Middagstips: Ovnsbakt laks

Roasted salmon and vegetables

Jeg skal være ærlig med dere med en gang og innrømme at jeg spiser alt for lite fisk. Jeg kan ikke forstå hvorfor det føles så mye enklere for meg å steke karbonadedeig og kylling en et stykke fisk. Her må jeg bare skjerpe meg. Jeg er inne spesielt glad i tran, men blir det ikke mer fiskespising på denne frøkna så må tran innføres igjen, og det i seg selv er en fin motivasjon for å øke inntaket av fisk. Nå er det jo faktisk sånn at jeg synes fisk er fantastisk godt, så det burde ikke bli noe problem. Det handler bare om vaner. På torsdagsmiddagen forrige uke serverte familien laks, og det var så himmelsk godt at jeg bare må dele det med dere. 

Et digert stykke salmalaks krydres godt og legges i en ildfast form, bakes i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader. Kok poteter, og damp grønnsaker. Vi hadde dampet brokkoli og gulrøtter. Dander salatblader  (crisp salat egner seg best) på et fat, og legg en ss dressing på hvert blad. Dressingen er laget på lett rømme smaksatt med sukrin, salt og pepper. Kutt opp agurk i skiver og ha dem i vann med litt eddik, surkin (eller sukker), salt og pepper. Så lager du en saus, vi gjorde det enkelt med hollandaise posesaus denne gangen. Dette ble en fest av en middag, med så mye godt og ikke minst super sunt. Grunnen til at to små fiskefileter ikke er krydret er fordi vi hadde små barn med bordet som ikke skulle ha så mye krydder på fisken. 

Håper dette gav inspirasjon til å lage en fiskemiddag denne uken. Jeg har enda en deilig lakserett på lur til dere, og tenker å dele den også mot slutte av uken. Håper dere får en herlig tirsdag. 

 

Smiiiil Maren

 

14 kommentarer
    1. Tips: Ta ein filet med ørrett eller laks i ei ildfast form. Ta på ønskt krydder og ein klatt smør i bunnen.Dekk til med plastfolie. Sett i mikroen i ca 4.30 min (alt etter mikro og styrkje). Voila rask og sunn middag 🙂

    2. Alt som skal til er bare litt planlegging, som du planlegger øvrige aktiviteter i hverdagen din, og vips så har du både to og tre fiskemåltider i uka:-D Og ja, du har rett i at fisk er fantastisk godt!

    3. Anonym: Enkelt og ukomplisert svar: Ja. Det kommer selvfølgelig an på om du steker dem i et hav av olje, det vil selvsagt påvirke. Så er det noe med næringsstoffer /stivelse som påvirkes av tilberedning osv, men jeg sier i all hovedsak at ja, det er like sunt 🙂 jeg går ikke mer i dybden eller gjør det mer komplisert enn det for min egen del, eller mine kunder 🙂

    4. Mmm det så skikkelig godt ut! Tror jammen jeg må spise laks til middag imorgen 😀
      Ser du skriver at du ikke er spesielt glad i tran, da bare MÅ du smake på den nyeste tranen fra Møllers, den smaker godteri! 😀 Akkurat som fox sitronkarameller 😀 Omega splash heter den 🙂 Haha, skulle nesten tro jeg jobbet for dem nå, men den er altså så god 😛

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg