Oppskrift: Asiatisk kyllingsuppe

For et par dager siden la jeg ut et bilde av en nydelig kyllingsuppe på Snapchat og Instagram, og mange spurte etter oppskriften. Den vil jeg selvfølgelig dele med dere. Dette er en sunn, smakfull, næringsrik og utrolig god suppe. Jeg håper flere av dere vil teste den ut. Oppskriften er fra Trines Matblogg.  Vi la til litt mer kokosmelk, og droppet et par av hennes ingredienser, men basen er hennes, og jeg anbefaler alle å følge denne fantastisk inspirerende dama. Jeg lærer så mye av Trine, og koser meg med hennes oppskrifter.

Ingredienser: 

600 g kyllingfilet, i strimler

2 boks kokosmelk

1liten rødløk, i tynne båter

1rød chili, finhakket

1 og 1/2 ss frisk ingefær, revet

3 feddhvitløk, finhakket

2 sitrongress, hakket og delt i biter

3 dl god kyllingkraft

2 gulrøtter, i skiver

2 ss fishsauce (smak til)

1/2lime (smak til)

1 neve aspargesbønner (eller sukkererter), delt i to

Frisk koriander

3 porsjoner ris

 

Slik gjør du:

Skjær opp alle ingrediensene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Slå litt på sitrongresset med baksiden av en bred kniv for å frigjøre smak, og skjær det deretter opp i grove biter (som du skal fiske opp av suppen før servering). Kok risen etter anvisningen på pakken.

Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave kan du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og sitrongress. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter resten av kokosmelken og kyllingkraften. Kok opp og tilsett kyllingbitene og gulrøttene, og la det trekke i ca. 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Fjern sitrongressbitene og smak til med lime, fishsauce, og tilsett aspargesbønnene. Suppen er ferdig når aspargesbønnene er gjennomvarme. Gi suppen et dryss med grovt hakket koriander, og server umiddelbart med ønsket tilbehør.

Håper du får en fin mandag, og at uken starter på best mulig måte for deg. Jeg våknet med litt sår hals, og en slapp kropp. To kopper te innabords, og straks er jeg klar for å starte dagen. I dag skal jeg ha to gruppetimer, så det er bare å finne frem energien. Kanskje det må bli en god suppe til middag når jeg kommer hjem i kveld❤️

 

Smiiil, Maren

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg