Sunt og smart lunsjtips

God morgen skjønnheter. Jeg håper dere har sovet godt? Jeg har hatt en litt spesiell natt, og var sikker på at nå hadde influensaen tatt meg. Vel det var før jeg oppdaget at jeg hadde sovnet med ovnen på fullt og det var godt over 30 grader i rommet. Det var altså ikke min kropp som var full av feber, det var hele rommet som kokte grunnet mitt surrete hode som glemmer ovnen. Huff – aldri mer, slike ting kan jo være brannfarlig også! Nå sitter jeg her litt surrete og trøtt i kroppen etter en natt i “syden”. *ler*

I går lagde jeg en lunsj som i mine øyne er helt perfekt både i forhold til smak, næringsinnhold og budsjett. Ja for det sistnevnte er noe jeg ser at jeg må begynne å ta litt hensyn til, både fordi jeg nå er student selv og fordi jeg har mange studenter bland dere lesere. Jeg vil derfor forsøke å være litt mer økonomisk i mine matvalg fremover. Salat er et økonomisk smaktvalg da det holder til flere måltid når man først handler inn. Min salat i går var en fantastisk miks av mye rart – akkurat slik jeg liker det. Mine salater er sjeldent like, da jeg lager dem ut fra det jeg har lyst på akkurat den dagen og det jeg finner i kjøleskapet- Gårdagens godsak bestod av:

  • Isbergsalat
  • Avokado
  • Agurk, mais ogtomat
  • Rødløk
  • Stekt sopp
  • 100g røkt laks
  • 100g kokt skinke
  • To egg
  • Walden farm honey dijon dressing

 

Jeg hadde (selvfølgelig) speltlomper til, og lagde små wraps av denne deilige salaten. En super lunsj som gjorde meg god og mett lenge. Kombinasjonen av sunne fettkilder (avokado, laks) gode proteinkilder (egg, skinke og laks) og god karbohydratkilde i speltlompene gjør at denne salaten er et optimalt måltid. Du kan selvfølgelig variere innholdet slik du vil med de råvarene du liker best. Jeg varerer proteinkildene mine mellom laks, kalkunskinke, andre typer skinke, kylling, egg, tunfisk og kjøtt. Du kan også variere tulbehøret for å gjøre salaten mer spennende. Jeg varierer med ulike typer Walden farms dressinger som jeg kjøper på Iherb ( bruk koden: VIK961 for rabatt) og mager kesam med ulike typer krydder i. Håper denne retten kan friste til en sunn og kreativ lunsj i dag!

Jeg blir borte resten av dagen da jeg skal i en begravelse. Jeg ønsker ikke å utdype dette noe mer, men ber om forståelse for at svar på mail, kommentarer o.l vil bli utsatt til i morgen. Livet er så skjørt , og vi vet aldri hva morgendagen vil bringe. Vær så snill å ta vare på dem du er glad i og fortell dem at du er glad i dem hver eneste dag. 

 

God klem til alle mine lesere


24 kommentarer
    1. Hei Maren! Jeg trener for å få en mer markert kropp samtidig gå litt ned i vekt og stramme opp huden, om du skjønner? hvordan bør en typisk mat dag for meg se ut (hva bør jeg spise, og hvilke tidspunkt), om jeg på en best mulig og effektiv måte skal kunne nå dette målet? Er veldig lei av å ha dårlig selvtillitt, og hvis jeg kunne nådd dette målet ville jeg blitt mer enn utrolig glad. Takk for hjelpen på forhånd. Du er fantastisk! Virkelig et stort forbilde for både meg og mange andre.

    2. Håper begravelsen var fin. Det er så mange ting vi tar for gitt, og spesielt de menneskene vi har rundt oss hver eneste dag. Ønsker deg en fin kveld og en god dag i morgen!
      Tusen takk for bra lunsjtips btw, og supert at du vil skrive om litt billigere alternativer fremover! 😀

    3. Wow! Så helt himmelsk ut!
      Noen flere som har lagt merke til at næringsinnholdet på buer sine speltlomper har endret seg?

    4. Wow! Så helt fantastisk godt ut! 🙂
      Flere enn meg som stusser på endringene i næringsinnholdet på buer sine speltlomper..? ^^

    5. Mari: Ser at de har økt fra 130kcal pr 100g til 190kcal pr 100g. men fordelingen på karb, protein, og fett er fremdeles lik. Hmm, dette skal jeg undersøke litt.

    6. Trine: Jeg liker ikke kokt eggeplumme så veldig godt, synes den blir litte “melete” i konsistensen. Jeg kan spise den, men hvis jeg lager mat hjemme og har valget, så tar jeg den ofte ut. Jeg hadde både masse laks og en hel avokado i denne salaten og dermed får jeg i meg tilstrekkelig med sunen fettsyrer (som også er i eggeplummet, og et godt argument for at man alltid bør spise den)

    7. Signe: Den smaker litt søtt og syrlig på en måte, som en søt sennep? Jeg synes den er utrolig god på laks spesielt. Dette er nok min favoritt, da jeg synes noen av de andre kan bli litt kunstige i smaken. 🙂

    8. Anonym: Det er ikke nødvendig å legge igjen flere kommentarer. Til informasjon: jeg har tilgang til din IP adresse og kan se hvile kommentarer som kommer fra samme person.

    9. Hahaha, HVORFOR BRYR FOLK SEG OM MAREN SPISER EGGEPLOMMER ELLER IKKE? Er det om å gjøre å “ta folk” for.. tja. Hvilken grunn? Skjønner ikke jeg, og ikke det at noen bryr seg om hva JEG spiser og ikke spiser, men jeg spiser noen ganger eggeplommen og noen ganger ikke. Hvorfor? Fordi jeg kan.
      Og de salatene dine Maren.. NAM! Får alltid inspo, men budsjettet mitt er litt deprimert på matfronten *sukk* If only.. Håper du har en fin tirsdag <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg