Hjemmelaget seigmenn til jul

God lørdagsmorgen❤️ Jeg durer på videre med juleoppskrifter, skal man rekke alle før jul så er det bare å kjøre på. I dag tenkte jeg å dele en litt annerledes oppskrift med dere.

Seigmenn er for mange kanskje ikke så julete, men for meg er det så absolutt det. Disse er perfekte å putte i et søtt lite Norgesglass, og knytte en sløyfe, eller hyssing på, og gi bort som julegave.

Du trenger:

  • 1kg vanlig sukker
  • 4dl vann (2dl + 2 dl)
  • 100g gelatinpulver (4 pakker á 25g)
  • ca 4 ts sitronsyre (pulver kjøpt på pose)
  • Sitronessens 6-10 dråper etter smak
  • Gul konditorfarge
  • 150-250g ekstra finkornet sukker ( til å dyppe i)

Slik gjør du: 

⭐️ Bland sammen 2 dl vann, og vanlig sukker i en stor kjele. La det koke opp, og deretter la det stå å småkoke til alt sukkeret har løst seg opp.

⭐️ I en annen liten kjele rører du sammen gelatinpulver med 2 dl vann. Dette skal varmes litt opp, men må ikke koke. Rør helt til gelatinen er flytende, deretter heller du det over i den kjelen med det oppløste sukkeret.

⭐️ Tilsett sitronsyre, og sitronessens. Smak til om du ønsker mer syrlig smak. Rør til slutt inn konditorfarge. Hell massen i en langpanne kledd med bakepapir, og sett den kaldt i rundt et døgn. (litt kjølig romtemperatur er supert)

⭐️ Når massen har stivnet, er det klart for å stikke ut bitene med en form, eller kutte med opp i biter. Dette er ganske så klissete. Et godt tips er å dyppe utstikkerformen, eller kniven du kutter med i lunkent vann for hver bit. (praktisk å ha en liten bolle stående ved siden av deg mens du holder på)

⭐️ Seigklumpene dyppes deretter i finkornet sukker. Tips: Bruk gjerne Caster Sugar fra Tate+Lyle, dette er ekstra finkornet, og egner seg perfekt.

Dropsene dere ser på bildene her delte jeg med dere for to år siden, og den oppskriften finer dere HER. 

Ha en deilig lørdag mine venner. Jeg skal i 5års dag til verdens fineste lille prinsesse, og jeg gleder meg sånn. Jeg er verdens stolteste tante, og fadder, og gleder meg så til å feire jenta mi i dag❤️ Håper du gjør noe koselig denne helgen,. Hvis ikke du har noen planer, kanskje du har lyst å se en julefilm? Jeg har laget en liste med 33 julefilmer til deg. Lag deg en stor kopp kakao, og nyt en koselig kveld med julefilmer. Du finner listen HER.

 

Smiiiil, Maren

 

3 kommentarer

Siste innlegg