Sunne, saftige knekkebrød

I dag leker jeg husmor, og baker knekkebrød til den store gullmedalje. Disse knekkebrødene er super gode, og jeg skal selvfølgelig dele oppskriften med dere. 

  • 2 dl grov sammalt hvete
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 dl hvetekli
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl kruskakli
  • 7 dl vann
  • 2 ts salt

 

Forvarm ovnen til 185 grader. Rør sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Klargjør to stekeplater med bakepapir.  Smør blandingen så jevn som mulig ut på bakepapiret med en slikkepott og lag passende ruter med slikkepotten. Pass på at blandingen ikke blir for tykk.

Stekes med varmluft, ca 185 grader i ca 40 minutter. Det kan være lurt å åpne ovnsdøren underveis og slippe ut litt damp. Hvis ikke knekkebrødene er helt harde etter endt steketid, lar du dem bare stå lenger. Følg med slik at de ikke blir brent. Knekkebrødene avkjøles på rist. Denne oppskriften gir to stekeplater. 

Det finnes mange varianter av knekkebrød, dette er min soleklare favoritt. De blir smaksrike, saftige og har en deilig konsistens. Det finnes ikke noe bedre enn nybakte knekkebrød med bremykt og brunost. Mmmmm 🙂

 

Smiiiil Maren

 

12 kommentarer

Siste innlegg