Oppskrift: Torsk med chorizo

God morgen! I dag har jeg lyst å dele en super mandagsmiddag med dere. Mange sliter med å få i seg fisk i løpet av uken, og mange er faktisk ikke spesielt glad i fisk. Jeg tørr påstå at det er fordi man ikke helt vet hvordan man skal tilberede den. Jeg visste hvertfall ikke det, inntil for et par dager siden. Da fikk jeg nemlig servert en torskerett som var så nydelig at den nærmest smeltet på tungen. Jeg tror bare dere må smake selv for å forstå hvor magisk kombinasjonen av fersk torsk og chorizo er. Fersk torsk, hjemmelaget potetmos, stekt chorizo, og overraskende nok granateple er ingrediensene, og det føltes som en festmiddag – på en helt vanlig hverdag. 


Nå tenker kanskje noen at dette får jeg aldri til, det er alt for avansert. Det er faktisk helt feil, dette er så enkelt, og nå skal jeg dele oppskriften med dere. Jeg har fått oppskriften fra en kompis som får mat fra matkasseleverandøren Trekassa hjem til seg. 

Til 2 personer trenger du: 

  • 300g torsk 
  • 1/2 granateple
  • 50g Chorizo
  • 400g mandelpoteter
  • Frisk persille
  • 1/4 boks kremfløte
  • 2 ss godt smør
  • Salt & pepper
  • Stekesmør / olje

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell potetene. Kutt den i terninger, og kok opp i usaltet vann til de blir møre. Kutt opp torsken i serveringsstykker, krydre med salt og pepper, og brun deretter i en panne med litt olje. Legg stykkene på et stekebrett, og ha inn i ovnen. Stek til gjennomstekt. Ca 5 minutter.  Kutt Chorizopølsen i små terninger, og stek dem gyldne og sprø i stekepanna. Ta ut kjernen av granateple, og rør inn sammen med chorizoen. Tilsett til slutt litt hakket persille. Slå ut vannet på potetene, og mos godt med stavmikser. Ha i smør og rør det inn. Tilsett fløte til du har ønsket konsistens. Spe på med melk dersom nødvendig. Smak til med salt og godt med pepper. Server potetmosen med torsk, chorizo og granateple. 

Så ikke dette fristende og godt ut? Jeg kan nesten garantere at dette vil falle i smak. Våg å teste det ut, og vips blir det så mye enklere å få i seg fisk. Kanskje dette er den perfekte middagen å starte en ny og sunn uke med?

 

Smiiiiil Maren

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg