Middagstips: Thaisuppe og hjemmelagde rundstykker

Hei venner❤️ I dag har jeg tatt et stort steg ut av egen komfortsone, og jeg er så sykt spent på å vise dere resultatet. Jeg har snakket i ev evighet om at jeg har lyst å begynne litt mer med video, men jeg har aldri turt å ta steget. Nå er det gjort, og jeg er så nervøs for det her. Det er så spennende å ta steget ut i noe helt nytt, på en helt ny platform. Jeg har drevet med blogg i 9 år, så nå var det virkelig på tide å utfordre meg litt på noe nytt.

I dag har jeg hatt med meg kamera og laget en vlogg (videoblogg) fra dagen min. Hele kvelden har gått med til å lære meg redigering, klipping, legge inn tekst og få på musikk. Hjelpes😅 Den første vloggen bære sterkt preg av at det er min aller første, men sånn skal det jo også være. Ingen eksperter første gang, så dere får legge godviljen til og være snille mot meg.

Jeg lovet dere litt mer middager fremover, så her kommer den første oppskriften. En nydelig thaisuppe, som jeg smakte første gang hos min svigerinne. Rundstykkene er den faste oppskriften jeg har delt mange ganger før med dere, men jeg slenger den på igjen selvfølgelig.

Du trenger:

  • 1 stor løk
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes, men det gir veldig god smak)
  • 1 boks hermetiske fersken – uten kraften.
  • 1 boks hermtiske tomater med basilikum og oregano
  • 1 ss hot curry
  • 2 stk grønnsaksbuljong i 5dl vann
  • 3 dl fløte
  • Kylling ( kan sløyfes)

Slik gjør du:

Kutt kyllingen i biter, og stek den. Sett kyllingen til siden. Hakk løk, hvitløk og fersken. Fres løk og hvitløk i stekepannen, tilsett curry og deretter de andre ingrediensene, rør godt sammen, og tilsett så den stekte kyllingen. La suppen koke i ca 10 minutter. Voala!

Så over til protein-rundstykkene:

Du trenger:

  • Ca 3-4 dl havregryn (bland gjerne med litt speltmel, eller annen meltype hvis du har)
  • 3 ss cottage cheese
  • 1 ts bakepulver 
  • 1/2-1 ts salt 
  • 2 egg

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Lag små rundstykker med hendene, og plasser dem på et stekebrett. Inn i ovnen på ca 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist, og nyt❤️

De rundstykkene er geniale å lage opp mange av, og ha i kjøleskapet. De er så saftige og gode. Supert å lage dagen før, og ha som niste dagen etter. Jeg lager dem sikkert to ganger pr uke, og spiser nesten bare dem til alle måltider jeg vanligvis hadde spist brød. De er faktisk så gode at du kan spise dem uten noe pålegg på🧡

Nå skal jeg se over vloggen en siste gang, og overbevise meg selv om at jeg tør å publisere den i morgen🙏🏻 Håper alt er bra med dere, og at dere har hatt en fin torsdag.

 

Smiiil Maren 

6 kommentarer
    1. Så deilig med suppe😍 Gøy med flere middagsoppskrifter og så urolig gøy med vlogg😍 gleder meg til å se!!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg