Tips: Sunn snacks

God morgen mine venner. Har dere en fin start på dagen? Jeg sitter her med kaffekoppen og har gledet meg til å oppdatere dere. Det er så god stemning her på bloggen om dagen, og det er en fryd å stikke innom hver eneste gang.

I dag har jeg lyst å dele en ny liten hang-up jeg har fått, nemlig hummus. Jeg smakte det første gang på Spiren cafe, et vegansk sted her i Kristiansand, som jeg ofte sitter å jobber på. Det var en del av en salat jeg spiste, og det var så godt. Her om dagen testet jeg det som dipp til grønnsaker, og det var helt magisk. Sunt, næringsrikt og godt! 

Jeg skal innrømme en ting for dere, og det er at jeg synes det har vært litt vanskelig å finne gode, sunne snacks alternativer etter en sommer med veldig mye snack i form av salt chips, is og andre godsaker. Jeg tenker at det sikkert er flere i samme båt, så sunn snacks vil det komme mye mer av fremover. Jeg koser meg med litt sunnere varianter i ukedagene, også får den ekstra kosen vente til helgen. Ja takk begge deler – men alt med måte! Jeg har ikke laget denne selv, men kjøpt den ferdig på spiren cafe. Jeg har store planer om å lage selv, og da tenker jeg å bruke Trines Matblogg sin oppskrift. Hun er så fantastisk flink! Dere finner hennes oppskrift HER. 

Har du smakt hummus før? Hva synes du om det, og hvordan bruker du det? 

Et alternativ til dette kan være dipp laget på mager kesam ( laktosefri kan også brukes, smaker like godt) og diverse krydder du har hjemme, eller en dipmix. Min favoritt er Holiday. Du kan også lage lompe-chips og ha dem sammen med dipp. Sunt, godt og enkelt. Oppskriften finner du HER. 

Håper dette var til inspirasjon. Jeg gleder meg til å dele enda flere sunne snackstips med dere veldig snart❤️ Tilbake til hverdagen sammen dere, dette klarer vi!! 

 

Smiiil, Maren 

 

5 kommentarer
    1. Bruker hummus til å dippe grønnsaker i, veldig godt! Supert med sunne snacks tips, jeg har mye jeg kan erstatte det søte med, men synes det er litt vanskelig med alternativer når jeg har lyst på potetgull, men lompe-chips er jo noe jeg helt har glemt, så takk for påminnelse 🙂

    2. E: Jeg kjøpte ferdig, men har lagt på den oppskriften jeg tenker å teste. Den er fra fantastiske Trine. Sjekk den ut, link ligger i innlegget <3

    3. Jeg er en hummus-elsker! Oppdaget det først for noen år siden da jeg kuttet ut kjøtt ett år, og prøvde kokkelere mer rawfood, vegansk/vegetar og generelt sunne matretter. Hummus er såå lett å lage selv, jeg lager det vel minst 1-2 gang i uken og div typer, min favoritt er rødbete hummus, det er såå godt! Andre favoritter er avokadohummus og spicy gulrot/ingefær hummus. I bursdagsselskapet mitt serverte jeg bare vegansk med 4 forskjellige hummuser, baba ganoush (midtøsten dipp av aubergine), yoghurtdressing, søtpotet fries, falaffler, og masse div salater – ble tatt utrolig godt i mot! Basen for hummus generelt er kun kikerter, hvitløk, koriander, olivenolje, salt, spisskummen, evt litt thaini, og sitronsaft – miks i en foodprocessor og voila! Ferdig på 2 minutter – superlett å lage selv, etter du har lagd det et par ganger bruker man bare øyemål og smaker seg frem til hvordan man liker den best.
      Er veldig godt med hummus på brødskive også under pålegg, i salater, som dipp til grønnsaker osv. Ble en lang kommentar haha, men ville bare dele litt interesse fra en rutinert hummus spiser! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg