Oppskrift: Mammas Bringebærkake

Heiii, og god lillelørdag mine venner❤️ Jeg la ut et bilde av mammas fantastiske bringebærkake, og det tok helt av med spørsmål om oppskriften. Nå har jeg fått tak i den, og vil selvfølgelig dele den med dere❤️
Orginaloppskriften har hun funnet på nett, men så sunnifiserte vi den litt, og resultatet ble så bra. Denne anbefaler jeg virkelig at du tester ut, så frisk, søt og god!
Du trenger: 
  • 4 stk eggehviter
  • 150 g sukrinmelis
  • 150 g mandelmel
  • 0,5 ts bakepulver

Til den gule kremen: 

  • 6 stk eggeplommer
  • 150 g Sukrin
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 250 g smør

Til pytingen:

  • 3 stk gelatinplater
  • 2 dl vann
  • 1 dl Sukrin
  • 1 stk sitron
  • 2 dl friske bringebær, til gele
  • 1 kurv friske bringebær
Slik gjør du:
❤️ Pisk eggehvitene stive, ha i sukrinmelis og pisk videre til du får en marengs. Ha i bakepulver og mandelmel. Pensle en rund bakeform (ca. 24cm i diameter) med smør og ha i deigen. Stek ved 175 grader i 30 minutter og avkjøl kaken helt i formen.
❤️ Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og sett på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
❤️ Bland eggeplommer, kremfløte, sukrin og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under omrøring. Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til romtemperatur. Pisk inn mykt smør i små biter med en stålvisp. Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet, gjerne over natten.
❤️ Fordel friske bringebær over kaken. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp vann, sukrin og bringebær til sukrinet er løst opp. Sil blandingen. Press vannet ut av gelatinplatene og ha dem i bringebærlaken. Smak til med skall og saften av sitronen. Avkjøl på benken.
❤️Ha bringebærgeléen over terten når den begynner å tykne. Det er viktig at geléen ikke er varm når du heller over bringebærene, da kan kremen smelte.
Ha en nydelig onsdag mine venner. Her tilbringes dagen inne med jobb, men det er i grunn helt okei. Sommerværet bestemte seg for å ta en pause i dag, så da utnytter jeg det til å få gjort unna litt ekstra jobb. Har du noen spennende planer for dagen, og uken?
Smiiiil, Maren 
1 kommentar
    1. Åj den var faktisk lavkarbo vennlig 👌🏼😍 Gleder meg til å teste ut ❤️ Håpe du får en bedre dag i morgen ❤️

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg