Syrlig laks med couscous

I dag har jeg lyst å dele en litt anderledes oppskrift på laks. Jeg synes denne retten er så utrolig godt, og jeg håper dere også vil like den. Oppskriften fikk jeg fra min skjønne mamma, og det var hos henne jeg smakte denne retten første gang. 

Til syrlig laks trenger du: 

  • 6 laksefilet 
  • 1,5 ss honning
  • Saften av 1 sitron og 1 lime
  • Havsalt
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts dijonsennep
  • Grovkvernet pepper

 

Slik gjør du: 

Legg laksen i en ildfast form, krydre dem med salt og pepper. Rør sammen sitron og limesaft, honningen, paprikapulver og pepper. Rør det godt sammen, og smør hell det over laksestykkene. Laksen stekes på 200 grader, midt i ovnen, i ca 10 minutter. 

Som tilbehør hadde jeg en couscous salat. Når jeg spiser denne retten hjemme så lager jeg en enkel grønn salat med det jeg har i kjøleskapet, og couscous for seg selv. Enkelt og greit. Den retten dere ser over er litt mer sammensatt.

Til couscous salat trenger du: 

  • 4 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 2 gulerøtter 
  • 4 dl fullkorns couscous
  • 1 pakke grønne erter
  • 1 ss smør
  • Salt & pepper 
  • Friske basilikumblader

 

Slik gjør du:

Kok opp vannet, og tilsett buljonterningen. Kutt gulrøtter i terninger og tilsett dem også. La det koke til gulrøttene er nesten møre (ca 5 minutter). Så tilsetter du fullkornscoucous. Trekk gryten til side, og la couscousen trekke i ca 3 minutter, så tilsetter du ertene. Vend det hele forsiktig sammen, og la det trekke i noen minutter til. Tilsett smør, og friske basilikumblader. Smak til med salt og pepper. 

 

Smiiiiil Maren


7 kommentarer
    1. Hei. er det noe kalorier, karbohydrater og proteiner i proteinpulver? har hørt mye om dette med protein pulver, er det nødvendig å tilføre dette, får i meg for lite via kosten? og derfor lurte jeg på om det for eksempel er mye kalorier og karbohydrater i det? 🙂
      du er inspirerende maren! i det siste har du også vært mye flinkere til å variere innleggene dine <3 klem

    2. Ah, det så utrolig godt ut 🙂 Pleier å ha sitron på laksen, men den “marinaden” her må testet ut. Får ta det til uka, har akkurat fjernet alle visdomstennene så blir kun flytende føde foreløpig, hehe 🙂

    3. Hvordan får du så mye flytende/saus av en lime og en sitron? Har du noen triks for å få ut mer av dem eller noe? 🙂

    4. NAM! Dette skal jeg teste ut. Jeg og samboeren min prøvde den indiske retten du la ut her om dagen. Ny favoritt her i huset 😀 Veldig fint at du delere middags oppskrifter som du har gjort denne uken. Trenger alltid litt middagstips:)

    5. Det så utrolig godt ut! 🙂 Jeg elsker laks, og spiser det i allefall en gang i uka, så det der må jeg prøve! 🙂 Synes det er kjempefint at du legger ut flere middagsoppskrifter 🙂 Ha en fin dag 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg