Go Green

God morgen dere. Jeg er straks på vei ut døra for enda en dag i praksis. Jeg ville bare titte raskt innom for å ønske dere en super fin onsdag, og dele min frokost med dere. Jeg synes den ble så delikat i fargene, og da slo det meg at den kanskje kunne være til inspirasjon for noen. Jeg er så hektet på havregrøt for tiden, og spiser det til frokost hver eneste morgen. Det er så enkelt å lage, det tar kort tid, det er sunt og smaker super godt. Det er for meg 4 supre grunner til å spise havregrøt om morgenen. 

Jeg varierer mellom Marenskåla som inneholder cottage cheese, skyr, frukt, bær ognøtter, og havregrøt i ulike varianter. Det er ikke større variasjon i frokosten min enn det, og derfor tenkte jeg det kunne vært spennende å høre om noen av dere spiser noe annet enn meieriprodukter, eller havgregryn varianter. Del veldig gjerne i kommentarfeltet. Jeg synes det er så gøy når vi kan inspirere hverandre. 

Hva er din favoritt frokost?

 

Smiiiil Maren

 

38 kommentarer
    1. Hehe… Ler litt her. Sitter akkurat og spiser havregrøt til frokost. Det er jo super godt. Hvor mye havregryn har du i grøten din? 🙂

    2. Jeg må ha 4 egg med paprika, purre og løk, salt, pepper og litt melk, blanda sammen som en eggerøre!:) mmmmm, avhengi 😀

    3. Spiser mye knekkebrød med avokado og hummus, også topper jeg med mye grønt, ellers så bruker jeg å steke opp masse grønnsaker og tilsette tofu, er jeg ikke veldig sulten blir det Alpro soyayoughurt med bittelitt kokosstrø på toppen :))))

    4. Jeg spiser stort sett havregrøt til frokost. Tror jeg har gjort det nesten hver dag i nesten to år. Favorittgrøten er en blanding av havregryn, havremel og mandelmel, kokt opp med vann, vaniljeessens og søtning. Ellers er omelett med salat og skyr/gresk yoghurt med god topping favoritter 🙂

    5. Jeg spiser Mariskåla, som består av bringebær biola, cottage cheese, kornblanding fra Vita Hjertego, banan og blåbær! En super start på dagen 🙂

    6. Hei. Flott blogg! ☺ syns det er mye inspirasjon å hente her. Jeg spiser nesten uten unntak enten kjøleskapsgrøt laget med økologiske havregryn og melk. Oppå har jeg litt hakkede mandler, rosiner eller gojibær og litt melk eller yoghurt. Eller hjemmelagde knekkebrød med tubeost/ost.Kjapt, mettende og enkelt. 😊

    7. Havregrøt kokt opp, med sjokoladekrem på toppen som lages enkelt og greit av cottage cheese, kakaopulver og sukrinmelis som moses i foodprocessor. Før jeg topper det med eple, bringebær eller banan!

    8. Hehe, satt å spiste havregrøt selv da jeg leste innlegget. Dog med most banan og litt kesam som jeg hadde i med en gang grøten begynte å koke. Jeg koker den alltid i kjele, og syntes det blir dessert best. Det tar ikke så mye lengre tid heller 😉 uansett så får den en helt nydelig smak av bananen, og kesamen gjør den litt mer proteinrik og fluffy. Jeg topper med standard topping, kanel, ørlite grann sukker og litt smør som smelter. 😃 får vann i munnen bare av tanken!
      Ellers så går det mye i knekkerbrød, eller speltlomper til frokost. Gjerne med kokt egg. Det tar ikke lang tid, men det gjør at jeg får litt mer luksusfølelse av måltidet 😄 Hehe.

    9. Jeanette S.: Så koselig å høre, tusen takk!! Hjemmelagde knekkebrød var smart, jeg har en super digg og enkel oppskrift på det. Takk for tips:D

    10. Andrea: most banan oppi ja,genialt! Det skal jeg prøve, jeg har det som regel alltid bare på toppen. Jeg har proteinpulver i for å gjøre den mer proteinrik, men kesam er jo også et supert alternativ. Takk for inspirasjon:D

    11. Andrea/Maren: rører dere bare inn kesamen mot slutten da eller? Blir det ikke klumper? Hvis ikke er det jo genialt!

    12. Jeg er så flink til å variere matveien jeg heller. For øyeblikket går det som regel i havrebrød med egg, havregrøt eller cottage cheese/kesam med frukt og korn 🙂

    13. Jeg må innrømme at jeg som oftest spiser havregrøt til frokost, men de siste månedene har jeg også hatt en (stor) grønn smoothie til frokost noen dager. Den består som oftest av grønnkål eller spinat, en banan, en appelsin, en stor håndfull solsikkefrø eller gresskarkjerner, noen gulrøtter og litt ingefær. Den er utrolig god og veldig næringsrik – anbefales på det varmeste! (lager den som oftest kvelden i forveien, da får den stått kjølig i kjøleskapet over natta + at det går utrolig raskt å komme seg ut av døra om morgenen)

    14. Syns det er trist at det er enkelte kommentarer du svarer på, mens andre overser du. Skuffende, siden jeg liker bloggen din veldig godt, og dette er ikke første gangen du unnlater å svare. Men men…

    15. Jeg varierer mellom chiapudding, smaker nydelig og inneholder mye proteiner, men det er en lett frokost så det blir til de dagene jeg ikke er spesielt sulten. Eller så spiser jeg havregrøt mye lik den du har laget deg idag 🙂

    16. Bruker enten å være et par grove skiver av hjemmelaget brød eller knekkebrød med noe godt på 😉 Ellers så går det nye Double 0% yogurt med fruktmusli, litt ekstra rosiner og banan i! Det smaker utrolig godt og hjelpet med å bli kvitt søtsuget 😀

    17. Spiser ofte havregrøt med kesam eller gresk yoghur eller kesam vanilje og melk i kjøleskapet over natten med nøtter og bær. Supergodt! I tillegg får havregrøten mer næring som jern og vitaminer ved å ligge litt i bløtt først.
      Ellers er havregrøt med banan og peanøttsmør superdigg

    18. Den siste tiden har jeg hatt en dille for sunn fløyelsgrøt. Smelter en god spiseskje soft flora. Har i 30 g mel (gjerne mandelmel eller byggmel). Rører det sammen med visp så det blir gyllent i kjelen og sper på med 2 dl melk og 1,5 dl vann. Rør klumpfritt og kok opp. Smaker kjempegodt med kanel, sukrin og peanøttsmør 🙂

    19. Jeg er utrolig glad i bananpannekaker. Blander inn litt havregryn og melk slik at det blir litt mer mettende enn bare egg og banan. Topper dem med cottage cheese og bær/frukt i tillegg til at jeg drysser over litt kanel. Helt fantastisk godt for en bananelsker som meg 🙂

    20. Vilde: jeg bruker kun ett par spseskjeer med kesam, og rører det egentlig inn rett etter grøten er ferdig kokt. Det blir ikke klumper hos meg ihvertfall 🙂 gresk yoghurt naturell funker også fint! 😃

    21. Eg må alltid starte dagen min med en stoor smothie. Lager den alltid med blåbær, kakao, stevia, litt sjokoladeprotein og melk. Det smaker helt himmelsk!

    22. Jeg har vel ikke en favoritt og ikke det samme alltid. Starter oftest med en kaffekopp der kokosolje og fløte er must-ingredienser. Ellers så spiser jeg første måltid ca.12.00 med rester fra gårsdagens middag eller noe med egg og ost og grønnsaker <3 ! Er litt dårlig på faste ting...

    23. Har en tendens til å bruke litt for mye tid foran speilet så ender som regel med å løpe ut av døra med to brødskiver med makrell i tomat. Haha uff, men elsker brød og makrell i tomat, så jeg overlever uten super fancy frokost hah. I hvertfall i hverdagen i helga spiser jeg havregrynsgrøt eller yogurt eller brødskive med egg.
      Kunne du postet noen tips til gode tøye øvelser for ryggen?

    24. Det går bra, skjønner at det er lett å overse enkelte kommentarer. Ingenting viktig. Ha en fin kveld.

    25. Spiser havregrøt til frokost hver dag, og elsker det! Når grøten er ferdig pleier jeg å røre inn chia og gojibær. Gojibærene blir myke og veldig gode. Over har jeg banan/bær og litt melk. Lager nok til at det er rester, så tar med dette til lunsj og spiser det med en yoghurt eller annet:)

    26. Hei. Hiver meg på denne tråden. Noe som ligner din “Maren” skål(; er dødds digg, og jeg har helt dilla. Kunne spist det til alle måltid. Bland cottagches med god morgen zero, begge er gode. Men jeg syns mango er best. Topp med blåbær og banan.

    27. Hei 🙂 Jeg spiser ikke meieriprodukter pga melkeallergi, men en super havregrynsvariant jeg elsker er å lage det på havremelk, så drysse kanel over, bananbiter, mandler og rosiner! Perfekt 🙂
      ELLER så burde du prøve knekkebrød med hjemmelaget hummus. Hummus er både kjempe sunt og kjempe godt!

    28. Hei!
      Denne smoothien må du teste ut, for den er supergod, og inneholder både frukt, og grønt! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver, jeg har som regel alltid sverget til cottage cheese, eller havregrøt til frokost, men i forrige uke kom jeg over en oppskrift på en smoothie som rett og slett kunne konnkurrere med de gode gamle!
      Du trenger;
      1/2 avokado
      1 banan
      En håndfull spinat
      Ønsket mengde bringebær
      1/2 appelsin
      20g havregryn som du drysser over tilslutt (kan sløyfes)
      Sukrin
      Denne er utrolig god, og veldig mettende som frokost, pluss at du ikke blir så oppblåst i magen som man fort kan bli av havregrøten!
      Klem Katrine

    29. Katrine: Ååå NAM!! Skal teste:) et tips til deg: legg havregryn i vann i en times tid før du skal spise, eller natten over i kjøleskap så sveller grynene ut og du blir ikke like oppblåst 🙂 Google overnight oats så kan du finne masse inspo på det!! Gjør det hver kveld selv 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg