Sunn og smakfull høstsuppe

Denne suppen lagde vi forrige helg, og jeg har gledet meg til å dele den med dere. Den er stappfull av næring, og smaker helt nydelig. Spinat og brokkolisuppe med litt persille fra mine foreldres hage. Helt nydelig! 

Du trenger: 

  • 1 brokkoli
  • 1 grønnsaksbuljong 
  • 200g fersk spinat 
  • To gode never persille
  • 2 dl kokosmelk
  • 1/2 hakket løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Chili (jeg brukte krydder)
  • Salt & pepper

Slik gjør du: 

Stek løk og hvitløk i olje eller smør. Gi spinat, persille og brokkoli et lett oppkok i en kjele, hell av vannet. Tilsett løk og hvit løk i kjelen og la det surre sammen. Tilsett buljong og ca 5 dl vann. La det småkoke i 5-10 minutter. Kjør suppen glatt og fin med en stavmikser, tilsett kokosmelk og smaksett med chillikrydder, salt og pepper. Server med ferskt brød. 

Suppen er nydelig i seg selv, men for økt proteininnhold kan du gjerne ha egg eller stek kyllingbiter å ha i suppen. Server med rundstykker, baguetter eller ferskt grovt brød. Vi hadde speltbrød til, med salt ekte smør på. Mmmm. Suppe er både sunt, enkelt og utrolig godt – spesielt i den sesongen vi er inne i nå er det godt med noe varmt. Jeg elsker fargen på denne suppen, har dere sett noe så delikat? 

Jeg håper oppskriften faller i smak. Jeg har laget enda en grønn spennende suppe, med litt andre ingredienser. Den oppskriften kommer i løpet av uken. I dag tenkte jeg å prøve meg på hjemmelaget tomatsuppe. Jeg ser for meg at den er nydelig sammen med cottage cheese rundstykker. Hvis den blir god deler jeg selvfølgelig oppskriften på den også. 

Ha en nydelig søndag alle sammen. Gjør noe koselig i dag <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg