Sønsdagsmiddag

Jeg elsker å lage middag hjemme hos mamma og pappa. Det er noe litt annet å kokkelere her på kjøkkenet med tv på benken og peis, enn i min lille hule i Oslo. I dag stod det svinestek på menyen – skikkelig søndagsmiddag. Vi lagde den med sprø svor og masse godt tilbehør til. 

Den komplette menyen var:

 • Svinestek
 • Poteter
 • Brokkoli, gulerøtter, blomkål
 • Surkål
 • Brun saus

 

Svinesteken var ferdig surret, og den ble lagt inn i ovnen, opp ned i en ildfastform med litt vann i bunnen. Den stod først i ovnen på 150 grader til kjerneteperaturen var på 72 grader. Så snuddde vi steika slik at svoren vendte opp, skrudde opp temperaturen og satte på grillfunksjonen i ca 10 min (til du ser at svoren er sprø – her må du følge godt med så den ikke blir helt svidd!!!) Vannet i bunnen brukte vi i sausen, og det satt virkelig en magisk smak. Vi tilsatte også en løk som fikk ligge å godgjøre seg i sausen. Vanlige kokte poteter, dampede grønnsaker og ferdig pose med surkål. Enkelt og godt. 

Håper dere fikk litt inspirasjon til å lage en tradisjonell og god søndagsmiddag, det er nemlig ikke så vanskelig!

Ha en deilig søndagskveld dere, her har reisefeberen meldt seg og pakkingen er i full gang. Hurra:)

 

Smiiiiil Maren

 

3 kommentarer
  1. Hei Maren
   eg er ute på en liten “runde” blant treningsbloggere. Ønsker å få fokus på at Tine har økt prisen på Cottage Cheese med 70%! Samt endret størrelsene til det dårligere (spør du meg.) Høres kanskje rart ut å henge seg opp i ett enkelt produkt, men jeg er selv storforbruker og vet mange andre er det også, i lengden blir det mye penger. Tine er eneprodusent og kan holde på akkurat som de vil.
   Håper du vil ta deg tid til å kommentere, evt. poste et kort innlegg om dette. Oppfordrer også samtlige lesere til å ta kontakt med Tine enten via deres facebookside (allerede forbrukerstorm av klage der ang. dette) eller tine.no. Jo flere som klager, jo større sannsynlighet for at de tar til fornuft. Det er jo ingen som helst grunn til å sette opp prisen fra 16-17 til 35 kr. boksen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg