To øvelser som trener hele kroppen

Hei dere. En litt sen oppdatering, men sånn er det på avreise dag når man er litt sent ute med både pakking og litt diverse annet. Nå er jeg trygt ankommet flyplassen, og kan senke skuldrene. Endelig tid til å oppdatere dere. I dag har jeg lyst å snakke litt om hvilke øvelser jeg velger når jeg ønsker å gjøre økten min mest mulig effektiv, og involvere flest mulig muskler i hver øvelse. Jeg har mange eksempler på slike øvelser, og i dag skal jeg vise dere to av dem: 

1. THRUSTERS 

Slik gjør du: Stå litt bredere enn hoftebredde med bena, stolt holdning, brystet opp og frem. Hold en hantel/dumbell i hver hånd, og plasser dem på skuldrene. Bøy så i knærne, la hoften gli bakover og kom ned i en dyp knebøy. Fra denne posisjonen kommer du eksplosivt opp, til stående posisjon, og presser armene opp over hodet, i en skulderpress. Senk så vektene ned til skuldrene igjen, og gjenta, 

2. DEKKVELT

Slik gjør du:  Still deg opp med skulderbredde avstand mellom bena, bøy deg med og ta tak under dekket. Pass på at du holder ryggen rett og presser brystet godt frem. Press hælene i bakken, aktiver rumpe og bruk ben og rumpe til å løfte dekket opp. Skyt frem det ene kneet, slik at du får endret grepet, og press dekket opp og rett ut armene. Velt over, og gjenta. 

     Fotograf: Victoria Nevland

Begge disse øvelsene er effektive fordi de setter flere muskler i arbeid, og hele kroppen må jobbe. I den første øvelsen kombineres en knebøy og en skulderpress, mens det samtidig stilles krav til kjernen for stabilitet og styrke gjennom øvelsen. I en dekkvelt får man en markløft først, etterfulgt av et press. Her må også kjernemuskulaturen jobbe. Begge øvelsene setter både underkropp og overkropp i arbeid, og det gjør dem utrolig effektive. 

Har du testet noen av dem før? 

I skrivende stund sitter jeg som sagt på Kjevik, og er straks klar for å boarde flyet til Oslo hvor jeg skal sove i natt. I morgen tidlig står vekkerklokken på 04.00, og klokken 05 skal Pia og meg møte 40 herlige jenter på Gardermoen. Enn drøy time senere går flyet vårt til solfylte og deilige Kypros. Jeg er så klar at det kribler i hele kroppen!! 

Smiiiil, Maren 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg