15 rågode rumpeøvelser

Her kommer som lovet, rumpeøkten jeg kjørte med jentene på treningsreise😄💪🏼 Treningsøkten bestod av 11 ulike øvelser med enten egen kroppsvekt, strikk eller vekter, hvor absolutt alle øvelsenes hensikt er å trene stumpen. Jeg har også nevnt 4 ekstra øvelser i slutten av innlegget, så her får du 15 øvelser totalt.

Jeg la opp økten som en sirkel av stasjoner, hvor vi jobbet 1 minutt på hver stasjon. Grunnen til dette er fordi det er en super måte å legge opp treningen når man er mange, og man har mye man ønsker at alle skal gjennom. 1 minutt er ganske lenge, men da får de også banet inn bevegelsen godt og virkelig kjent hvordan rumpen får jobbet.

Her kommer de 10 øvelsene:

1. Strakmark med KB

2. Knebøy med strikk (kjør gjerne med to strikk her for enda bedre effekt. Ett over knær som på bildet, og ett like under knærne)

3. Goblet squat med KB

4.Kamskjell med strikk (kalles også åpne/lukke, ja/nei øvelsen)

5. Hofteløft med stang (her vist med egen kroppsvekt. Kjør med stang, strikk eller annen vekt)

6. Kick-up

7. Bulgarsk utfall / Neie utfall 

8. Neie utfall

9. Step up (vist på benk her, ble gjennomført på en høyere boks)

10. Sidegange med strikk

11. Dekkvelt

Bildene er tatt på forrige camp. Jeg rakk ikke ta nye i går, men disse funker fint for å demonstrere. Eneste forskjellen varmt vi kjørte hofteløft, eller glute bridge med stang og tunge vekter – ikke kun kroppsvekt. Et par øvelser til som kan nevnes som er skikkelig gode, men sm jeg dessverre ikke har bilde av er selvfølgelig tunge knebøy med stang, Box jump, hipthrust, og hofteløft med strikk rett over knær, føttene helt samlet, og knærne presset ut. Au au au så effektiv den er!

Vi kjørte som sagt ett minutt jobb, og 30 sek pause, 2-4 runder, alt ut fra hva du selv ønsker, og har tid til. Lykke til med rumpetreningen💪🏼 Nå er det tilbake på stranda for denne frøkna🌴🌊☀️ Livet på treningsreise altså!!

 

Smiiil, Maren

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg