Når jeg har gjester så liker jeg å servere litt ulike rettter. Gjerne en hovedrett, for eksempel kylling, fisk eller kjøtt også med masse sideretter til. Spennende siderettr og tilbehør passer perfekt nå som vi går inn i grill-sessongen. Jeg tenkte å vise dere to av mine favoritter i dag. Tomat&Mozarella salat og asparges med spekeskinke.
Tomat og mozarella salat er utrolig enkelt å lage. Du trenger kun mozarella, store solmodne tomater, basillikum, rødløk og en god olje. Kutt mozarella og tomater i skiver, og dander dem på et fat, legg et blad basillikum mellom hver skiver. Kutt rødløk i små biter og strø over. Tilslutt heller du over litt olje, og krydrer med salt & pepper. En delikat og dekorativ rett som passer supert til grillmat.
Jeg liker best å tilberede asparges ved å legge dem i kokende vann i ett minutt, så direkte over i iskaldt vann. Så surrer du spekeskinke rundt og danderer dem på et fat. Stek pinjekjernene i en stekepanne i et par minutter, slik at de blir gyldne. Strø dem over, sammen med raspet parmesam. Tilsett gjerne litt salt&pepper her også.
Dette var kun to enkle små side-retter, jeg har mange fler på lur som jeg gleder meg til å dele med dere.
Smiiiiil Maren
Så lekkert – og godt – elsker mozarella
Kjempelekkert! Nå fikk jeg lyst til å ha årets første grill-måltid med mye digg til! Takk for inspirasjon 🙂
Btw ; anbefaler deg å lese ingridsblogg.no . Jeg tror du hadde likt den bloggen.
Inspirerende 🙂
Lekkert og sundt
Eg elsker spekeskinkesurra asparges!
Om sommeren er dette en klassiker som tilbehør til grillmaten, mmm 🙂