Oppskrift: Indisk kylling

Retten jeg skal dele med dere i dag heter indisk kyllinggryte, men mine smaksløker vil absolutt påstå at det er et tydelig preg av thailand her også. Med ingredienser som kokosmelk, lime og korriander så er det naturlig at man tenker i retning av thailand. Mye karri og andre krydderier peker derimot tilbake til indisk. Retten er enkel å lage, og smaker helt himmelsk. Jeg elsker denne typen mat. Kombinasjonen av sterke krydder, søt kokosmelk, og kylling er helt nydelig. Retten består av en kyllinggryte, Raita  ( som er en slags dressing eller yoghurtsalat) og ris. 

Til kyllinggryten trenger du: 

  • 2-3 kyllingfilet 
  • 2 dl kokosmelk 
  • 2 vårløk, eller 1/2 løk
  • 1/2 paprika 
  • 2 ts karri 
  • 1 ts garam masala (indisk krydder)
  • 1 fedd hvitløk 
  • 1/2 salt & 1/2 ts pepper 
  • 1/2 ts Cayennepepper 
  • En skvis lime
  • Frisk korriander 

 

Til Raita trenger du: 

  • 1/2 agurk 
  • 4 cherry tomater
  • 2 dl yoghurt naturell 
  • En skvis lime saft
  • 1/2 ts pepper 
  • 3 ss finhakket frisk korriander

 

Slik gjør du: 

Kutt kyllingfilet i små biter og stek i panna sammen med hvitløk. Strø over det indiske krydderet (garam masala) og karri. Hell over kokosmelken, ta på et lokk og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett vårløk og paprika, la det koke et par minutter til, før du tilsetter en kviset lime, salt, pepper og cayennepepper. Tilsett frisk korriander på toppen, rett før servering. 

For å lage Raitaen så rasper du agurken over et rent kjøkkenhåndkle, og klemmer så ut saften. Tilsett alle de resetrende ingrediensene, og rør godt rundt. Husk at tomatene skal finhakkes før de tilsettes. Smak til om det trengs mer krydder, eller lime. 

Ris kokes som anvist på pakken. Det er utrolig godt å ha nanbrød også til denne retten. Jeg serverte med ris i dag, men tenker nok at det blir nanbrød neste gang. Denne oppskriften er beregnet til 2 personer, men det er bare å øke mengdene for å få til fire, eller flere. Det er også helt supert å lage opp litt større porsjoner, og ha restene til lunsj eller middag dagen etter. Et annet tips er å tilsette et par håndfuller med cashew nøtter over kyllinggryten like før servering. 

 

Smiiiil Maren

 

9 kommentarer

Siste innlegg