Enkle løsninger på matfronten

Dette er min standard frokost, lunsj og pinelig nok også middag innimellom. Jeg er inne i en helt tullete hektisk periode, hvor bare tanken på å lage middag stresser meg. Dette er faktisk litt flaut å innrømme, men det har skjedd mer enn en gang den siste uken at knekkebrød har stått på middagsmenyen. 


Jeg som alltid har elsket å lage mat, lever plutselig på brødskiver, knekkebrød, og meieriprodukter, samt en og annen takeaway salat, sandwich eller sushi. Dette må det bli en slutt på, men enn så lenge trøster jeg meg med at knekkebrødene er super gode, hjemmelagde og sunne. Jeg passer hvertfall på å ha godt med pålegg på, og spiser masse frukt ved siden av. Jeg får så absolutt i meg alt jeg skal, men variasjonen på matvarene kunne vært bedre. Heldigvis er dette kun en periode, og snart venter roligere dager, med litt mer fri og tid til å kokkelere. Hvis jeg skal være helt ærlig så står det ikke kun på tiden heller, det skyldes nok også litt latskap og mangel på kreativitet. 


Om ikke mange dagene starter juleselskapene, og julekosen og da blir det andre boller skal jeg love dere. Da er det pinnekjøtt, og ribbe, julekaker og masse kos. Så da tenker jeg at det er helt okei at jeg er litt ensformig og fantasiløs i matveien for tiden, når det er så mye godt i vente. 

Er det flere som kjenner på det av og til, at man rett og slett ikke gidder å lage middag, og ender opp med enkle løsninger? Hva er dine typiske enkle løsninger på matfronten?

 

Smiiiiil Maren

23 kommentarer
    1. Hvis jeg er skikkelig giddelaus eller har det travelt så tyr jeg enten til brødskiver, eller tar meg sammen og lager en stooor rotgryte med bønner. Da har jeg varmmat i flere dager, og er perfekt nå i eksamensperioden. 🙂

    2. I dag lagde jeg meg noen speltlomper med peanutsmør og syltetøy 🙂 Hahaha. orket ikke tanken på å stå å lage middag etter en lang dag på jobb, desutten var jeg godtesyk på toppen av det hele, så det dempet søtsuget masse 🙂 nam nam

    3. Havregrøt, hvor jeg tilsetter et egg etter grøten er kokt. Grøten settes på lav varme, og jeg kan gjøre andre ting i mellomtiden 🙂
      Ellers er søtpotetgrateng veldig godt 🙂
      Søtpotetmos, med karbonadedeig, hakka tomater, løk, og krydder med ost på toppen

    4. Hahaha godt jeg ikke er den eneste! Spiser selv knekkebrød overaskende ofte for tiden. Turnus livet gjør liksom den rutinen jeg hadde med matlaging litt vrien å holde fast på. Men som du sier, godt vi har mye god mat i vente, selvom jeg personlig syns knekkebrød er så utrolig godt med det riktige pålegget 🙂 Ha en fin kveld <3

    5. Kesam med funligt (mango og lime) med rosiner og mandler av vært min middag de siste dagene. Har ikke orket å lage noe annet. Ellers så går det i knekkebrød og brødskiver. Er jeg flink så blir det kylling og søtpotet som er min favoritt 😀

    6. Blomkålsuppe fra pose, men tilsetter masse blomkål. Det synes jeg er supergodt, og med mye blomkål metter den godt. Ellers har jeg blitt svak for brødskive med kremost, krydder smaken med masse paprika og druer. Har det på jobben til lunsj for tiden, og jeg gleder meg faktisk til lunsjen!!
      Anja

    7. Kjenner meg godt igjen – det er ofte jeg ikke orker å lage middag – da blir det brød eller knekkebrød

    8. Selv om det høres veldig fancy ut er fisk i form kjempe godt, sunt og enkelt!
      Du velger bare den fisken du liker, de grønnsakene du liker og har på litt fløte og ost, for så å gratinere dette i ovnen.
      Så velger du egentlig selv tilbehør, om det er ovnsbakte poteter, pasta eller nystekt brød er det hvert fall kjempe godt til!

    9. Hehe, det varierer veldig. Jeg improviserer for det meste. 1 gul løk, stekt i litt olje. Så tilsetter jeg en eller to bokser ned hakka tomater, avhengig av mengde, og ca 5 dl vann med buljongterning. Så tilsetter jeg rotgrønnsaker av ymse slag, selvsagt kuttet i biter. Sist ble det 4 poteter, 6 gulrøtter og kålrot. Ellers er det godt med både pastinakk og persillerot. Lar det koke i ca 25 min, før jeg tilsetter bønner (en eller to bokser, igjen avhengig av total mengde). Kikerter og linser passer også utmerket, evt. Bacon for de som spiser kjøtt. Krydre godt. Det tar litt tid å kutte opp alt, men til gjengjeld har jeg middag til flere dager. Jeg tør nesten påstå den er best på dag 2 for da har smakene virkelig fått satt seg. 🙂

    10. Fiskekaker med søtpotetmos (eller speltlomper om det står på tida :-))
      Ellers er salmalaks, ferdigkokote svarte bønner (go green) og diverse oppkuttet grønnsaker faktisk veldig godt og kjapt.
      Hvorfor ikke suplere med egg og/eller fisk på knekkebrødene, så blir de jo skikkelige måltider
      Og— du får ikke si at du er lat. Du gjør så sinnsykt mye at det ikke er rart det ikke frister å skulle bruke d du har igjem av døgnet på matlaging

    11. Go Green har noen grytebaser som etter jeg kan se er veldig sunne og de smaker godt! Tilsetter bare kjøtt og vips ferdig.Jeg har prøvd Mexican Chili og Indian Masala. NAM!De er ikke tilsatt salt, men det er jo forsåvidt fint..
      Ellers har jeg blitt hekta på byggrynsalat fra Delikat.Fiks ferdig. Utrolig enkelt og godt til alt kjøtt/fisk:)
      Lag en fin dag!

    12. Ser havregrøt er nevnt over; tips til “hurtigkoking” av havregrøt: koker den med (nok) vann på høy varme og lokk på. Rører et par ganger for å sjekke at det ikke har brent seg, men det skal mye til selv om det kokes godt iom at jeg bruker vann. Tilsetter litt melk på slutten (på lavere varme), slik at den ikke blir “vannete” i smaken. Det hele er gjort på få minutter 🙂 Tilsetter også egg mot slutten, og lar det stå litt under lokk på litt svak varme, og den blir da litt fluffy 🙂
      Ellers som nevnt over; å lage en stor gryterett klargjør middager for flere dager. Enten den står i kjøleskapet, eller fryses ned i porsjoner. Innimellom ovnsbaker jeg et stekebrett med masse kyllingfileter eller fisk til nedfrysing; har da lett tilgjengelig hurtigmat 🙂 Steker frosne grønnsaker i panna, og varmer den ferdige fisken/kyllingen. Enkel, god og næringsrik middag hvis jeg ikke har tid eller orker til å lage noe avansert.

    13. Prøv å lage *fitnesslasagne*! Det går kjempefort, og er du like hol som meg rekker den til 3 store porsjoner:)
      Stek 1 pk karbonadedeig, krydre med salt og pepper og ha over 1 boks hakka tomater og 1 glass tomatpuré. Legg lagvis med 1 boks cottagecheese, 3 speltlumper eller vanlige lomper, 1 halv squash i biter og topp med ost! KJEMPEGODT 😀 ha gjerne litt guacamole og kesam vedsiden av eller noen salatblader 🙂

    14. Her om dagen var jeg ikke hjemme før kvart på elleve, og var da så sulten og trøtt at jeg ikke orket å styre med middagslaging, så da ble løsningen fiskekaker (rett fra kjøleskapet, haha) i grove wraps med bladsalatmix og sweet chilisaus. Superenkelt, raskt og godt 🙂
      Husker forresten du nevnte at du skulle lage et innlegg om hvordan man står helt korrekt i planken. Håper du kan poste det en dag du får tid 😀 tror jeg har litt å forbedre på teknikken :p
      Håper du får en fin dag 🙂

    15. Kjenner meg svært godt igjen!! Min lifesaver på travle/late dager er fiskekaker.Kan brukes til det meste; på knekkebrød/lomper, i wraps, til salat, kalde eller varme 🙂 Spesielt dei med 80% fisk er supre! Håper du får ein litt roligare periode snart, og kan nyte advents og juletida i lag med familie og venner. God klem frå meg <3

    16. Jeg lager ofte suppe på sånne dager. Enkelt og godt. Kjøper en pose med frosne grønnsaker. Hakker opp en løk som jeg freser litt før jeg lemper i posen med grønnsaker og litt vann. Koker dem møre og kjører dem i blender eller med stavmikser, litt krydder og ferdig mat. Lag stor porsjon så har du i flere dager. Ha også i egg, fisk eller lignende hvis du vil ha mer mat i.
      Gulrot og ingefær suppe, broccoli suppe osv er super godt!

    17. Tipper du har mangen gode tips i ermet selv! Det jeg sliter mest med er å finne ork til å lage middag når det bare er til meg selv! DET tror jeg flere kjenner seg igjen i.

    18. Hvis jeg har det travelt blir det hjemmelagde knekkebrød med egg, såå godt og questbarer!, haha. Eller cottage cheese med skyr og banan og evt questbarer oppi, så digg!

    19. Godt å se at det er flere enn meg som tyr til enkle “middager” i travle perioder:) Kjempefin blogg du har!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg