Oppskrift: Eksotisk laksepanne

Så ikke dette godt ut? Dette er en av de beste lakserettene jeg har smakt i hele mitt liv, og da er det jo klart den må deles med dere. Oppskriften er hentet fra Trekassa, som er en lokal matkasseleverandør som levere sunn kvalitetsmat fra sørlandet. Dette er ikke et betalt reklameinnlegg, det er ikke en gang meg som får denne kassa levert på døra. Jeg var bare så heldig å få være gjest hos noen som får en slik kasse på døren hver uke. Det er helt fantastisk utvalg av retter, og kvaliteten på maten er rett og slett perfekt. Både fisken, og kjøttet kommer fra lokale leverandører. Grønnsakene kommer fra lokale gartnerier og gårder. Kortreist og kvalitetsikkert. 

Tilbake til lakseretten. Den kalles laksepanne, og inneholder en deilig kombinasjon av laks, kokosmelk, matfløte og sterke krydder. Den tar drøye 20 min å lage totalt, og det er utrolig enkelt. 

Du trenger: 

  • Laks
  • 1 purre
  • 1 rød paprika 
  • 2dl matfløte
  • 1 fiskebuljongterning
  • 2dl kokosmelk
  • 1 ss currypaste 
  • Ris 

 

Slik gjør du: 

Kok risen i lettsaltet vann i ca 13 min. Skjær laksen i passelige serveringsstykker (dersom du ikke har kjøpt ferdige fileter) og dryss over salt og pepper. Hakk purre og paprika, og stek på middels varme i en større panne med litt olje. La det surre til purren er mør. Ha i matfløte og smuldre så buljongterningen over pannen. Kok opp under omrøring. Rør inn kokosmelk og curry paste (Obs! denne er sterk, så smak deg litt frem) Ha så fiskestykkene på toppen. Ha over et lokk, og la alt puttre til laksen er ferdig, ca 7 min. Dersom du ikke har lokk, snur du bare fisken når den er ferdig på en side. Server med ris. 

Denne retten går jo fint ann å lage selv om man ikke får en slik kasse levert på døren, og derfor håper jeg denne laksepannen kan være til inspirasjon. Jeg, og sikkert flere med meg, burde bli mye flinkere til å spise fisk, og da er det helt genialt med slike retter som denne. 

 

Smiiiiiil Maren


8 kommentarer
    1. Denne så kjempe god ut 😀 skal lett lages til middag idag. Tusen takk for at du deler gode oppskrifter, du er en kjempe stor inspirasjon 🙂
      PS: elsker også Marenskålene dine, hehe :p beste kombinasjonen som finnes

    2. Kristin H. G.: Den kom ferdig porsjonert fra matkasseleverandøren Trekassa , så vet ikke helt hvilken type det var. Men fargen var hvertfall mørke rød 🙂

    3. Hei, Maren!
      Har sett flere som kommenterer innholdet av marenskålen din, men jeg syntes du bare skal fortsette å dele hva marenskålen inneholder, og du må ikke tenke på de FÅ som ikke liker det. gjør som du selv vil det er alltid det beste. Jeg lurte på hva pulsen din var, altså makspuls og hvilepuls? og hvor mange kalorier du brente på økten du fikk i 45 min

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg