Du trenger:
- 40g mandelmel
- 2 dråper mandelessens
- 1 eggehvite
- 20g sukrin gold
- 30g mørk sjokolade (til trekket)
Kne ingrediensene sammen i en bakebolle, og form den formen du ønsker. Enten om det er kuler, egg, eller pølser. Sett dem på en tallerken, og inn frysen i ca 10 minutter. Smelt sjokoladen i mikroen. Dypp den nedkjølte marsipanen i sjokoladen, og strø på pynt. Du må være lynkjapp med strø/pynt, sjokoladen stivner fort og da vil ikke pynten sitte.
Så enklet og kjapt får du sunn, saftig og delikat marsipan. Genialt ikke sant? Jeg laget opp et par porsjoner av disse som jeg skal ta med meg opp på påskefjellet til familien, men helt ærlig, så går det mest i vanlig marsipan og påskegodt for vår del i ferien.
Hva synes du er det beste påskegodtet ?
Smiiiil Maren
10 kommentarer
Det beste påskegodteriet må vel være kvikklunsj. Jeg lagde hjemmelaget proteinbarer for ikke så lenge siden. Til de brukte jeg vaniljeprotein, mandelmel og bittelitt melk med sjokoladetrekk. De smakte akkurat som marsipan. 🙂
De så gode ut!! Hva er kcalinnhold tror du?
De så VANNVITTIG gode ut
Elisabeth: Aner ikke 🙂 men du har jo målene, så er bare å legge dem inn i et program og regne det ut. Finnes masse apper for slikt 🙂 jeg teller aldri kalorier, så har dessverre ikke noe oversikt på det!
Nam nam – skikkelig fristende
Disse var kjempe gode Maren. Takk for oppskrift 🙂
Juni: Å så gøy å høre at de falt i smak 🙂
Nam! De så gode ut! Hvilket mandelmel bruker du egentlig? Er mandelmel lyst i fargen eller er det brunt?
Så sjokoladen stivner uten gelatin? Ser gode ut. Mangler bare en ingrediens 🙂
Anne: Ja, stivner fordi marsipanen er iskald etter å ha stått i fryseren 🙂