Oppskrift-onsdag: Sukkerfri og glutenfri bringebærkake

Åå som jeg har gledet meg til å dele denne med dere. Det er mammaen min som har laget den, og hun har funnet oppskriften hos diabetesforbundet. Mamma skulle nemlig ha noen venninner på besøk, og en av dem har diabetes. Dermed ble det en kake som er sukkerfri, og i tillegg så er den faktisk glutenfri. Du kan gjøre den laktosefri også hvis du vil, ved å bruke laktosefri fløte, og laktosefri gresk yoghurt.

Etter bildene ble tatt så ble det lagt en hel haug av bringebær på, så kan dere bare se for dere avvenne kaken skal ha masse masse friske deilige bringebær over seg også❤️🧡

Ingredienser:

Nøttebunn
100 g peanøtter
100 g mandler
150 g smeltet mørk sjokolade

Bringebærmousse
500 g frosne bringebær
100-125 g sukker, evt sukrin
2 ss sitronsaft
8 gelatinplater
5 dl kremfløte
200 g gresk yoghurt

Sjokoladeglasur
¾ dl kremfløte
75 g mørk sjokolade, finhakket

Tilbehør
Bringebær
Jordbær
Stemorsblomster

Slik gjør du: 

Nøttebunn

Kle bunnen av en 23 cm springform med bakepapir. Klipp en lang strimmel av bakepapiret som du legger langs kanten inni formen.Finhakk nøttene, så fint du klarer, eller med en liten blender. Smelt sjokolade over vannbad og rør nøttene i sjokoladen. Hell nøttesjokoladen i formen og press den utover til et jevnt lag.

Bringebærmousse
For å lage mousse kan du først legge gelatinplatene i en stor skål med 1 liter vann. La dem ligge å bløte seg i 10 minutter.Kok opp frosne bringebær, sukker og sitronsaft. La småkoke helt til bærene er tint og most. Trekk kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen. Sil av bringebærfrøene og la pureen avkjøle seg til romtemperatur. Pisk kremfløte og gresk yoghurt til en myk krem. Rør kremen inn i bringebærpureen og hell den i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer eller natten over.

Glasur
Varm opp fløten til kokepunktet og hell den over hakket sjokolade. Rør alt sammen til du har en glatt glasur. Avkjøl glasuren til romtemperatur.

Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret langs kanten. Hell den avkjølte sjokoladeglasuren over toppen av kaken og la det renne litt ned langs sidene. Pynt med friske bær og stemorsblomster.

Håper denne var til inspirasjon, og kanskje har du lyst å teste den ut til 17 mai? Kaken smaker helt nydelig, og kan virkelig anbefales🧡 Den kan helt fint spisses av alle, uansett om man har, eller ikke har diabetes, glutenallergi eller laktoseintoleranse. Kos og godsaker skal være for alle, og derfor er det så fint at det går ann å lage ting som smaker himmelsk, og som alle kan få kose seg med❤️🧡

 

Smiiiil, Maren

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg