Omelett er en super rett å servere på hyttetur i påsken. Vi hadde en nydelig omelett her i går, som jeg har lyst å dele med dere. For mange er omelett er typisk lunsj rett, et smart tips for å få omeletten til å mette litt mer, og kunne fungere som en middagsrett er å legge skivede poteter i bunn.
Du trenger:
- Poteter
- Løk
- Tomat
- Spekeskinke
- Ost
- Egg
- Brokkoli
Kutt poteter i skiver, og stek i panna sammen med løk kuttet i biter. Når potetene er litt stekt tilsetter du tomat i skiver, og brokkoli i små buketter. Knekk egg i en bolle, tilsett ønsket krydder, og 1 ss vann pr egg. Kutt skinke i skiver, og tilsett i røren. Rør godt. Hell røren over i stekepannen, og sett ned varmen. La omeletten stå å godgjøre seg over tid. Gjerne så lenge som 30-40 minutter på svak varme. Legg ost på toppen. Server gjerne med rundstykker, eller mini baguetter til. Det er også frisk og godt med en enkel salat til.
En enkelt og god rett, som kan spises som frokost, lunsj eller middag. Som sagt så metter den så mye mer med poteter i bunn. Denne er også god kald, og kan med fordel lages til en wrap ved å legges i en lompe/lefse dagen derpå. Omelett-wrap er super turmat på skitur.
I dag er vi tidlig oppe her på hytta alle mann, og snart er frokosten på bordet. I dag er siste dagen med sol her oppe i følge værmeldingen, så denne dagen må utnyttes til det fulle.
Smiiiil Maren
Så deilig – smart tips, nyt siste dagene i påska.
Åh nam, det så deilig ut! 🙂
åh, det så kjempe godt ut!
Åå det er så digg!!
Er aku som spansk Tortilla omelett ^^ verry good!