Sunnere påskekos

Reklame | Hennig Olsen Is

I dag har jeg en super deilig oppskrift å dele med dere. Jeg tror og håper mange har lyst å kose seg med dette i påsken. Har dere fått testet ut nyheten, NYT fra Hennig Olsen is? Jeg er i lykkerus, for en magisk nyhet! Den kommer i 3 ulike smaker: DobbelSJOKO, PeanøttKARAMELL, og CookieDOUGH. Hver boks ( da snakker vi hele boksen) inneholder rett i overkant av 300 kalorier. Det betyr at det er helt innafor å sette en skje i boksen, og nyte hele greia. Mmmmm❤️ Er det bare meg som elsker å spise is rett fra boksen?

I dag skal jeg vise dere den aller beste måten å spise is på, sånn hvis man ser bort i fra rett fra boksen med skje. Det er nemlig på lune vafler. Mmm❤️

Vaflene er glutenfrie, men kan selvfølgelig lages med helt vanlig oppskrift. Jeg lagde dem glutenfrie fordi det var et behov blant dem som skulle spise.

Oppskrift:

2 egg

2 ss sukrin

50 gram smeltet smør

5 dl melk ( jeg brukte havremelk)

200 gram fint glutenfritt mel ( jeg brukte Toro sin glutenfrie ferdige kakemiks)

en liten klype salt

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker ( kan sløyfes, men jeg synes det gir god smak)

1/2 ts kardemomme

 

Slik gjør du:

Først smelter du smøret, og setter det til side så det avkjøles. Mål opp melken. Visp sammen egg og sukrin, og tilsett smøret. Bland sammen mel, salt, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver, også blander du det sammen med egg, sukrin og smør. Visp sammen til en jevn deig. Tilsett så melken, litt og litt av gangen, rør hele tiden, til du har en jevn og fin røre.

La røren stå å svelle på kjøkkenbenken i en halvtimes tid ( kan stå lenger også, hvis du for eksempel vil lage den på morgenen, før en skitur) Spe på med melk / mel for å justere tykkelsen på røren. Stek vaflene❤️

Så kommer det aller beste, server vaflene på en tallerken, med en stor deilig Hennig Olsen NYT is-kule oppå. Dander gjerne til med friske bær, og/eller hakket sjokolade i tillegg. Mmmm❤️

Nyt påsken mine venner. Her blir det forhåpentligvis en liten tur på hytta i løpet av de neste dagene. Formen er ikke helt på topp, men det er hyggeligere å være pjusk i formen, med familien på fjellet, enn helt alene i byen.

 

Smiiil, Maren 

 

 

9 kommentarer
    1. Synes ikke man bør snakke om mat og “god samvittighet” sammen. Å si at denne isen er sunnere enn en annen is er en ting, men sunnhet og samvittighet bør ikke kobles sammen.

      Du er en veldig bra forebild når det kommer til mat og trening, men her synes jeg du bør tenke litt på hvordan du ordlegger deg 🙂

      1. Har tenkt lenge på å skrive NØYAKTIG det samme. Man skal ikke ha dårlig samvittighet for å spise noe som helst mat!

    2. Hei 😃
      Så fine bilder du tar! Får vann i munnen!

      Du? Hva tenker du om Betakaroten? Har du erfaring med det og hva tenker du om det som sykepleier? Noen sier det er helt ufarlig og andre sier det ikke er bra for oss. Er d bare tull? Hva synes du?

      1. Så koselig du synes det, tusen takk❤️

        Jeg har brukt det i flere uker før Sri Lanka, og har aldri blitt så brun før, og fikk ikke noe som helst soleksem. Flasset heller ingenting. Brunfargen er også dypere og litt mørkere enn før. Så jeg føler at det har fungert for meg ja 🙂 Jeg har ikke noe mer eller mindre kompetanse på akkurat Betakaroten selv om jeg er sykepleier. Jeg har jobbet med barn og infeksjon, så ingen spesialkompetanse på hud her dessverre.

    3. Hei igjen☺ Ser kommentaren min ikke kom igjennom, men jeg var en av de som kommenterte at mat aldri må forbindes med god eller dårlig samvittighet. Jeg vil derfor gi deg all kred for å ha endret overskriften på innlegget!! Håper bare det er noe du innerst inne mener også, og ikke bare gjorde for å unngå “bråk”😊 Du virker ellers så fornuftig når det gjelder trening og kosthold, og håper jeg kan fortsette å ha det inntrykket😉

      1. Det er så absolutt noe jeg står for – det vet alle som følger meg fast❤️ så det ble ordentlig vondt at det skulle treffe noen feil. Jeg tenkte meg ikke om, og beklager på det sterkeste. Overskriften er endret, og det vil ikke skje lignende tabber igjen. Takk for din tilbakemelding her😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg