Lakseretten alle har spurt etter

Jeg la ut bilde av gårsdagens laksemiddag, og innboksen min på Instagram tok helt av. SÅ gøy at så enormt mange av dere vil ha oppskriften. Den skal jeg selvfølgelig dele❤️ Jeg lager den oftest i mindre former slik som vist på disse bildene.

Har dere sett noe så smart? Hvorfor lage en stor form hvis man bare er én eller to personer som skal spise. Lag heller mindre porsjoner som man vet blir spist opp. Hvis ikke man lager for å ha til lunsj neste dag og slikt, da er det selvfølgelig praktisk med en større. Uansett, i dag har jeg lyst å dele min favoritt lakserett med dere, laget i porsjonsstørrelser.

Du trenger:

 • 1 laksefilet
 • Gulrot, Brokkoli, squash & purre
 • Matfløte
 • Sweetchilli saus
 • Krydder (fiskekrydder, salt og pepper)
 • Ost

Slik gjør du: 

Kutt laksen i biter, og kutt opp alle grønnsakene. Dander dem i en ildfast form, og topp med sweetchilli saus, og krydder. Hell så matfløte over og sett den inn i venn på 200 grader. Steketiden er ca 40 minutter. Mot slutten av tiden legger du osten på toppen slik at den smelter over. Mmmm. Kok ris eller pasta som du serverer ved siden. Jeg vil anbefale ris, for denne retten har en tendens til å bli litt rennende i konsistensen. Risen suger til seg væske, og det passer perfekt.

Dette er uten tvil en av de beste rettene med laks jeg vet om. Kombinasjonen av matfløte og sweet chilli er helt magisk. Fiskesmaken forsvinner, og hele retten er bare helt nydelig. Det går fort å lage, fordi retten så og si lager seg selv i ovnen. Kutt raskt opp grønnsakene, og sleng det i formen, inn i ovnen også trenger du ikke styre noe mer før den er ferdig.

Håper dette gav inspirasjon til å spise litt mer fisk. Selv prøver jeg å spise fisk minimum én gang pr uke, helst to. Jeg innrømmer lett at den fisken ofte blir sushi, MEN det er da fisk det også.

Spiser du mye fisk? Hva er din beste fiskerett? 

Smiiil, Maren

8 kommentarer
  1. Den så god ut. Og veldig lur oppskrift . Jeg prøver å spise fisk 1 gang i uken. Jeg pleide å spille kamp på tirsdager, og da var det fisketirsdag før kamp. Det var ganske ålreit og funket bra, men så ble jeg skadet, og da falt det litt ut. For meg funker det å ha en fast dag. Litt nørd, men en plan funker alltid og spes når man skulle løpe og prestere.

   Klem

  2. Mener på ingen måte å være frekk eller å komme med en spydig kommentar nå, men er det ikke litt lenge med 40 minutter for laksen i oven? På pakken står det jo ofte at den skal bakes i 10 minutter, ved 200 grader. Ser syyykt digg ut, og jeg har veldig lyst til å lage denne retten! <3 Klem

   1. Du er på ingen måte frekk kjære deg ❤️ jeg bruker som oftest frossen laks, og da er det 40 minutter. jeg presisert ikke det, my bad❤️ Typ 20 min hvis den er fersk! god klem tilbake:)

  3. Synd det ikke står hvor mye man skal ha av hva? Og hva vil egentlig fiskekrydder si? Vil gjerne prøve denne 🙂

   1. men det må du jo bare se i forhold til hva du ønsker. Er dere 4 personer, så tar du 4 fileter, er det bare til deg, så tar du kanskje én? Mengde grønnsaker kommer Ann på hvor mye du vil ha? For eksempel 1/2 brokkolibukett, 2 gulrøtter, 1/3 squash. Som skrevet i innlegget matfløten til det dekkes. fiskekrydder er et krydder som heter akkurat det. merket er fiskemannen. men du kan helt fint bare bruke salt/pepper også 🙂 mengden krydder er jo og individuelt, men dryss litt over? hehe. vet ikke helt hvor mye mer konkret jeg kan være her 🙂

    Lykke til❤️❤️

  4. Fantastisk ret, har lavet den! Dog i en større form. Smager lige så lækkert som den ser ud. Elsker mad, men kan ikke lide at bruge for meget tid på madlavning, så den ret er lige noget for mig. Tusind tak for opskriften! Den bliver en del af vores familie 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg