Make the best of it

Jeg har for alvor innsett at eksamen nærmer seg, og jeg har inget annet valg enn å brette opp ermene og virkelig begynne å lese. Sykepleiepensum er helt hinsdes stort, og akkurat nå kan jeg faktisk ikke forstå hvordan jeg skal komme meg gjennom dette. Heldigvis er det hjelp å få, og jeg er så heldig å ha fagkyndig helsepersonell i familien. Vi har derfor gjort lesingen til en hyggelig greie. Både i går og i dag har vi møttes på cafe for å gjennomgå noe av det jeg synes er mest komplisert. Dere vet hva mitt motto er: “Make the best of it”, og det føler jeg er akkurat det jeg gjør ved å kombinere lesing, familiekvalitetstid og cafehygge.  Jeg elsker anatomi, og koste meg så med det faget i fjor, fysiologien var også helt super. I år er det sykdomslære som står i fokus, og jeg merker at jeg sliter mer med dette da det er helt nytt for meg. Anatomien og fysiologien hadde jeg hatt mye av tidligere i min utdannelse, og selv om den kunnskapen kommer godt med, så kan jeg ikke lene meg på tidligere kunnskap lenger. Så nå er det ingen kjære mor, nå må det pugges.

Vi sitter på herlige Tilstede Mat og Mer. “Alt som serveres er nøye gjennomtenkt og følger en filosofi som er bærekraftig både for miljø og for mennesket i sin helhet”, som det så fint heter på nettsidene. Jeg elsker slike unike steder, og koser meg veldig her. Atmosfæren er rolig og behagelig, maten er frisk, spennende og anderledes. Jeg kjenner litt på den kjente høst-forkjølelsen med sår hals og litt kroppsverk. Jeg bestillte derfor en ingefær-shot og jeg skal love deg at den rev godt i halsen. Fy søren! Det stod i menyen at denne shoten skulle holde doktoren borte, og det har jeg ingen vanskeligheter med å tro på. Jeg bestillte også en nydelig te, som ble servert som kokende vann, med en blomst, en sitronbåt og litt honning. Når man tilsatte blomsten ble teen blå, og når man dryppet sitron og honning i, så vips, ble den knall lilla. Utrolig stilig. 

Uten mat fungerer ikke hodet, så vi bestillte oss litt mat også. Disse rullene heter Noriruller, og de inneholder avokado, gulerøtter, sommerkål, chilli, agurk , og pepperrot med cashew-nøttekrem & garlic krem. Man får også tamari og søt chillisaus til. Helt nydelig på smak, og så dekorativt da. 

Nå må jeg komme meg tilbake til bøkene her. Et par gode timer til, så skal jeg løpe bort på solsiden for en etterlengtet styrkeøkt. Gjett om jeg gleder meg. I dag blir det fokus på overkropp, og jeg deler gjerne programmet med dere i kveld eller i morgen tidlig. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiil Maren


7 kommentarer
    1. Studerer sjukepleie sjølv og kjenne så godt igjen det du skriver! Var vanskelig å omstille seg fra anatomi/fysiologi til sjukdomslære, men måtte berre igjennom det og når man kjeme ut på andre sida sitte man igjen med så mykje meir forståelse, uansett utfall! Lykke til med eksamen 🙂

    2. Var selv sykepleierstudent for 1,5 år siden, og kjenner meg godt igjen i beskrivelsen. 2. året er hardt, men når du er ferdig med eksamen til jul starter virkelig moroa! Storkoste meg i praksisen, og det neste året gikk kjempefort 🙂 Er nå i full jobb, og kjenner faktisk på at jeg savner å være student – så nyt det, selv om det er hardt til tider 🙂

    3. Hei 🙂 Kan du skrive et innlegg om hvordan det er å være sykepleierstudent?
      Hvordan er pensumet? Hvordan er praksisen? Hva er negativt og hva er positivt? Skal du jobbe med dette når du er ferdig? Hvilken skole går du på og hvor? Har dere timer hver dag i klassen, eller er det mye forelesninger? Osv… Kommer ikke på mere spm, fint om du skriver mere enn dette også…
      Vurderer å gå dette neste år selv så hadde vært fint om du hadde kunnet skrevet et innlegg om det 🙂

    4. Har hatt en hektisk dag i dag. Begynte med litt anderledes dag på skolen. Vi var veldig få pga denne flommen som holder på i Odda og omeng. Deretter var det 40min til konfirmasjonsundervisning. Klokka fem var jeg tilbake i Odda, der ble det en 40minutters joggetur. Og nå har jeg akkurat kost meg med helt vanlig norsk kveldsmat, grovt brød med pålegg. Av og til føler jeg at jeg er nesten litt for kreativ. Jeg viker unna det gode gamle. Jeg spiser ikke dette så ofte, så det er så deilig å spise en helt vanlig skive med hvitost. Sikkelig hverdagskos! 🙂

    5. Grete: Da tror jeg heller du evt må sende meg en mail 🙂 Jeg har ikke så mye fokus på studier på bloggen da det i hovedsak er en trening – kosthold og livsstils blogg 🙂

    6. Eli: Ja der sier du faktisk noe, man kan bli for kreativ og glemme det gode gamle. Ingenting er jo bedre enn en grov brødskive med brunost. Mmmm, fikk lyst på det til kveldsmat selv 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg