Oppskrift: Protein lapper

Pannekaker eller lapper er en populær frokost, og jeg lager det ofte. Vanligvis lager jeg søte pannekaker, med ingredienser som sukrin, kanel og gjerne kardemomme. I går hadde jeg lyst å prøve meg på en litt annen versjon, som ikke var søt og som jeg kunne bruke som et alternativ til den tradisjonelle brødskiven. Det ble en stor suksess, og jeg tror sannelig jeg har fått en ny frokost favoritt. Minipannekaker / lapper med ost og skinke var utrolig godt. Så godt at jeg planlegger å ha dette til kvelds også, da med kokt egg, eggerøre, spekeskinke og laks. Mmmmm

Disse små lappene, eller pannekakene er utrolig lette å lage. Det er i grunn samme oppskrift som pannekakene jeg har delt med dere tidligere, bare at man dropper de søte ingrediensene, og tilsetter en liten klype salt og litt kesam istede. 

Du trenger: 

  • 60g store havregryn
  • 2 egg
  • en klype salt 
  • 2 ss kesam 
  • Vann

Rør ingridiensene sammen, og tilsett litt vann slik at du får en jevn fin konsistens. Bruk stavmikser til å knuse grynene. La røren stå å svelle i noen minutter. Stek pannekakene i en varm stekepanne. Hvor store du ønsker er helt opp til deg, jeg lagde mage små denne gangen, men det er ingenting i veien for å lage dem litt større. La dem avkjøre på rist, og finn frem favoritt pålegget ditt. Jeg hadde ost, kalkun skinke, bananskiver og smøre ost. 

Jeg håper disse små protein lappene kan være til inspirasjon. Jeg kaller dem protein-lapper fordi de inneholder både egg og kesam som begge er to svært proteinrike ingridienser. Proteiner bidrar til å holde deg mett lenger, og gir en gunstig blodsukker stigning. Du kan med fordel lage opp mange, og ha dem ferdig stekt i kjøleskapet natten over. Det har jeg selv testet, og de smaker like godt kalde. På den måten kan du lage opp kvelden før, og ha både frokost og lunsj klar til dagen etter.

 

Smiiiil Maren 


12 kommentarer
    1. Hei Maren!
      Er fast leser av bloggen din, og synes du gjør en flott jobb! 🙂
      Legger imidlertid merke til en god del skrivefeil – er ikke dette noe du som en av Norges største bloggere burde vært litt mer bevisst på? Håper du ikke oppfatter dette som hets, men heller tar det til deg som konstruktiv kritikk.. 🙂

    2. Anita: Haha, jeg er så veldig klar over det! Jeg prøver å skjerpe meg, men grunnen er at jeg skriver i et heidundrende tempo og er for dårlig til å gå over å sjekke etterpå. Men jeg lover å bli bedre her! Tar det ikke som hets, bare glad du strammer meg opp litt;) Det trengs!! Hehe

    3. Leste dette innlegget til frokosten i dag og da måtte jeg bare hive meg rundt og lage lapper som jeg tok med på skolen til lunsj. Jeg har slitt med å finne en pannekakeoppskrift som passer til salt pålegg, men denne smakte amazing både med salt og søtt! 🙂 denne kommer nok til å bli brukt mye her i hus!

    4. http://www.side2.no/helse/–all-frukt-er-godteri/8549392.html Vet ikke helt om jeg blir lei meg, sint eller frustrert av å lese sånt som dette. Folk linker til denne over alt, og snart er det vel ikke den ting man ikke burde spise virker det som.. 🙁 TAKK for at du inspirerer til en sunn, variert og menneskelig livsstil! Jeg er så glad det finnes en som deg, du inspirer meg til å gå turer på dager jeg egentlig ikke orker og til å spise riktig og sunn mat, men også unne meg litt i helgene! Ønsker deg en fin helg <3

    5. Dette så godt ut og skal definitivt lages i helgen!:) Lurte på om du steker de i smør? Ha en fin dag 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg