Tunfisk comeback

Husker dere første gang jeg nevnte tunfiskpizzaen her på bloggen? Det er vel snart 3 år siden jeg smakte tunfiskpizza for første gang, og hjelpes så skeptisk jeg var. Jeg ble så positivt overrasket over den, og har siden den gang laget den utallige ganger. Jeg har delt den med dere før, og flere av dere har lagt deres elsk på denne oppskfiten. I dag har jeg lyst å gjøre et lite comeback for Tunfiskpizzaen, og kanskje noen av dere som fremdeles er skeptiske vil hive dere på å teste den ut?


Oppskrift:

  • 60g havregryn
  • 1 boks tunfisk i vann
  • 1 helt egg
  • Karbonadedeig (1/2 pakke. 200g)
  • Krydder 
  • Ost (lett ost)
  • Mais
  • Sopp

Slik gjør du:

Bland havregryn, hele boksen med tunfisk (ikke hell av vannet) og egget sammen i en bolle, slik at det blir en fin deig. Smør deigen utover et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i ca 10 min. Da er bunnen ferdig. Stek kjøttdeigen i litt grillolje (jeg bruker St.maria grillolje) og krydre godt med grillkrydder og litt cayennepepper (dette er et sterkt krydder så ikke overdriv). Ta den ferdige pizzabunnen ut av ovnen og legg på kjøttdeigen, kutt sopp i små biter og legg på (her kan du selvfølgelig også legge på løk, tomat o.l også hvis du ønsker) topp pizzen med masse ost før du strør litt oregano på toppen. Inn i ovnen til osten har smeltet og vips – verdens beste og sunneste pizza! Som tilbehør valgte jeg mager kesam istede for rømme, sukkerfri ketchup og en enkel salat.

Så hva tenker du, er dette noe du kunne tenkte deg å teste ut? Kanskje har du, som meg, allerede lagt din elsk på tunfiskpizzaen. Del gjerne din favorittoppskrift med meg i kommentarfeltet.

Ha en nydelig onsdag dere!

 

Smiiiil Maren

 

11 kommentarer
    1. Har introdusert flere for denne! Alle blir like overrasket over at det ikke smaker tunfisk i det hele tatt 😀

    2. Synes denne er kjempegod! Lages dessverre ikke så ofte, men vet egentlig ikke hvorfor da den tar under halvparten av tida som en vanlig pizza.. Skal definitivt prøve meg igjen i løpet av de neste dagene 😀 Ha en fin uke; Maren <3

    3. For oss som VIRKELIG ikke liker tunfisk, så kjenner man faktisk tunfisksmaken – og den hører ikke helt hjemme i pizzaverden :/ Skal forsøke å finne et krydder som nøytraliserer denne smaken, så kanskje du har noen forslag? 🙂 Er jo en veldig praktisk pizza å like liksom! Ellers, tusen takk for en veldig fin – og inspirerende blogg! Klem

    4. Jeg elsker tunfisk, og jeg elsker ihvertfall pizza, men disse 2 tingene ville jeg aldri klart å komme på selv i min villeste fantasi. Tusen takk for at du lyste opp min verden innenfor mat og ga meg en lang rekke med nye ting som jeg kan putte på pizza som jeg lager selv. elsker hjemmelagd pizza med selvvalgt tilbehør

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg