Enkel, tøff og effektiv trening

Jeg lovte dere litt mye treningsprogrammer, og her kommer det første. En enkel, tøff og effektiv økt, inspirert av CrossFit. Økten er enkelt bygt opp, men den er ordentlig tøff å gjennomføre. Det positive er at den er søren så effektiv.

Øvelsene er: 

 • Markløft
 • Burpees over bar (du tar én burpee på den ene siden av stangen, hopper over og tar en burpee på andre siden)  

Slik gjør du: 

Repetisjonene er 15 – 10 – 5, og tiden er 20 minutter. 

Det betyr at du skal kjøre begge øvelsene 15 repetisjoner, så begge øvelsene 10 repetisjoner, så begge 5 repetisjoner, også begynner du på nytt. Slik holder du på i 20 minutter. Det betyr 15 markløft, og 15 burpees over bar, så 10 markløft og 10 burpees over bar deretter 5 markløft og 5 burpees over bar. Dette er én runde, også kjører du så mange runger du rekker på 20 minutter. Beinhardt men litt artig også. Enkel arbeidsoppgaver, men søren så tungt. 

1. MARKLØFT: 

2. BURPEES OVER BAR: 

Jeg synes økter som dette er utrolig gøy. Ja de er grusomt slitsomme, men det er gøy også. Har du testet denne typen økter før?

Start gjerne med enda enklere øvelser, eller helt lette vekter og prøv deg litt frem. Ta det med ro i begynnelsen om man ikke er vant til denne typen trening. Denne metoden kan brukes med alle øvelser, for eksempel knebøy og situps, eller armhevninger og utfall. Bruk fantasien, og lag din helt egne treningsøkt. Bildene i dette innlegget er tatt av nydelige Victoria Nevland. 

 

Smiiil, Maren 

 

 

2 kommentarer
  1. Slike økter ser ut som skikkelige endorfingivere og frister sånn sett. Men da jeg trener med mål om å bli sterkere + legge på meg blir ikke denne type økt så gunstig mtp at markløftene ikke blir tunge nok når de skal kjøres i kombinasjon med burpees. Det ødelegger liksom litt å få pulsen såpass opp mellom hvert dett når man skal løfte skikkelig tungt. Burpees kan jeg godt gjøre, men da i en egen konisjonsøkt og helst ikke så ofte da jeg prøver å “spare” på kaloriene mine. Liker bedt å trene ren styrke for seg selv og eventuell kondisjon i egen økt =) hvilke trening man gjør handler nok nye om smak og behag, men også om hvilke mål man har

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg