, også har du sunne, deilige rundstykker klare i frysen til lunsj på jobb/skole, tilbehør til middagen eller som en rask og deilig frokost / lunsj hjemme.
Du trenger:
1 pakke tørr gjær
6,5 dl melk
125g smør
1 ts salt
1 egg
300g lettkokte havregryn
500g grovt sammalt hvete
200g sammalt speltmel
1 egg til pensling
Solsikkefrø ( topping, valgfritt)
Slik gjør du:
Smelt smøret i en liten gryte. Ha melken i det smeltede smøret og varm opp forsiktig til fingervarmt. Bland det tørre i en bakebolle, hell i smør og melk. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Underveis i eltingen tilsettes 1 egg. Justér om nødvendig med mer mel. La deigen heve under plast og kjøkkenklede til dobbel størrelse. Bak ut og form til 12 rundstykker. Sett alle på samme bakebrett. Sett ovnen på 225 grader. La dem etterheve i minst 15 minutter. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist🧡
Jeg har blitt så glad i te i det siste, og prøver å bytte ut et par av dagens kaffekopper med te. Det finnes jo så mye god te også, akkurat jeg nå er jeg helt hekta på en aprikos-te. Mmmm🧡
Jeg skal straks avgårde for å være med min skjønne lille niese til frisøren. Stor stas at tante får lov å være med på både store og små ting som skjer i hverdagen hennes. Håper du får en finfin onsdag, og klarer å putte inn noen ekstra hyggelige ting i uken din⭐️
Smiiil, Maren
Så utrolig variert og inspirerende bloggen din er for tiden!
Altså hadde du visst hvor glad jeg blir for å høre det❤️ TUSEN TAKK
TAKK for en blogg som din, med så mye mat og treningsinspirasjon!
Denne oppskriften skal jeg prøve! Du vet ikke tilfeldigvis CA hvor mange kcal det er per rundtstykke?
Prøver å holde oversikt over kaloriinntaket mitt.
Takk<3
Nei det aner jeg ikke dessverre, men du har jo alle ingrediensene så det kan du nok regne på ❤️❤️
Tusen takk for fine ord 🙂
Ser du har skrevet solsikkefrø. Hvor mye? 😊
Du det er egentlig bare til pynt på toppen, og det droppet vi. Så det er valgfritt, jeg skal endre det i oppskriften, dårlig presisert av meg❤️ Takk for at du spurte 🙂
Hvilken type speltmel?
jeg brukte sammalt ❤️ skal skrive det på i oppskriften
Hei! Jeg har prøvd forskjellige oppskrifter på rundstykker, og dette er den beste jeg har prøvd. Den blir en favoritt 😃 Tusen takk.
Hei, Jeg har prøvd forskjellige oppskrifter på rundstykker, og dette er den beste jeg har funnet så langt. Den blir en favoritt. Tusen takk 😃
Nei nå ble jeg sykt glad❤️ Så herlig!!!
Disse ble fantastisk gode. Har aldri vært noe god på gjærbakst, men disse fikk jeg til 🙌
Åå så bra ❤️❤️
går det ann å bruke fersk gjær?
Ja 😄
Hei, jeg må si at bloggen din er helt fantastisk 🤩 jeg tenkte jeg skulle prøve å lage de rundstykkene idag, og jeg tror de vil smake kjempe godt, men er det samme hva slags melk man bruker? 😁
Ja, du kan bruke den melken du liker best❤️❤️ Tusen takk🙏🏻😄