Ørret på menyen

Selv om jeg er på ferie, så kan jeg jo absolutt klare å dele litt hverdagslig middagsinspirasjon med dere. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det, men Tacoen har fått en konkurrent på favoritt middag her i huset. Flere av dere lesere har smilt litt av meg og den tacospisingen min, og jeg innrømmer glatt at det har blitt vel mye Taco den siste tiden.  Kvelden før jeg reiste disket jeg opp med smørmarinert ørret stekt i ovnen med purreløk, dampet brokkoli med havsalt og aspagues. Så enkelt,  så sunt og så vanvittig godt. Som tilbehør hadde jeg mager kesam som jeg blander i litt soyasaus ( kikoman), det blir en nydelig dressing. Ellers tilsetter jeg litt ekstra havsalt på grønnsakene og fisken. Smøret og purreløken gir en nydelig saftighet og smak til fisken.

Du trenger: 

  • Frossen ørretfilet
  • Brokkoli (evt andre grønnsaker)
  • Aspargues
  • Godt smør
  • Havsalt

 

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Legg de frosne filetene på en stekeplate, med skinnsiden ned. Kutt purre i små ringer, og legg dem oppå fisken. Ta en god klatt smør, og legg på toppen av hver filet, 
  • Sett inn stekeplaten midt i ovnen, og l fisken stee i ca 12 min
  • Kutt opp brokkoli, og evt andre grønnsaker du liker, legg dem i en kjele og fyll på med vann slik at bunnen dekkes, og vannet rekker ca 4-5 cm opp på gryteveggen. På med lokk, og sett på høy varme, la grønnsakene dampes i ca 2-3 minutter. 
  • Kok opp vann og legg aspargues oppi kokende vann i ca 1 minutt, så tar du dem ut og direkte over i iskaldt vann som du har stående klart ved siden. På den måten blir de crispy og nydelige, både på smak og konsistens. 
  • Dander maten på en tallerken og nyt. Server gjerne med ris, eller poteter til. Pesto er også nydelig å ha som tilbehør. 

 

En sunn, rask og deilig middag som virkelig fallt i smak her i huset.

 

Smiiiil Maren


4 kommentarer
    1. Åh, prøvde dette i kveld og serverte til en venninne. Det ble såå godt 😀 fantastisk sommermat. Tuusen takk for at du delte. 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg