Middagstips: Lapskaus

God morgen dere. I dag har jeg lyst å dele en litt mer tradisjonell middag med dere. Lapskaus er både sunt, utrolig godt og ikke minst praktisk fordi man kan lage opp store porsjoner og fryse ned. Lapskaus er litt tidkrevende, men vel verd det.

Det finnes sikkert flere ulike måter å lage det på, men den tradisjonelle lapskausen jeg er vant til har følgende ingredienser:

  • Gulerøtter
  • Kålrot
  • Sellerirot
  • Purre
  • Poteter
  • Salt kjøtt 

 

Fremgangsmåte: Kok kjøttet til det er mørt, ca en times tid. Så tar du det opp, avkjøler og renser kjøttet. I kraften som kjøttet er kokt, skal grønnsakene kokes. Kutt opp alle grønnsakene i små terninger, og legg dem oppi kraften. Så tilsetter du også kjøttet. Så lar du dette stå å småkoke så lenge du ønsker, jo lenger det koker, jo mer mørt og godt blir det. Jeg lar det som regel stå i ca 3-4 timer, slik at det nesten er en grøtete konsistens. Pass på å røre om ved jevne mellomrom, slik at det ikke brenner seg fast i bunnen. Pass også på varmen, det skal kun småkoke, såvidt over kokepunktet så det småputtrer litt. Smak til med buljong (kjøtt og/eller grønnsaks buljong) og salt&pepper. Som tilbehør liker jeg flatbrød og salt smør. 

Så ikke dette godt ut? Jeg smiler når jeg ser disse bildene, det er noe litt nostalgisk og koselig med lapskaus. Det minner meg om fine stunder med familien, gjerne på hytta på fjellet. Lapskaus er en perfekt søndagsmiddag, og jeg ville derfor dele den med dere i dag slik at noen kanskje kan bli inspirert til å lage lapkaus i morgen. Et godt tips er som sagt å lage opp store mengder, og fryse ned. På den måten har du middag flere dager utover uken, eller en litt ekstra god lunsj en dag. 

Nyt lørdagen kjære dere. Jeg er straks klar for en liten joggetur, før litt shopping og cafekos venter. Jeg elsker lørdager!

Har dere noen spennende planer for lørdagen? 

 

Smiiiiil Maren


5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg