Blåbær & mandel grøt

I dag våknet jeg med en veldig merkelig følelse, og når jeg kjente hva det var så måtte jeg le høyt. For jeg oppdaget at den følelsen jeg kjente på, var følelsen av å uthvilt. Jeg har sovet gjennom hele natten, og det er lenge siden sist. Nå skal jeg ikke dra det for langt her, for kanskje er søvn-styret tilbake allerede i natt, men hva gjør vel det? jeg har hatt en helt fantastisk god natt, og det kan ingen ta fra meg. Som jeg har fortalt dere før så er jeg et skikkelig periode menneske når det gjelder kosthold, og nå er jeg inne i en havregrøt-periode igjen. Jeg har laget ulike varianter av havregrøt hver morgen de siste dagene, og det smaker bare så nydelig. I dag ble det en blåbær og mandel variant. Jeg kokte grøten med litt vaniljepulver og stevia i slik at den ble ordentlig søt og god. Mmmm.  

Appelsin juice har jeg også blitt veldig glad i, det er så frisk og godt å ta et glass på morgenen. Jeg synes på merkeligvis at det smaker enda bedre når jeg har juicen i en litt fancy kopp, med et par isbiter i. Små detaljer, gir stor glede. Jeg liker så godt at maten ser delikat ut, og da er slike kopper med sugerør, og søte skåler til grøten et must. Jeg må le litt av meg selv, for i skrivende stund er det blitt lunsj tid, og forann meg har jeg en direkte udelikat liten flykræsj, presset ned i en boks. Flykræsjen består av middagsrester fra i går, dynket i ketchup. Jada, så da vet dere det – all maten min er ikek lys og delikat, tatt i pent lys og med pene detaljer rundt. Det viktigste er jo faktisk at det smaker godt, og når jeg er på farten så blir det ofte flykræsjmat på boks. 

Jeg håper dere har en fin uke så langt. Hva er deres planer for denne tirsdagen? 

 

Smiiiil Maren


8 kommentarer
    1. Flykræsjmat lyder kjent! Blir mye av det i matpakkene 😉
      Jeg er inne i en havregrøtperiode selv nå. Her går det i sjokoladegrøt med bananbiter og blåbær i og litt hakkede mandler på toppen! 😀
      Har sittet en stund på dataen og sendt mailer og bestillinger osv og nå skal jeg ut på tur med hundene. Etterpå blir det skolearbeid og en treningsøkt om lysten er der 🙂
      Ha en fin dag videre!

    2. Jeg elsker havregrøt, blir aldri lei! Pleier å legge store havregryn, linfrø, kli og litt firkorn i bløt kvelden i forveien. Da blir jernet i kornet mer tilgjengelig. Så pimper jeg den opp med kanel, revet eple og litt rosiner. Drysser over litt sukrin gold og ørlite hakket valnøtt eller mandel, og topper med cottage cheese og sukkerfritt syltetøy. Såååå godt! Den frokosten gir overskudd leeeenge!
      I dag drar jeg på minivinterferie til Sørlandet. Herlig 🙂

    3. Så delikat 🙂 Ingenting er som å starte dagen med en bolle grøt <3 Helt dilla selv! Ha en fin ettermiddag, flotte Maren 🙂

    4. Du burde prøve havregryn med litt cottage cheese og peanøttsmør! Haha kanskje litt rart med CC oppi, men det er sinnsykt godt! Også burde du prøve appelsinjuice med farris/ sprite :-)) Det er også kjempe godt, haha.

    5. Havregrøt er helt genialt. Pleier å tilsette et egg mot slutten av “koketiden” for å få med noen ekstra proteiner pluss at grøten blir mer kremete. Gojibær er også veldig godt å ha i grøten.

    6. Hei!
      Hvordan klarer du å få grøten så “fast”? Hver gang jeg prøver å lage grøt, så blir den så suppete. Jeg bruker forholdene som står på pakka for de lettkokte gryna. Synes havregrøt ser veldig godt ut, men det blir gele konsistens og suppete hver gang jeg prøver å lage…. Hva slags forhold bruker du? Og hvor lenge koker du grøten?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg