Hjemmelagde juledrops

Denne oppskriften vet jeg mange har ventet på, og endelig kommer den. Overskriften stemmer faktisk ikke helt, for det er nemlig ikke juledrops, det er drops i alle de smakene du kan tenke deg. Vi lagde bringebær og lakris, men min gode venninne Mariann hadde fra før av laget opp en hel haug av ulike smaker slik at jeg fikk smake på både karamelldrops, kongen av Danmark og sitron. 

Utstyr til å lage hjemmelagde drops kjøpes på hobbybutikk. Da får en en eske med alt du trenger av utstyr samlet, veldig greit og det kan brukes flere ganger. Samtidig om du er på hobbybutikken så kjøper du små søte kremmerhusposer og en rull med hyssing, slik at du kan lage koselige gaveposer med drops. 

Ingredienser: 

  • 1 dl vann
  • 450 g sukker
  • 125 g druesukker
  • 2 ts sitronsyre
  • 1,5 ml rødfarge
  • 0,5 tsk hvit farge
  • 1 ml bringebæraroma
  • Litt matolje (naturlig smak)
  • Melis til å vende dropsene i, slik at det ikke klister seg sammen til en stor klump. 

Utstyret du trenger ligger ved i dropspakken du kjøper, utenom det som er med i pakken trenger du: 

  • Gummihansker 
  • Termometer
  • Saks 
  • Et håndkle for å beskytte kjøkkenbenken
  • Teskje
  • Gryte
  • Vekt
  • Desilitermål 

Jeg har forsøkt å vise dere fremgangsmåten på bildene. Slik gjør du: 

  1. Finn frem et håndkle og legg det på bordplaten. Legg bakeplaten på håndkledet.  Smør dropsunderlaget med litt olje på begge sider og legg det på bakeplaten. Smør plastskrapene og saksen med litt olie.
  2. Kok vann, sukker og druesukker i gryten og sett den på full varme med lokk.
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tas lokket av og termometeret settes i gryten.
  4. Kok opp til nøyaktig 162 °C og hell massen ut på dropsunderlaget. 
  5. Vent et 1/2 min. Drypp sitronsyre over massen og tilsett farve. Elt med plastskraperne fra side til side, så sitronsyre og farge fordeles og massen flyttes rundt på dropsunderlget.
  6. Når massen er blitt litt fastere, tilsettes smaksstoffet. Elt videre til massen er så avkjølt at den kan eltes videre med hendene.
  7. Saml massen i en klump og trekk korte strimler ut, tvinn strimlene, og klipp dem opp til små drops. Pass på at dropsene ikke berører hverandre på underlaget, da vil de klistre seg sammen. 
  8. Ha dropsene i en bolle, og hell melis over, på den måten unngår du at dropsene klistres sammen. Dropsene pakkes lufttett når de er helt avkjølt.

Vi fant oppskriften på nettet, og jeg deler selvfølgelig denne siden med dere også. Dere finner den HER. Her står det nøye forklart, men siden er på dansk, så jeg oversatte den for dere i innlegget.  Spør dersom noe er uklart så skal jeg svare så godt jeg kan. 

Disse dropsene er så fine, og den perfekte vertinnegave, eller som en liten ekstra oppmerksomhet til noen du setter pris på. Jeg har pakket mine i søte små kremmerhusposer, med hyssing på, og skal gi dem ut til venner og familie i juletiden. 

 

Smiiiil Maren 

 

7 kommentarer
    1. Eller kanskje ikke umulig, men jeg tenker det er litt tidrevende og komplisert da 🙂 Har prøvd meg på alt fra karamell til marengs, men bare mislyktes. Dette med å nå rett temperatur synes i alle fall jeg er vrient!

    2. Anonym: Det som er så greit med drops er at alt utstyret er med i esken, og det er virkelig super enkelt. Jeg lover deg! jeg hadde aldri klart det hvis ikke 🙂

    3. Tror på deg når du sier det, og jeg synes det er fantastisk at du forsøkte og fikk det til! Good jul 😀

    4. Dette gir meg sikkelig julestemning, dette var noe jeg alltid gledet meg til å lage på juleverkstedet på ungdomsskolen! Det var ordentlig trist når jeg i tiende kom på at det var siste gang jeg laget drops der! 🙂 masse gode minner, og egentlig veldig enkelt!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg