Oppskrift: Pizza på pizzastein

Hei fine dere❤️ Har dere hatt en fin helg? I dag har jeg lyst å dele en skikkelig digg pizza med dere, det passer jo perfekt på en søndag. Denne er stek på en pizzastein, og det gjør bunnen så sprø og god. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å bruke det, hvis du ikke har det. Mine foreldre har akkurat kjøpt seg en slik stein, så nå stekes det pizza på stein på grillen, til den store gullmedalje. Så godt, og så gøy å lage!

   

La oss ta en titt på oppskriften. Den er inspirert av Trines Matblogg & Jan Vasrdøen (Villa Paradiso):

Tomatsaus: 

1 boks hakket tomater

1 liten neve basilikumblader

1 ts salt

1 ts sukker

1 ss olje

1 hvitløksfedd

Litt pepper (1/2 ts)

Ha alle ingrediensene i en bille, og kjør den med stavmikser til du får en tykk og fin saus. Det er fint at sausen har litt tekstur og tykkelse, så ikke kjør den så alt for lenge. Små biter av basilikum og hvitløk kan gjerne være synlige.

Pizzabunn: 

400g pizzamel eller hvetemel (eller annen type mel du ønsker)

2 1/2 dl vann (ca 25 grader)

ca 10g fersk gjær (eller 1/2 pose tørr gjær)

1/2 ts havsalt

En liten klype sukker

1 ss olivenolje

Slik gjør du:

Ha mel, salt, sukker, gjær, olivenolje og mesteparten av vannet i en bakebolle. Kjør blandingen på lav til middels hastighet i ca 10 minutter. Spe eventuelt på med litt vann underveis hvis blandingen blir for tørr. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la den etterheve til omtrent dobbel størrelse. Det tar ca én time, men har du tid, kan den gjerne få stå litt lenger.

Deretter kjevlet vi ut 4 små pizzaer, la på tomatsaus, mozzarella og spekeskinke (kan tas på før eller etter steking, begge deler funker veldig fint). Stek på pizzastein på maks varme på grillen i ca 8-10 minutter. I ovn er steketiden ca 8-10 minutter på maks varme her også (ca 280grader). Når pizzaen er ferdig stekt legger du på spekeskinke (jeg liker best å steke den, mens andre foretrekker å ha den fersk på etterpå) ruccola, og litt revet parmesan. NYT❤️

I dag står det familie på planen for min del. Om et par timer drar jeg ut til Høvåg, et sted ca 30 minutter utenfor Kristiansand, hvor hele storfamilien skal ha den faste sommer-grillfesten❤️ Jeg gleder meg så til å klemme på, og catche up med kusiner, fettere, tanter og onkler. Dette blir en så koselig dag!

Jeg håper du nyter søndagen din, og gjør noe hyggelig. Hvis du har lyst på en treningsøkt må du sjekke ut min Instagram (marenerdvik). Der har jeg akkurat delt et treningsprogram sammen med Kari Traa. Du kan gjøre det hvor som helst, når som helst. Ikke noe utstyr nødvendig!

 

Smiiil, Maren 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg