Saftig og sunt Bananbrød

God morgen venner🧡 I går bakte jeg noe av det aller beste jeg vet, nemlig Bananbrød. Så mange av dere har spurt etter oppskriften. Jeg har delt den før, men deler den veldig gjerne igjen. Brødet holder seg så saftig og godt, det kan fint oppbevares et par dager uten at det blir tørt. Jeg har det i kjøleskapet, og det funker helt supert.

Her kommer oppskriften: 

🧡 3 hele egg

🧡 3 godt modne bananer

🧡 4 ss Sukrin gold

🧡 60g havremel

🧡 100g speltmel

🧡 2 ts bakepulver

🧡 1 dl mandelmelk

🧡 1 ts kanel

🧡 1/2 ts kardemomme

Slik gjør du: 

Mos bananene med en gaffel ( hvis de er godt modne så er det enkelt med en gaffel, bruk en stavmikser om nødvendig). Tilsett resten av ingrediensene og rør godt om, slik at du får en jevn og fin røre. Hell røren over i en brødform, kledd med bakepapir. Stek på 200 grader i 45-60 minutter. Følg med litt her. Hjemme hos meg måtte det står i ca 60 minutter, men en gang jeg lagde hos en venninne holdt det med 45 minutter. Det kommer litt an på ovnen, så følg med fra ca 40 minutters tid. Avkjøl helt før du skjærer brødet i skiver.

Brødet faller totalt sammen hvis du blir utålmodig ( slik jeg ofte blir ) og skjærer i det før det er avkjølt. Server og NYT!

Bananbrød er næringsrikt, smaker søtt og godt, og kan helt fint spises som det er, uten pålegg. Det er praktisk og fint å ha med som nistepakke, enten på jobb, skole eller på tur. Jeg spiser det som regel uten noe på, men det er også super godt å ha en skive brunost på.

Ha en finfin onsdag🧡

 

Smiiiil, Maren 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg