Svar på spørsmål om Loen

Steike heller så mange fine spørsmål dere hadde om Loen, her er det ingen tid å miste. Det er bare å kjøre på, og begynne å svare dere. Let´s go!!

 

Hvilken rute kjørte dere?

Kjørte Kristiansand til Oslo, så kjørte vi E6 til Otta, så riksvei 15 helt inn til Stryn. Finnes flere ruter, det er et kjapt søk på google maps, så finner du den raskeste veien for deg. Merk deg at det finnes raskeste, men så finnes det også de rutene som er finere, med mer og se på. Vi valgte den raskeste, og så på den delen av turen kun som transport. Det er jo uansett super fint når man nærmer seg Stryn og Loen.

Hvor campet dere?

Vi hadde noen netter i telt på Tjugen campingplass. det er den første du kommer til, når man kjører innover Lovatn. Ligger rett ved elven, så kan kan ikke bade akkurat der. men sett bort fra det, så var det en super campingplass. Det er flere å velge i, Sande er veldig populær, men ekstremt full og litt “hektisk”. Det lå en helt innerst, som var nydelig. Mer plass, roligere og så fine bademuligheter. Den hadde vi nok valgt skulle vi reist igjen, men da må du langt innover, og de veiene er utfordrende å kjøre på. Her snakker vi rygge og styre. Så ja, et er en vurdering man må ta. Vi var veldig fornøyde med Tjugen, men ligger du helt nede ved elva – så husk ørepropper😊

Hva slags telt hadde dere?

Det er gammelt, fra XXL for sikkert 7-8 år siden. Det er digert,og ikke det vi pleier å bruke på vanlige teltturer for 2 personer. Da bruker vi et mye mindre. Dette vi hadde her, er det sikkert plass til 8 personer i, da det er flere rom inni det. Det er vel mer et campingtelt enn fjelltur-telt.

Hvilken type sovepose og liggeunderlag?

Jeg kjøpte noe av det aller rimeligst jeg fant, og det funket helt supert! Så fornøyd med både funksjon og komfort! Soveposen het Lofoten fra merket Heldre, og kostet vel ca 400kr, liggeunderlaget er fra samme merke og heter Berget. Begge kjøpt på Sport Outlet i Sørlandsparken.

Hvordan gikk det med tanke på høydeskrekken på Via ferrata? Vurderer det selv, men redd det blir for heftig!!

Nei altså helt ærlig så får høydeskrekken virkelig kjørt seg på en sånn tur!! Jeg lyver om jeg sier noe annet. Så ja det er heftig, men det er så sjukt verd det!! Det er det gøyeste og mest skremmende jeg har gjort. Heldigvis hadde jeg med det tryggeste og fineste mennesket jeg vet om❤️ + to venner som har gått den mange ganger før. Det hjalp!!

Hvordan bestiller du overnatting på Rakssetra? googlet meg ihjel, finner ingenting!

Det gjøres via Instagram-konten deres. Rakssetracabin heter den. Send en melding, så booker du via det.

Hvordan var det å ta Skyliften? Verd pengene?

Jeg tok den kun ned, etter vi hadde klatret opp. Det er ganske så kult, utsikten er spektakulær og det kiler litt i magen. Men ja, den er søren så dyr, så jeg ville tatt den og utnyttet skikkelig at du faktisk er på toppen. Gå en god lang fjelltur der oppe, spis noe god mat (gjerne nistepakke, da det er ganske så dyrt der oppe) og nyt utsikten. Gjør det verd pengene ❤️

Har langt er det å gå til Rakssetra? Kan man sove der?

Det er ikke langt, men ganske bratt. Ca 25-30 minutter fra parkeringsplassen. Ja man kan sove der, enten leie en hytte eller telte. Men tenk deg om hvor du telter, legg deg bak hyttene og ikke for nærme. Alle vil nyte utsikten, og ta bilder der, og da er det veldig ukult at noen legger seg midt i den fineste utsikten. Uansett så må man litt bakover for å finne flatt nok underlag for teltet.

Er det godt med parkering?

Kommer ann på hvor du skal, men det er jo ganske mye folk. Du finner alltids parkering, men noen ganger måtte man kjøre rundt litt og være litt tålmodig.

Hvor lang var bilturen?

For oss fra Kristiansand var den drøye 9 timer. I tillegg kommer det jo pauser og trafikk.

Du hadde så mye fine turklær, hvor er alt fra?

Shortsene er fra Amundsen, Islender genseren fra Devold, og jakkene (den lyseblå skalljakken, og den sorte dunjakken) og de blå ull og super-undertøyet er fra Stormberg.

Gikk du opp skyliften?  hvor lang tid tok det?

Ja vi gikk opp den ene dagen (via ferraten så klatrer man opp), men man kan også gå en grusvei. Starter samme sted som man parkerer for å gå til Rakssætra. så vi kjørte dit, også gikk vi opp. Det tok ca 1 time og 20 min, men da gikk vi i godt tempo.

Er det matbutikk der?

Ja det er en Joker Loen, men i Stryn (10 min ca å kjøre) er det både Rema 1000, Kiwi og Coop Extra. Masse muligheter. Det er typ alt man trenger i Stryn, så ingen fare om man glemmer noe hjemme😊

Er det noe du synes det var kjipt at dere ikke gjorde?

En skikkelig lang og god topptur som tar en hel dag, og eventuelt ut i kajak. Det var så lang ventetid på kajak at vi droppet det.

Hvilken opplevelse gjorde mest inntrykk?

Uten tvil Via Ferrataen!! men det var også en magisk opplevelse å våkne oppe på sætra og drikke morgenkaffen sammen med bjellesauen.

 

Kan du skrive litt om hva man kan gjøre i Loen?

Gå toppturer, og nydelige fjellturer er definitivt det de fleste kommer dit for. Så er det jo Via Ferrataen, zipline, Loen skylift, padle i kajak, robåt eller kano i den knall grønne fjorden. Sove oppe på sætra, bade masse, dra på sykkeltur, spise god mat, kose seg med campinglivet eller bare surre rundt, med lave skuldre og nyte omgivelsene og ferie.

Tips til en topptur du anbefaler? gjerne litt ulike turer, lange og korte.

Skåla er en rå topptur. Det er mange turer som er skiltet fra Hoven (toppen av skyliften) og innover. Du kan også gå videre fra rakssætra og oppover til flere fine topper. Det enormt med turer å velge i, så ta et kjapt søk på nettet så finner du mye.

Er det varmt nok i vannet til å bade? 

Nja, hehe. Vi badet hver dag, men det er nok ikke mer enn ca 13-14 grader.

Hva MÅ man huske å ha med på en slik tur? Kan du gi oss en liten pakkeliste? 

Dette er super smart å ha med:

Ull og superundertøy, ullsokker, sovepose, liggeunderlag, lommelykt, portabel lader, og camelback drikkesystem er genialt. Ørepropper, myggspray, øyebind (det blir grytidlig lyst), en god fuktighetskrem, leppepomade, solkrem, våtservietter, intimservietter, sminkeservietter, badetøy, dusjsåpe, et lett håndkle, gode fjellsko (husk å gå dem inn litt først hvis de er nye), gnagsårplaster, solbriller, tykk ullgenser til kveldene, vindjakke/allværs jakke, og lette joggesko. Shorts og t-skjorte/singlett. Primus, mattermos er genialt, tur-sett med bestikk, spiseskål og kopp (selges i sett, vi hadde med fra Stormberg, helt genialt), gode turbukser med masse stretch (du må ha fullt bevegelsesutslag skal du klare å klatre i dem), ekstra mye truser og sports-bher (du blir så vilt svett på topptur) og mange skift av overdeler i ull og superundertøy (må bytte til tørt på toppen av fjellet, før nedturen (det er to hel ulike temperaturer).

En lett boblejakke (gjerne den typen som kan krølles sammen til ingenting, og nesten ikke veier noe, men er skikkelig varme) Caps eller bånd til håret er digg, en lue til kveldene, eller når du har vått hår etter bad (finnes ikke hårføner på tur), en myk joggebukse til å ha på i teltet på kvelden er litt godt (men stilongsen funker like bra). Jeg hadde med Birkenstock sandalene mine, og de ble så utrolig mye brukt til typisk inn og ut av teltet, løpe på do osv.

Vi hadde også med presskanne og lagde kaffe hver morgen. Suppeposer, nudler, polarbrød, tubeost, og rett i koppen. Tur-mix med rask energi når man går litt tom på de hardeste turene, hengekøye er gøy å slenge opp hvis du har en lett turvennlig hengekøye. Sitteunderlag er et must, også hadde vi med to saueskinn (hadde god plass i bilen) og de var så geniale å ha å sitte på utenfor teltet når vi spiste. Så varme, myke og gode.

Hmm, det tror jeg er det jeg kommer på i farten😊

Hva koster det å sove i en slik hytte som dere gjorde oppe på den sætra? 

Det koster 1300kr for 2 personer pr natt.

Følte du deg trygg på Via Ferrata turen? Jeg har så lyst, men er så sinnsykt redd!

Både ja og nei, hehe. Det ER trygt, det lover jeg deg!! Du er godt sikret, men er man redd så hjelper den lille stroppen ikke så voldsomt mye. Jeg var livredd, men følte samtidig på et så hinsides rush av adrenalin og mestring at det var verd å presse seg gjennom det.

Var det så mye folk i Loen at det nesten ikke er vits å dra dit nå?

Første to dagene våre var det ikke mye folk i det hele tatt, men så ble det veldig mye folk!! Jeg vil absolutt si at det er verd å reise uansett, men forbered deg på litt kø bare.

Hvor vil du anbefale å campe hvis man kommer med buss, og ikke har egen bil? 

Da ville jeg gått til Tjugen som vi lå på, det er ikke så langt inn. Hvis ikke kan du jo campe ute i Loen “sentrum” i nærheten av hotell Alexandra og Loen Active. Litt forbi det og videre er det en campingplass. Du må ikke inn til Lovatn, men det er der inne du har sett alle de typiske “Loen-bildene” med det grønne vannet, og stupbratte fjellene som går rett ned i fjorden.

Hva MÅ man oppleve hvis man kun har ett døgn i Loen?

Via Ferrata, kjapp tur opp på Rakssætra og et bad i det grønne vannet. Vi gjorde alle de tre tingene på én dag, og det gikk helt fint.

Ble det noen gang dårlig stemning mellom dere på turen? 

Hehe, nei❤️ finfint å reise på tur som nyforelsket vet du!!

Kjørte dere dit i ett strekk, eller overnattet dere på veien?

Vi kjørte alt i ett strekk, men med små pauser for å kjøpe mat og drikke, gå på do og strekke på bena.

Hvor lenge var dere borte?

Kom frem sent søndag kveld, og dro hjem torsdag morgen.

 

Håper dere fikk svar på alt dere lurer på, spør i kommentarfeltet hvis ikke❤️😊

 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

 

10 kommentarer
  1. Fine bilder 😀 Har du filmet og tatt alle bilder i Loen med mobilen? Evt. hvilken mobil har du? Er det noen spesielle innstillinger du bruker for å få vidvinkel?

   1. Ja absolutt hele turen er dokumentert med ipone 11 Pro 😄
    Det er bare å ta på 0,5 (zoome ut) som er en standard innstilling på iPhone. enkelt og greit 😄

  2. Var helt fantastisk å møte deg på toppen av Rakssetra og inne i skogen! Tusen takk for at du tok deg tid til å snakke med meg og et par bilder! Du er så skjønn i virkeligheten, og det klarer du å få frem på dine sosiale kanaler også! 🙂 <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg