I dag leker jeg husmor, og baker knekkebrød til den store gullmedalje. Disse knekkebrødene er super gode, og jeg skal selvfølgelig dele oppskriften med dere.
- 2 dl grov sammalt hvete
- 2 dl lettkokte havregryn
- 2 dl hvetekli
- 2 dl sesamfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 1 dl linfrø
- 1 dl kruskakli
- 7 dl vann
- 2 ts salt
Forvarm ovnen til 185 grader. Rør sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Klargjør to stekeplater med bakepapir. Smør blandingen så jevn som mulig ut på bakepapiret med en slikkepott og lag passende ruter med slikkepotten. Pass på at blandingen ikke blir for tykk.
Stekes med varmluft, ca 185 grader i ca 40 minutter. Det kan være lurt å åpne ovnsdøren underveis og slippe ut litt damp. Hvis ikke knekkebrødene er helt harde etter endt steketid, lar du dem bare stå lenger. Følg med slik at de ikke blir brent. Knekkebrødene avkjøles på rist. Denne oppskriften gir to stekeplater.
Det finnes mange varianter av knekkebrød, dette er min soleklare favoritt. De blir smaksrike, saftige og har en deilig konsistens. Det finnes ikke noe bedre enn nybakte knekkebrød med bremykt og brunost. Mmmmm 🙂
Smiiiil Maren
Ingenting bedre enn rundstykker ? 😉 – Knekkebrød 🙂 Takk for oppskriften, skal testes ut
Det så godt ut!
Så kjempe godt ut! Du er utrolig inspirerende!
Ida: Hihi, spiste rundtstykker mens jeg skrev det så da ble det en liten feil. hehe. rettet nå 😉 Takk 😀
Har laga sånne knekke brød selv for lenge sia 😀
Mm! Knekkebrød med smør og gulost er også veldig godt ^^
Et tips er å strø fingersalt over før steking, sånne grove flak 😀 Setter den siste finishen på dem!
DET gjør jeg i dag også! 😀 morro!
Å, de så gode ut!
Nikita: Super gode! One size og utrolig stretchy. Passer alle kroppsfassonger og løfter stumpen et par hakk 😉 Det er aldri feil. Hehe
Marianne: Aaah, fantastisk tips! Tusen takk 🙂
Husmann og havre fra Wasa er jo så godt at jeg kan spise det uten noe på, og da tenker jeg at hvis jeg prøver å tilsette noen dråper Stevia Sjokolade har man jo den perfekte kveldskos-kjeksen! 🙂