Denne frokosten må du prøve

   F A V O R I T E   B R E A K F A S T 

Det er mange år siden jeg satte #marenskåla på kartet, og jeg har sverget til denne nesten hver eneste morgen siden. Nå har jeg mikset opp skålen min litt etter tips fra en venninne om å teste kefir. I tillegg fikk jeg en boks med lynghonning av mamma, kjøpt rett fra gården. Kortreist, lokalt og godt.

Så med disse ingrediensene og et par til ble kombinasjonen slik som dette: 

  • Cottage cheese
  • Kefir 
  • Frosne bringebær 
  • Mandler 
  • Honning
  • Eplebiter

Jeg kutter opp et stort norsk høsteple, og legger eplebiter i bunn. Så tar jeg ca 4 ss cottage cheese, heller over godt med kefir, en god håndfull mandler og topper med frosne bringebær. Deretter tar jeg en god skje med honning, og et dryss kokos og danderer det på toppen. Jeg liker også godt å ha et dryss kanel over. Mmmmm. Denne oppskriften er inspirert av min skjønne venninne Karianne som lager Kefir-skål hele tiden. 

Jeg liker at maten ser fristende og innbydende ut, og det synes jeg absolutt denne kombinasjonen gjør. Honningen gjør den ekstra fin synes jeg, og setter en nydelig smak på hele måltidet. Honning har mange helsefordeler, og jeg leste nettop at honning i kombinasjon med kanel er veldig bra.

Jeg liker ikke å legge ut påstander jeg ikke har bakgrunn for, så jeg skal lese meg litt mer opp, og skrive mer om honning senere. Jeg har flere bokser her hjemme nå, og bruker et både slik som dette, men også i te, eller egen komponert høstdrikk med honning, ingefær, eple og ingefær. Minn meg på at jeg må få delt den også på bloggen. 

Håper denne mandagen blir fin, og at uken starter på best mulig måte for akkurat deg <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

5 kommentarer
    1. Ser deilig ut.
      Selv spiser jeg (nesten) daglig noe av det samme til frokost, men er kanskje sånn i farten ikke så flink til å lage det like bildevennlig.
      Jeg bruker som regel ca 150gr cottage cheese og rundt fire spiseskjeer Biola naturell youghurt (det siste fordi det får magen min til å fungere mye bedre), hvis jeg har litt vaniljekesam slenger jeg gjerne på litt av det også – da blir det nesten som dessert, nam nam. Så pleier jeg å ha en form for frukt eller bær. For tiden går det mye i epler (har enormt mye epler på epletreet i hagen i år). Så topper jeg det hele med en neve nøtter og noen ganger en rute mørk sjokolade som jeg knekker opp i små biter.
      Ser digg ut med kefir også, virker friskt og godt. Skal prøve det 😄
      ,

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg