Dette bruker jeg til sunn julebakst

På søndag hadde jeg bakedag med en venninne. Vi fokuserte på sunne varianter av julebakst, og endte opp med tre favoritter. Jeg ska dele alle tre med dere, og den første kommer allerede i ettermiddag. Før jeg deler oppskriftene hadde jeg lyst å snakke litt om ingrediensene. Før dere blir skremt av mengden ingredienser på bildene, så er dette bare absolutt alt jeg fant i skapene som kunne relatere til sunnifisert julebakst. Alt er ikke nødvendig. Det viktigste å ha på plass for å bake sunne, proteinrike julegodter er: 

  • Mandelmel 
  • Sukrin / stevia 
  • Sukrinmelis
  • Egg
  • Proteinpulver
  • Fibersirup
  • Kokosmasse / kokosmelk 
  • Sukkerfri sjokolade 

Med de nevnte ingrediensene over kan du bake alle oppskriftene jeg skal dele hvertfall. Førte oppskrift kommer veldig snart, så alle som er på jobb, skole eller sitter å leser til eksamen kan glede seg til en spennende oppskrift og koselig bakekveld etter endt arbeidsdag. 

Denne runden er det sunnere alternativer med lite eller ingenting sukker, og høyt innhold av proteiner i baksten. På fredag skal vi bake tradisjonell julebakst med gode gamle slagere. Jeg synes det er fint å kunne dele begge deler med dere. 

Ha en super onsdag så lenge, så ses vi igjen her på bloggen litt senere. 

 

Smiiiil Maren 

 

8 kommentarer
    1. Sunn julebakst er undervurdert! Finnes sååå mye godt å lage 🙂
      Jeg bare lurte på hvordan det gikk da du prøvde ZMA? Funket det på deg, og bruker du det fortsatt?
      Ha en super dag du også! Og i dag er det forøvrig onsdag og ikke tirsdag som du skrev i innlegget 😉 hehe

    2. Magnus: jeg ler og ler!!! Jeg har sagt og skrevet tirsdag overalt i dag. Hjelp!!! Haha. TAKK 🙂 Nei du helt ærlig så glemte jeg å ta dem også skled det helt ut. Nytt forsøk snart!! Surrehode på flere områder jeg tydeligvis :p

    3. Hei, Maren! Lurer på angående treningsturen du og Pia arrangerer, hvor mange plasser er det igjen?

    4. Madelein: Nå er det 20 påmeldte – noe som er helt vilt og sykt gøy. Så mange påmeldte 6 mnd før vi reiser er helt drøyt 😀 Usikker på hva maksgrensen er satt til faktisk – det skal jeg undersøke med det samme :):)

    5. Hvilke proteinpulver bruker du, hvorfor bruker du det? Øker protein inneholde sikkert men ut over det? Konsistence, smak ovs?

    6. julie: Både for å øke proteininnholdet + smak. Jeg skal dele min oppskrift på hjemmelagde proteinbarer ila uken, og der er proteinpulveret med både for proteiner og smak 🙂 Konsistens og for såvidt, egentlig alle tre tingene du nevner. Godt oppsummert 😉

    7. julie: Hvilket proteinpulver varierer, nå er jeg veldig hekta på Quest nutrition sine proteinpulvere. Jeg bruker peanutbutter i kaffen, sjokolade i havregrøten og coockies & cream, i proteinbarene jeg lager selv 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg