Grøtkos

I dag er det 1. desember. Første dagen i den aller koseligste måneden i året. Jeg blir oppriktig lei meg over at jeg ikke kan fylle hele dager med kakebaking, juletrepynting og slike koselige advent og desemberaktiviteter. Jeg har to store stygge eksamner som må gjøres først , men etterpå dere, da skal jeg være så julete at dere aldri har sett på maken. *ler*.

Jeg kan jo ikke droppe helt å kose meg med julehygge selv om eksamen truer, så i dag startet jeg dagen med en stor porsjon risgrøt. Ikke ferdiggrøt, og ikke en sunnifisert grøt. Jeg slo til med en helt vanlig tradisjonell, nydelige julegrøt. Kokt opp på risgryn, litt vann og melk. Det tar litt lenger tid å lage grøten på denne måten, og man må passe godt på, og røre jevnlig slik at den ikke brenner seg fast i bunnen. Spesielt etter melken er tilsatt. Jeg toppet grøten med sukrin, kanel og et smørøye. 

Jeg skal nok komme med en oppskrift på sunnifisert grøt også i løpet av desember, men på denne første dagen i julemåneden så følte jeg at det måtte være ekte, tradisjonell julegrøt. Ser det ikke fristende ut? 

Jeg må smile her jeg sitter, det er virkelig bare så koselig med desember. Uansett hvor mye man har på kalenderen så er det noe spesielt med denne måneden som gjør meg utrolig glad. Samtidig så er denne måneden, og tiden vi går inn i en viktig tid for å tenke på alle dem som kanskje ikke har den samme gleden knyttet til julen. I år har jeg valgt meg ut tre veldedige organisasjoner jeg skal samarbeide med.  For meg er det kun en liten innsats, men den lille innsatsen vil for noen bety enormt mye. Jeg kommer tilbake til dette, men min oppfordring på denne første dagen i desember er å huske på alle dem som ikke har de samme gode følelsene, tradisjonene, og minnene tilknyttet julen. 

Ha en nydelig første desemberdag mine fine lesere. Gjør det til en hyggelig dag!

 

Smiiiiil Maren


7 kommentarer
    1. regine: Neida ikke i det hele tatt :):) men mange passer jo så veldig på både karbohydrater og fett ( risgryb og smør) og at det helst skal være veldig proteinrikt, noe denne grøten ikke er. Hehe. Men jeg synes det var en hele perfekt frokost i dag jeg 🙂

    2. Blir så inspirert av deg! Jeg har et lite spørsmål til deg. Jeg vet at du ikke teller kalorier eller slikt, men jeg gjør det. Tror jeg har en form for spiseforstyrrelser. Jeg trenger virkelig hjelp av deg. Jeg er veldig opptatt av at jeg må trene mye og lenge og spiser deretter. Hvordan skal jeg komme meg ut av en slik tankegang. I tillegg tenker jeg på hvor mye kalorier det er i alle slags matvarer og hodet mitt tenker på mat og trening hele tiden. Tusen takk på forhånd 🙂 Stor klem.

    3. hehe jaja sånn sett ja 😛 men om man ikke bruker smør i, så er det jo egentlig bare en kilde til karbohydrater, akkurat som havregryn 😛 veldig mange som er litt for opptatt av at karbohydrater kun skal være havregryn, riskaker, frukt, grønnsaker o.l 😛

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg