Sliter du med motivasjon til hjemmetrening?

Det kan virke som hele Norge kjører svettefest på stuegulvet, den ene mer kreativ enn den andre. Jeg har fått en god del meldinger de siste dagene, fra litt oppgitte personer som føler de mislykkes totalt på dette med å få trent hjemme. De føler det er helt umulig, når de er vant til å ha sin faste treningsavtale med venner på treningssenteret, sin faste gruppetime, følge sitt faste program med utstyret et treningssenter har å tilby eller øktene med pt´n sin.

For det første: Du er IKKE mislykket! Din verdi måles ikke i hvor rå du er på hjemmetrening, bare så det er sagt! Det er jo klart man ikke kan være supergod på dette med å trene hjemme, når man ikke er vant til det. Ingen er gode på nye ting sånn med en gang, i tillegg er ikke mennesket alltid like glad i forandring og endring av rutiner.

Nå er alt forandret og rutinene dine, slik du kjenner dem, finnes ikke lenger. Så nå må du tenke nytt, men du må gi deg selv litt tid til å omstille deg. Så ikke ta helt livet av din egen prestasjon på hjemmegymmet helt enda, du øver deg fremdeles, og det vil bli bedre!!!

For det andre: Det er ingen som synes hjemmegym er helt utenomjordisk fantastisk, og jeg er helt sikker på at det er mange som er frustrerte og ikke helt føler de får det til enda. Det er noe unaturlig med å stå å svette i egen stue, kanskje med mange andre folk i huset, og barn som maser osv. Alle hjem er heller ikke tilrettelagt for å gå all in på hjemmetrening, og derfor må vi bare gjør det beste ut av det. Så ikke la deg lure av alt du ser på sosiale medier, hjemmetrening er utfordrende for mange, det er bare få som viser det!

For det tredje: Alt blir bedre med en plan! En god plan, og forventningsvaklaring med dem rundt deg, hvis du ikke bor alene. “I morgen etter middagen så skal mamma ha en treningsøkt. Det betyr at i 45 minutter skal mamma få lov å være i fred på soverommet (eller hvilket sm helst rom du velger deg).”  Da er det avtalt og avklart med familien (jeg forstår at alle familiestrukturer er ulike, noen har små barn osv). I de 45 minuttene så ber du om hjelp fra den andre voksne i hjemmet (hvis det finnes en) eller så setter du på den gøyeste filmen barna vet, og lar dem få litt filmtid, mens du får litt egentid til å bevege kroppen. Eller så kjører du på når barna er lagt hvis det er bedre, eller kanskje til og med før de våkner, eller hvis de sover litt midt på dagen? Det kommer helt ann på hvor små barn du har. For du vet at du har jo en plan, så da er det samme hvilket tidspunkt du kjører på, du skal jo uansett følge planen din og da blir alt enklere.

Kanskje bor du i et bofelleskap med andre, da kan du gjerne si i fra til dem at du skal trene på det og det tidspunktet. Da har du både sagt det høyt (da er det større sjanse for at det skjer) og du har avklart at klokken da og da, er det treningstid for deg.

Bor du alene så lag en avtale med deg selv at i morgen tidlig, klokken 09.00 da har du en avtale med deg selv, da er det trening. Se videoen jeg legger ut i dag, skriv ned programmet, legg klar utstyret også kjører du på når du har bestemt at det er rett tid for deg.

Så, la oss oppsummere:  Øvelse gjør mester på dette med hjemmetrening, ingen synes det er lett med en gang! Ikke mist motet av over-entusiastiske folk på sosiale medier. Allier deg med de rundt deg i hjemmet, slik at du er sikret 40 minutter egentid til trening, og avklar på forhånd at på det gitte tidspunkt skal du trene. Hold deg til planen/programmet ditt. (som du får i dagens video like under her).

 

Dette skal vi klare sammen folkens, jeg skal være her med dere og fortsette å gi dere programmer jevnt og trutt. Sammen klarer vi alt, vi må bare bruke litt tid på å omjustere oss og bli litt vant til denne nye situasjonen. Heia oss❤️

 

Smiiiil, Maren 

 

9 kommentarer
  1. Helt knall økt Maren! Jeg foretrekker økter uten “treningsvekter” (har kun en strikk) eventuelt hvis du bruker vekter, har du kan vise noe alternativt man kan bruke eller en alternativ øvelse med egen kroppsvekt 🙂 Ellers ser jeg nå at bøker funker bra som vekt! Skal teste denne seinere!
   Lurte på en ting: Finnes det en moderasjon for gravide på burpees? Både hopp og det å ligge på magen begynner å bli ubehagelig men det er jo en veldig effektiv øvelse 🙂

   1. Ja absolutt, kjør down-ups. Det betyr at du går ut i en høy planke, og opp igjen. dropp hoppet. Noen kaller det down up, andre kaller det 1/2 burpee, eller høy burpee. ❤️❤️❤️

  2. Gjerne økter med kettlebell!! Og jeg hadde elsket om du kunne lage et forslag på ukesprogram feks med ulike økter hver dag!

  3. For et supert innlegg, Maren!!🤗 Gode tips og tanker rundt den nye hverdagen vi lever i uansett livssituasjon. Takk for at du tar deg tid til å skrive slike innlegg og ikke minst : du har virkelig blitt rå på videoer (både trening og vlogg)!! Klem💛

  4. Hærlig, Maren! Nok en flott video! Du er søren meg rååå til dette jo! Stor klapp til deg! 😀 Smart med bøker til vekter! Jeg brukte det selv før jeg kjøpte en del utsyr. Jeg puttet bøkene i en sekk! Genialt! Kan brukes til alt! Enten ha den på ryggen, eller ha den i hendene ved markløft/roing, legg på hoftene ved glute bridge… Yei! 😀 Du er så god på å motivere, så du kan sikkert ha noen videoer kun på det også, altså motivasjonsprat. Du har et så vidt spekter, så du kan gjøre alt typ! 😀 Fortsett med alt det gode du gjør, fine deg! Klem! <3

  5. Hadde vært veldig gøy å bli med deg på en hel økt, ikke bare at du viser øvelsene og skriver antall rep. Men at vi tar øvelsene sammen, du veileder oss og motiverer, også kjører vi øvelsene SAMMEN 😍 Da blir det litt som en gruppetime bare via youtube😇❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg