Jeg delte bilde av denne suppen på instagram i går, og etterspørselen etter oppskriften var stor. Jeg kaller den Malaysisk kyllingsuppe, men det er fullt mulig å bytte ut kyllingen med for eksempel ferske reker, så la oss bare kalle den Malaysisk suppe, så får det være opp til hver enkelt hvilken proteinkilde som brukes. Min favoritt er uten tvil med kylling.
Du trenger:
- 1 stor løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske fersken – uten kraften.
- 1 boks hermtiske tomater med basilikum og oregano
- 1 ss hot curry
- 2 stk grønnsaksbuljong i 5dl vann
- 3 dl fløte
- Kylling, ferske reker, eller annen ønsket proteinkilde.
Slik gjør du:
Kutt kyllingen i biter, og stek den. Sett kyllingen til siden. Hakk løk, hvitløk og fersken. Fres løk og hvitløk i stekepannen, tilsett curry og deretter de andre ingrediensene, og den stekte kyllingen. Suppen kokes i 10 minutter. Voala!
Denne suppen er virkelig en smaksopplevelse av de sjeldene, og jeg anbefaler den på det sterkeste. Den kan helt fint lages uten både løk og hvitløk. Det er nok av deilige smaker her. I går spiste vi denne suppen uten løk og hvitløk, og det var helt perfekt. Server den gjerne med hjemmelaget foccatia til. Oppskriften på denne finner du vet et enkelt google søk. Jeg mener jeg fant den på matprat.no.
Smiiiiil Maren
Så godt ut 🙂
Ser godt ut!
Herlig!!:-) Kan man bruke melk i stedet for fløte tror du?:-)
Den suppa der så fantastisk fristende ut 🙂 Må kanskje prøves! Ønsker deg en flott ukesstart, Maren! Takk for all inspirasjon og ellers for gode, innholdsrike og interessante blogginnlegg! Totalt hekta! Mange hilsninger fra en trofast bloggfølger 🙂
Så spennende! Må prøves.
For noken spennande smakskombinasjoner, både hermetisk fersken og tomat faktisk! Den såg vertfall kjempefristende ut, fyldig og rik på smak 🙂
det så jo bare himmelsk ut 🙂
Lagde denne suppen i dag: HIMMELSK! Tusen takk for fantastisk inspirasjon og oppskrifter 😀
Maria F: ja sant den er herlig? Åå så bra du likte den:) Nå ble jeg glad 😀
Lagde denne i dag, den var SÅ god! du er så inspirerende, fast leser! gjerne legg ut flere oppskrifter, hehe
Det så veldig godt ut 🙂