Søndagsfrokost med grøt og golden milk

God morgen❤️ Jeg har kjøpt meg en ny gryte, og den måtte selvfølgelig testes. Dagens frokost er en fløyelsesmyk havregrøt, kokt på havremelk, med smak av eple, kanel og litt honning. Så utrolig godt!

Som topping gikk jeg all in, det er jo tross alt søndag, og da er det lov med litt ekstra kos. I tillegg hadde jeg tid til å bruke litt ekstra tid på frokost, og da ble dette resultatet. Bringebær, banan, rosiner, økologisk peanøttsmør, dadler og hakket 80% mørk sjokolade ( som smeltet fordi grøten var varm, mmmm) Så utrolig godt❤️

  

Jeg lagde også en kopp med golden milk, for litt ekstra søndagskos. Har du smakt golden milk før? Det er så godt, og faktisk ganske så enkelt å lage.

Du trenger:

  • Mandelmelk 
  • 1 ts gurkemeie  
  • Et godt dryss kanel 
  • Et lite dryss malt pepper 
  • 1/4 ts ingefær
  • 1/2 ts honning 

Slik gjør du:

Ha melken i en gryte og tilsette alle ingrediensene, bortsett fra honningen. Rør om og la melken varmes, men ikke kokes. Rør om kontinuerlig, så melken ikke setter seg i bunnen. Hell over i en kopp, eller et fint glass, tilsett teskjeen med honning, og nyt.

Du kan selvfølgelig bruke vanlig melk, kokosmelk, havremelk, soyamelk eller hva enn slags melk du måtte ønske. Jeg hadde mandelmelk stående, og derfor ble det den. Hvis du er litt ekstra tøff, eller liker det litt sterkere så bytter du pepper med cayennepepper. Jeg hadde et minimalt lite dryss av malt pepper, da jeg ikke er så glad i den sterke smaken i Golden Milk, men vil ha den søt og god. Noen synes melken blir søt nok når man bruker en søt melk, og da kan honningen sløyfes.

Gurkemeie er kjent for sine anti- inflammatoriske (betennelsesdempende) egenskaper. Kanel og cayennepepper skal være positivt for forbrenningen. Golden milk er altså rene helsedrikken, og i tillegg til å smake nydelig, er den et boost for immunforsvaret.

Søndag er familiedag, og etter en lang god tur med Leo, så skal jeg opp til foreldrene mine, sammen med resten av familien. Hjemmebakte rundstykker står på menyen, og jeg gleder meg til en koselig dag sammen med mine❤️

Håper du får en rolig, fin og avslappende søndag. Slik at du føler deg fulladet og klar for en ny uke i morgen tidlig.

 

Smiiiil, Maren 

 

16 kommentarer
    1. Hei, regner med at du mener at gurkemeie har «anti-inflammatoriske» egenskaper, eller står det jo at den fremmer betennelse.. Takk for fin oppskrift og ha en fin søndag!!

    2. Skal gå til innkjøp av varene jeg ikke har for å lage golden milk, så jeg får testet ut oppskriften til uken! Spennende med nye oppskrifter, og utrolig fine og inspirerende bilder du tar <3

      Et spørsmål! Jeg har fått med meg at du tidligere bodde i Oslo samt er i Oslo i ny og ne. Jeg er fra Kristiansand men bor i Oslo, og savner de gode koselige cafeene slik som Will I Juice, kjøkkenskapet o.l. Har du noen tips til cafeer i Oslo som har ligende konsept/mat? På forhånd takk, og fiin søndag til deg Maren <3

      1. Ååå OM jeg har, det finnes jo så mange❤️ Oslo Raw er fantastisk, LETT, Juicery, BIT, Fresko, Funkyfresh food, Soho urban eatery, og Miss Sophie, bare for å nevne noen❤️

    3. Har du oppskrift på noen digge, sunne og mettende rundstykker? Har prøvd noen proteinrundstykker med cottage cheese (400g cottage cheese, 4 egg, 400g havregryn, bakepulver), men må ærlig si at de ikke er spesielt gode..

    4. Va er grunnen til at du bruker mandelmelk? Blir det ikke liknende helseeffekt og smak va annen type melk, som vanlig kumelk, eller andre typer som kokosmelk? Altså må det være mandelmelk for at det kan kalles “golden Milk”? Hva er evt fordelen med mandelmelk i stedetfor vanlig melk? 🙂 gleder meg til å n prøve, må bare få handla inn den der mandelmelka først

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg